Πολιτική 09/02/2015

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

Αν σε κερατώνει η γυναίκα σου δεν το κάνει από αντίδραση. Η της αρέσει κάποιος άλλος, πράγμα ανθρώπινο, η της αρέσει οποιοσδήποτε εκτός από σένα, όποτε μάλλον είσαι μεγάλος κόπανος. Όταν κάποιος πολιτικός φωνάζει ότι ο λαός θα προτιμήσει ακόμη και τους ναζί για να γλυτώσει από αυτόν, σου λέει καθαρά και ξάστερα την γνώμη που έχει για τον εαυτό του.
Οι εκλογές τελείωσαν και οι πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης έφεραν ευφορία και εθνική ανάταση στις ψυχές των ταλαιπωρημένων από το κεφάλι τους Ελλήνων. Ήδη όμως άρχισαν τα πρώτα σύννεφα να φαίνονται στον ορίζοντα.

Οι υπερήφανες δηλώσεις, άρχισαν να μαζεύονται. Το κούρεμα του χρέους ξεχάστηκε όπως φαίνεται. Ο λογιστικός του έλεγχος που ήταν απαραίτητος όχι μόνο για να εντοπιστεί το επαχθές χρέος άλλα και τα λαμόγια που το δημιούργησαν, δεν αναφέρθηκε καθόλου. Το κατοχικό δάνειο ξαναξεχαστηκε, ο Γεωργίου που με τις αλχημείες του ανέβασε το έλλειμμα μέχρι να μπούμε και να μείνουμε στο μνημόνιο δεν φαίνεται να κινδυνεύει. Οι νταβατζήδες τις ενημέρωσης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα και στην καινούργια κυβέρνηση, ενώ η παραδικαστική παράγκα του Αθανασίου εξακολουθεί ανενόχλητη το έργο της.

Έμεινε τελικά σαν αίτημα να γίνει διαπραγμάτευση για το το 33% του μνημονίου. Τι σημαίνει αυτό; Τρέχα γύρευε. Ποια είναι τα όπλα της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση έστω κι αυτού;

Κατά πως φαίνεται από τις δηλώσεις του Βαρουφακη, το μόνο όπλο της κυβέρνησης είναι η Χρυσή Αυγή, την οποία χρησιμοποίησε για να φοβερίσει τον Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για απλό νεοναζιστικό κόμμα άλλα για καθαρόαιμους ναζί. Ο Σοιμπλε βεβαία που δεν ενδιαφέρθηκε για τους Ελληνες που ψάχνουν σε κάδους τον επιούσιο και πηδάνε από τα παράθυρα για να γλυτώσουν από το μνημόνιο, θα ήταν περίεργο να θορυβηθεί για το ενδεχόμενο να υποφέρουν κυβερνώμενοι από ναζί, φασίστες, μοναρχικούς, ιερατείο η εξωγήινους.

Προφανώς, θεωρεί ο υπουργός μας ότι τα κοινά συμφέροντα βλάπτονται από ενδεχόμενη άνοδο της Χ.Α. Τα κοινά συμφέροντα ποιων; Γιατί βεβαία μόνο κοινά συμφέροντα δεν έχουν ο Ελληνικός λαός και τα ανδρείκελα των τοκογλύφων. Γιατί τέτοια ανησυχία από τους δημοκράτες ότι ο λαός θα πιαστεί κορόιδο και θα ψηφίσει τους “ναζί” που θα τον καταστρέψουν; Όταν σκίζονται για την λαϊκή κυριαρχία εννοούν ότι ο λαός πρέπει να ψηφίζει ότι θέλουν αυτοί, αλλιώς ο λαός είναι φασίστας;

Αφού ξέρουν ότι ο λαός πιάνεται κορόιδο γιατί φοβούνται τους “ναζί” που δεν έχουν ούτε μπαλκόνι να μιλήσουν και δεν φοβούνται τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη και όλη την ντόπια ολιγαρχία που διαθέτει όλα τα μέσα προπαγάνδας;
Η δεν ανησυχούν μήπως η ολιγαρχία κοροϊδεύει τον λαό; Εκτός της δημοκρατίας φαίνεται ότι και ο σοσιαλισμός τρέχει από τα μπατζάκια τους.
Ακούω και κάποιους πανέξυπνους να πιπιλάνε την καραμέλα της ψήφου από αντίδραση. Τι θα πει αυτό μόνο οι ίδιοι ξέρουν. Όταν στον λαό δεν κάνει ο ένας, ψηφίζει τον άλλο.

Αν δεν τα κάνουν κι αυτοί σκατά σαν τους προηγούμενους, ο λαός δεν έχει λόγο να “αντιδράσει”. Αν σε κερατώνει η γυναίκα σου δεν το κάνει από αντίδραση. Η της αρέσει κάποιος άλλος, πράγμα ανθρώπινο, η της αρέσει οποιοσδήποτε εκτός από σένα, όποτε μάλλον είσαι μεγάλος κόπανος. Όταν κάποιος πολιτικός φωνάζει ότι ο λαός θα προτιμήσει ακόμη και τους ναζί για να γλυτώσει από αυτόν, σου λέει καθαρά και ξάστερα την γνώμη που έχει για τον εαυτό του.

Ο ατρόμητος μαχητής Βαρουφάκης παρέδωσε όλα τα όπλα του πριν μπει στην μάχη, δηλώνοντας ευρωπαϊστής και ζητώντας την σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων στο πρόγραμμα της κυβέρνησης που είναι σίγουρο ότι δεν την έχει. Τώρα που του είπαν όχι, πως θα τους πιέσει αφού δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει του κεφαλιού του; Λογικό είναι να καταφύγει σε σαχλαμάρες, όχι τόσο για να πείσει τον Σοιμπλε που τα ξέρει καλύτερα από αυτόν, άλλα μάλλον για να δουλέψει το πόπολο στην Ελλάδα. Γιατί στην ουσία ακόμη και αν έπαιρνε ότι ζητάει, τίποτε δεν θα κερδίζαμε, γιατί ζητάει βλακείες.

Αν δεν γίνει λογιστικός έλεγχος και διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, αν δεν πάνε οι υπεύθυνοι φυλακή, αν δεν τους ακολουθήσουν τα λαμόγια οι δικαστές που τους κάλυπταν και οι νταβατζήδες της ενημέρωσης που κορόιδευαν και κοροϊδεύουν τον κόσμο, τίποτε δεν μπορεί να διορθωθεί. Αν δεν τα σπάσουμε με την τραπεζοκρατία, με την κερδοσκοπία, με τις πολυεθνικές που μιζώνουν το σύμπαν και με την ντόπια στρατιά των εντολοδόχων ξένων πρεσβειών δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι. Μόνο έτσι μπορεί να βρει χρήμα για να κάνει αυξήσεις και προσλήψεις για να τονώσει την κατανάλωση έχοντας διασφαλίσει παράλληλα ότι οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη. Τα περισσότερα από αυτά μπορεί να τα κάνει χωρίς την άδεια της Ευρώπης και καταχειροκροτουμενος από τον λαό.

Ακούω πολλούς υπουργούς να τάζουν λεφτά και δεν έχω αντίρρηση ότι πρέπει να τα δώσουν. Δεν ακούω όμως κανέναν να τάζει ότι θα τα βρει. Κάπου αναφέρουν και το οικονομικό μοντέλο του Ομπαμα. Ο Ομπαμα όμως έχει την μηχανή που τυπώνει χρήμα όποτε θέλει για να χρηματοδοτεί την οικονομία του και πάλι δεν φαίνεται να πετυχαίνει αφού ρίχνει τα δολάρια σε βαρέλι δίχως πάτο μιας κερδοσκοπικής οικονομίας. Εσύ ρε φουκαρά Τσιπροβαρουφάκη που πας; Εσύ για να κόψεις ευρώ πρέπει να θέλει ο Ντράγκι, αφού σαν ευρωπαϊστής δεν θέλεις να κόβεις το δικό σου νόμισμα. Οι αγορές δεν σου δανείζουν και οι Ευρωπαίοι δεν σου δίνουν. Ακόμη κι αν σου δώσουν, θα τα ρίξεις στην Ελληνική οικονομία και θα καταλήξουν εκεί που πήγαν και τα προηγούμενα.

Τελικά φαίνεται ότι το ίδιο βιολί θα συνεχιστεί. Δεν κάνουμε αυτά που πρέπει για να μην έχουμε ανάγκη το μνημόνιο και μετά φυσικά δεν μπορούμε να το “σκίσουμε”. Το μόνο που χρειάζεται είναι να στρέφουμε την προσοχή του κόσμου στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους “εταίρους” για να μην κοιτάει πως τα βρίσκουμε με τους “συνεταίρους”.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση