Πολιτική 01/02/2015

Διαπραγμάτευση: Το ξανθό γένος και η Ευρώπη

Πρέπει μία πανεθνική αντιπροσωπία να πάει στις 16/2 στο Γιούρογκρουπ να διαπραγματευτεί την αληθινή οικονομική κατάσταση της χώρας με γνώμονα τα παραπάνω.Είναι εθνικό καθήκον όλων των υγιών πολιτικών μονάδων της χώρας.
Τόσα χρόνια όλοι λέγαμε ότι η Ελλαδα είναι μία σοβιετία.Συνδικαλιστές,συντεχνίες,κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες,διαπλεκόμενοι πολιτικοί,τραπεζικό σύστημα με την συνδρομή της δικαστικής εξουσίας συνέθεταν αυτό το σκηνικό και καταλήστευαν τους φόρους των Ελλήνων και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.Παράλληλα αυτό το σύστημα διόριζε στρατιές στο δημόσιο για να έχει εξασφαλισμένη εκλογική πελατεία.

Η χώρα μας τα τελευταία 33 χρόνια χειρίστηκε κονδύλια ύψους περίπου 1 τρις ευρώ.Όλοι έχουμε την βεβαιότητα ότι στήθηκε ένα πάρτι απ' όλο αυτό το πλέγμα ανομίας.Από τα λεφτά αυτά λίγα επενδύθηκαν στην χώρα και τα περισσότερα πήγαν στις τσέπες της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των κολαούζων των και βέβαια πολλά από τα ''κέρδη'' τους βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού.Παράλληλα εξαρθρώθηκε η παραγωγική μηχανή της χώρας.

Με την κρίση του 2009 και την προσφυγή στα μνημόνια δόθηκε η ευκαιρία στην ντόπια νομενκλατούρα να διαλύσει την ιδιωτική οικονομία και να θέσει σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο ανέργους,χωρίς να πειράξει την κρατικοδίαιτη πελατεία της.

Το πολιτικό σύστημα με αντισυνταγματικούς νόμους αθώωσε όλο το πλέγμα των παράνομων ημετέρων και με φωτογραφικούς νόμους δώρισε τις ιδιωτικοποιήσεις στους χορηγούς του.

Τόσο καιρό οι λογικοί μεταρρυθμιστές φώναζαν ότι με όλ' αυτά ο λαικιστής ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.Ήταν νομοτελειακό.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση.Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η αποκατάσταση των θεσμών και αυτό είναι θέμα ηθικής τάξης.

Από την νέα κυβέρνηση περιμένω να δικάσει τους Χριστοφοράκους και να ελέγξει,τις λίστες όπου φαίνονται οι παράνομες εξαγωγές κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ (Λαγκάρντ,Νικολούδη,Σούρλα),τα δεκάδες δισεκατομμύρια παράνομων τραπεζικών δανείων που μπορεί να χειραγωγούν και το χρηματιστήριο,το λαθρεμπόριο καυσίμων και την φοροδιαφυγή.

Εάν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα ο πολίτης θα έχει πάντα την εντύπωση ότι το πολιτικό σύστημα κουκουλώνει την ''βρωμιά'' και με έντονο αυτό το αίσθημα της αδικίας ο πολίτης θα αισθάνεται ότι κακώς πληρώνει μόνο αυτός την νύφη.Έτσι βρήκαν πρόσφορο έδαφος τα κινήματα των λαϊκιστών,των ψεκασμένων και των ακραίων.

Παράλληλα πρέπει να εξυγιάνει το δημόσιο,να πατάξει την γραφειοκρατία και να μειώσει την φορολογία, για να δημιουργηθεί καλό επενδυτικό κλίμα.

Η ΕΕ ενέχεται,γιατί επί δεκαετίες κάποιοι ιδιωτικοί μηχανισμοί της για να μην φαίνονται τα κράτη,''λάδωναν'' με πολλά εκατομμύρια τους πολιτικούς μας για να εξυπηρετούν τα οικονομικά τους συμφέροντά.Επίσης έχει πολύ μεγάλη ευθύνη που επί πέντε χρόνια τώρα χορηγούσε τις δόσεις της δανειακής σύμβασης χωρίς να ελέγχει καν το εάν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις,με αποτέλεσμα σήμερα να ήμαστε πάλι στο σημείο μηδέν,αλλά τώρα με την κοινωνία εξουθενωμένη και ''στεγνή'' και οικονομικά και ψυχικά.

Πρέπει μία πανεθνική αντιπροσωπία να πάει στις 16/2 στο Γιούρογκρουπ να διαπραγματευτεί την αληθινή οικονομική κατάσταση της χώρας με γνώμονα τα παραπάνω.Είναι εθνικό καθήκον όλων των υγιών πολιτικών μονάδων της χώρας.

Διαβάζω ότι υπάρχει προσέγγιση με την Ρωσία και ελπίδα για στήριξή μας.Είναι σωστό να έχουμε καλές σχέσεις μ' όλες τις χώρες,αλλά προτεραιότητα έχει το σπίτι μας που είναι η Ευρώπη.Να μην ξεχνάμε ότι όποτε στο παρελθόν βρεθήκαμε σε μεγάλη ανάγκη δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του ξανθού γένους,από τα Ορλοφικά μέχρι την επανάσταση του 1821 και την μικρασιατική καταστροφή.

Η προτεραιότητά μας λοιπόν πρέπει να είναι η επίλυση των μεγάλων μας προβλημάτων εντός της Ευρώπης.Με θάρρος,ειλικρίνεια και σοβαρότητα και όχι αλαζονεία να θέσουμε τα θέματά μας για να έχουμε ελπίδες,για να μην κινδυνέψει η χώρα από πειραματισμούς και εγωισμούς.

Γ.Παράσχος
μέλοςΕΕ
Δημιουργίας,ξανά!
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση