Πολιτική 18/02/2015

Ιδού το Eurogroup...

Κύριοι της κυβέρνησης ιδού οι Βρυξέλλες,ιδού και το πήδημα προς την οριστική σωτηρία της χώρας.
Ακούγοντας τις ειδήσεις έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Υπήρχε πλήρης αναντιστοιχία των αρχικών τοποθετήσεων των τηλεπαρουσιαστών με τα λεγόμενα του Ντάισελμπλουμ.Οι δημοσιογράφοι κατά πάγια τακτική για να διεγείρουν το λαϊκό ένστικτο ξεκίνησαν τις ειδήσεις μιλώντας για σκληρή κόντρα και αδιέξοδο,ενώ ο Γερούν στην συνέντευξη είπε με ήπιο ύφος ότι υπάρχει η λύση της αίτησης παράτασης του υφισταμένου προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση,αφού ουσιαστικά αυτή δεν έχει καταθέσει κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντικατάσταση του 30% του τρέχοντος προγράμματος με ισοδύναμα,οπότε μετατίθεται η επίλυση του θέματος για την επόμενη Παρασκευή.
 
Ενώ η λύση της αίτησης παράτασης για να εξετασθούν τα ισοδύναμα είναι απόλυτα εφικτή,είναι φανερό ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη:

-Από το οικονομικό πρόγραμμα των 12 δις της Θεσσαλονίκης,για το οποίο έκανε μπαϊράμι με τον νου της όταν έλεγε ότι θα τα εξοικονομήσει ως εξής,3 δις από το ΤΧΣ,3δις από ΕΣΠΑ,3 δις από φοροδιαφυγή,3 δις από την ανάπτυξη επειδή θα πέσουν στην αγορά τα προηγούμενα 9 δις. Εκτός του ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν και για τα μισά απ' αυτά πρέπει να πάρει την έγκριση της ΕΕ,ακόμα και αυτός που δεν ξέρει οικονομικά καταλαβαίνει ότι το πρόγραμμα αυτό έχει πολύ μεγάλο βαθμό απροσδιοριστίας και χρειάζεται βάθος χρόνου.
-Από την υπόσχεση ότι θα σχίσουν τα μνημόνια.
 
Κύριοι του Σύριζα τώρα ήρθατε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και φάνηκε ότι ο λαϊκισμός δεν είναι καλός σύμβουλος όταν δεν έχεις λεφτά και ξέρετε πλέον ότι η πιθανότητα ατυχήματος είναι ορατή,γι' αυτό σοβαρευτείτε και προσγειωθείτε στην γη και αφήστε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τις ''αυθόρμητες'' εκδηλώσεις συμπαράστασης του κόσμου,γιατί ο χρόνος στερεύει και μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με το άλλο 75% του κόσμου που δεν σας ψήφισε.
 
Όταν έχεις δανεισθεί 240 δις από τις ευρωπαϊκές χώρες,πας στην επαναδιαπραγμάτευση με σαφές πρόγραμμα και σοβαρές προτάσεις και όχι χωρίς πρόγραμμα αλλά με μοναδικό ''όπλο'' τις θεωρίες και τον αρχικό τσαμπουκά του Βαρουφάκη.

Τώρα που τον άκουγα κατάλαβα ότι ψάχνουν να βρουν λέξεις για να ''καταπιούν΄΄ την αποδοχή της τετράμηνης παράτασης και να την δώσουν μασημένη στους οπαδούς τους.
 
Λύσεις ισοδυνάμων υπάρχουν,ήδη σήμερα ο Στ. Μάνος σας πρότεινε να σταματήσετε την χρηματοδότηση στους ΟΤΑ (να αυτοχρηματοδοτηθούν) απ' όπου θα έχετε άμεση εξοικονόμηση 2,5 δις,όπως επίσης να σταματήσετε προς το παρόν τους διορισμούς και να εξυγιάνετε και να μηχανοργανώσετε πρώτα το ευρωβόρο δημόσιο,απ' όπου μπορείτε να εξοικονομήσετε 8 δις περίπου όπως σας έχει προτείνει επανειλημμένα η Δημιουργία,ξανά! και τότε θα γίνει πανηγυρικά αποδεκτό από τους εταίρους το πρόγραμμα γέφυρα που ζητάτε.
 
Θέλει όμως αποφασιστικότητα για να συγκρουστείτε με τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα που λυμαίνονται την χώρα και διαπλέκονται για την διαιώνισή τους στην εξουσία.

Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι την ανθρωπιστική κρίση που πιπιλίζετε σαν καραμέλα,την δημιούργησε η εύνοια προς τον  κρατικοδίαιτο τομέα και όχι τα μνημόνια,που ούτως ή αλλιώς δεν εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
 
Κύριοι της κυβέρνησης ιδού οι Βρυξέλλες,ιδού και το πήδημα προς την οριστική σωτηρία της χώρας. Αφήστε τους λαϊκιστές στο περιθώριο και εργασθείτε προς την κατεύθυνση αυτή.

Θα έχετε την συμπαράσταση όλων των σοβαρών ανθρώπων της χώρας,που δεν διαπραγματεύονται την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση