Σκίτσο του Σπύρου Δερβενιώτη για την eurokinissi.
Πολιτική 20/02/2015

Κυβέρνηση Οπερέτα

Δεν έχουμε σώσιμο με αυτήν την κυβέρνηση οπερέτα,αφού είμαστε ακόμη στην αρχή
Προχθές άκουσα τον άλλο Αλέξη του Σύριζα,αυτόν με την γραβάτα,τον Μητρόπουλο. Άντεξα πολύ λίγο,γιατί με ύφος επαναστάτη του καναπέ διατράνωνε την πεποίθησή του ότι για τα εργασιακά,κοινωνικά,συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά η κυβέρνηση της Νέας Βάρκιζας δεν θα κάνει καμία υποχώρηση.

Οι Μπόλεκ και Λόλεκ (Καμπουράκης-Οικονομέας) ενίσχυαν τα επιχειρήματά του με βίντεο από συνεντεύξεις του Σόιμπλε,που ενώ ο άνθρωπος μιλούσε ήρεμα και λογικά,αυτοί έλεγαν ότι το ύφος του είναι υποτιμητικό για την χώρα μας και έτσι ανατροφοδοτούσαν την επαναστατικότητα όλων των ευρισκομένων στο στούντιο του Μέγκα.

Στην άποψή τους συνηγορούσε ο Χαικάλης ο προστάτης των αδυνάτων και  προστατευόμενος του Λάκη μας,οπότε έκλεισα την τηλεόραση και αναρωτήθηκα εάν υπάρχει άνθρωπος με σώας τας φρένας που να πιστεύει αυτά που έλεγαν και να μην καταλαβαίνει το κακής ποιότητας θέατρο εντυπώσεων που παίζεται σ' αυτήν την έρημη την χώρα.

Όταν τα έσοδα του κράτους είναι περί τα 50 δις και όταν τα 27 δις πάνε σε μισθούς και συντάξεις,απαιτούνται 6 δις για εξυπηρέτηση του χρέους και εκκρεμούν άλλα 6 δις για συντάξεις που είναι υπό εκκαθάριση,από που που θα βρεθούν λεφτά για να χρηματοδοτηθούν αυτά στα οποία αναφέρονταν,δηλαδή το δώρο Χριστουγέννων,οι νέες προσλήψεις και τ' άλλα παλαβά του προγράμματος της Θεσ/νίκης που τα κοστολόγησαν σε 12 δις;

Η σαραντάχρονη εμπειρία μου από το δημόσιο είναι ότι όταν το κράτος προυπολογίζει κάτι,να είσαι σίγουρος ότι θα κοστίσει τουλάχιστον ένα 30% παραπάνω,γιατί είναι άσχετοι από κοστολόγια αφού δεν έχουν δουλέψει ποτέ και γιατί το οι ''τρύπες'' του συστήματος είναι άπατες.

Εν τω μεταξύ η φράση ''να κάνουμε κάτι για ν' αυξηθεί η παραγωγή'' είναι απαγορευμένη δια ροπάλου.Όλοι μιλάνε για προσλήψεις,δικαιώματα και ευρωπαϊκά κονδύλια που τα δικαιούμαστε γμτ μου.

Αυτοί βάλθηκαν να κάνουν τον Σόιμπλε να περπατήσει και όσους έχουν λίγο νιονιό να μας στείλουν στο Δαφνί.
Λες ότι ο Χαικάλης είναι γελωτοποιός και μπορεί να κάνει πλάκα,λέμε τώρα,αλλά καθηγητής εργατολόγος να μιλάει για θέματα που έχουν άμεση σχέση με την οικονομία και να τ' αποσυνδέει από το οικονομικό,τον λες και βαμμένο και δεν ντρέπεσαι,γιατί εάν ήταν φυσιολογικός θα έπρεπε να ντρέπεται αυτός.

Είπα είναι καινούργιοι,να κάνω λίγη υπομονή μέχρι να τους κρίνω,αλλά πως;

-Μετά την εκλογή Πάκη ως ΠτΔ,ξέρετε αυτού του προστατευόμενου του ανεκδιήγητου Κωστάκη του Β',η ''αριστερή παρένθεση'' του Σαμαρά κοντεύει να γίνει η ''δεξιά παρένθεση'' του Τσίπρα.
-Ο Βαρουφάκης συνεχίζει τις προετοιμασίες για τα ολυμπιακά αγωνίσματα των Βρυξελλών και κάθε μέρα σπάει και ένα ρεκόρ κωλοτούμπας.
-Ο Παναγιώτης ψάχνει να βρει την αριστερή πλατφόρμα στο Αζερμπαϊτζάν,ενεργώντας σαν πλασιέ των Ρώσων.
-Ο Μπαλτάς εξορκίζει την αριστεία,γιατί λέει εμποδίζει την ισοπέδωση και
-Ο Αλέκσης τρέχει στους παπάδες,λανσάροντας τον νέο ανθρωπότυπο,του θεοσεβούμενου άθεου.

Σε λίγες μέρες κατάφεραν να κάνουν τον άχρηστο Σαμαρά να φαντάζει καλός κυβερνήτης.
Δεν έχουμε σώσιμο με αυτήν την κυβέρνηση οπερέτα,αφού είμαστε ακόμη στην αρχή.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση