Πολιτική 13/11/2014

Οπορτουνισμός vs SYSTOIMAN.gr

Το Ποτάμι πλέον είναι φανερό ότι θέλει να δημιουργήσει ρεύμα με αγαπούλες και καλά σκηνοθετημένες συγκινησιακές φορτίσεις,για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική,σαν η καβάντζα του συστήματος και γι'αυτό μεταμορφώθηκε σε μεταρρυθμιστή μιας και είναι της μόδας.
1)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ

Είναι:

-Να έχεις 4% εκλογικό ποσοστό,από τυχάρπαστες συνιστώσες και τώρα να εγκολπούσαι το ποσοστό του καταρρεύσαντος ΠΑΣΟΚ επειδή δεν έχεις τις σταθερές και καινοτόμες θέσεις του πραγματικού αριστερού,αλλά η θολούρα των ιδεών σου μπορεί να χωρέσει και την ´´προδευτικότητα ´´του κόμματος που κατέστρεψε την κοινωνία-την παραγωγή άρα την χώρα. Το υπόλοιπο 25% περίπου που έχεις εισπράξει, ξέρεις καλά ότι είναι ανεκτικό στην φαυλότητα και την κουβαλάει πολλά χρόνια μαζί του,γιατί αλληλοστηρίζονται. Ένα μικρό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ έμεινε εκτός σου για λόγους αρχομανίας του αρχηγού του,που ξέχασε τι σημαίνει δεξιά,για τον απλό λόγο ότι αυτή δεν ήταν ποτέ δεξιά.

-Να δηλώνεις άθεος και για λόγους καθαρά αύξησης των εκλογικών ποσοστών σου να βάζεις σαν προτεραιότητα την επαφή με τους θρησκευτικούς ηγέτες της κάθε θρησκείας, υποκρινόμενος ότι θέλεις να επικοινωνήσεις με το θείον κλεισμένος μόνος σου σ´ένα δωμάτιο.

-Να είσαι επί 4χρόνια σφόδρα αντιμνημονιακός και επειδή μυρίστηκες εξουσία,να έχεις γλυκάνει την ρητορική σου και τις θέσεις σου προς τον
πρώην ´´εχθρό´´ σου,την ΕΕ. Καλά έκανες,αλλά το παρελθόν σου είναι νωπό και σε εκθέτει.

-Να χαϊδεύεις τα χαμηλά ένστικτα του κόσμου, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι έχει μόνο δικαιώματα χωρίς να του λες ότι έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις,κάτι που είναι η επιτομή του λαϊκισμού . Νυν υπέρ πάντων η εξουσία,λοιπόν.Να δούμε πως θα τον μαζέψεις,τόσον λαϊκισμό που έσπειρες. Αυτό είναι οπορτουνισμός,να είσαι δηλαδή χαμαιλέων για να παγιδεύεις τους ψηφοφόρους σου και αυτό είναι που με φοβίζει σε εσένα. Άλλωστε μοιάζεις τόσο πολύ τον καταστροφέα της χώρας Ανδρέα,που στα μάτια μου πλέον είσαι και επικίνδυνος.

2)SYSTOIMAN.gr

''Σταύρο βγές στο φως'',κατά το ''Λάζαρε δεύρο έξω'',αναφώνησε επί σκηνής ο Ράμφος σ'ένα θεατρικό σκετς όπου αναμίχθηκε η light Ποταμίσια πολιτική με την φιλοσοφία και άλλες συνταγές βελτίωσης του νεοέλληνα,προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη αλλαγή της νοοτροπίας του και μακροπρόθεσμα να γίνουν αποδεκτές οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ευημερία της χώρας.

Το σκηνικό φωνάζει ότι δαπανώνται αρκετά χρήματα και αναρωτιέται κανείς από πού,γιατί έχουμε την εμπειρία της μεγάλης δυσκολίας ευρέσεως πόρων. Στην πλατεία σκηνοθέτες κάθε συστήματος,τραγουδιστές με υψηλά κασέ,γυρολόγοι της αριστεράς, δημοσιογράφοι του ευρώ,αστέρες της tv.Όλοι αυτοί μπορούν να δεχτούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην χώρα;Μα,όλος αυτός ο κόσμος είναι γνωστό ότι πάει εκεί που μυρίζεται εύνοια.Στην Ελλάδα ζούμε και δεν μπορούν να μας το πλασάρουν όπως θέλουν.

Μεταρρυθμίσεις θέλετε;Το Ποτάμι τις κάνει ανώδυνα επειδή θα είναι αόρατες. Θέλει πυγμή από πλευράς Σταύρου και δεν φαίνεται να την έχει.Η αλλαγή αυτού του καρκινωματικού δημοσίου μπορεί να συντελεστεί μόνο με συγκρούσεις, αλλιώς δεν ξεριζώνονται οι κρατικιστές που έχουν μάθει να μην δουλεύουν,αλλά να καλοθρέφονται με τους φόρους μας και να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης.Έχω απηυδήσει να διαβάζω για διαπιστώσεις αλλά δεν βλέπω από κανένα τους ανάστημα και διάθεση σύγκρουσης με κατεστημένες νοοτροπίες.

Το Ποτάμι πλέον είναι φανερό ότι θέλει να δημιουργήσει ρεύμα με αγαπούλες και καλά σκηνοθετημένες συγκινησιακές φορτίσεις,για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική,σαν η καβάντζα του συστήματος και γι'αυτό μεταμορφώθηκε σε μεταρρυθμιστή μιας και είναι της μόδας.

Κατά την γνώμη μου,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ στριμώχνονται για το ποιος θα παίξει κάποιο ρόλο στην χώρα του μενταμοντέρνου ΠΑΣΟΚ.Διαφορετικό ρόλο το καθένα,για να εγκλωβίσουν αθροιστικά ένα σοβαρό ποσοστό της εκλογικής πελατείας,που θα κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις προς όφελος του systoiman.gr

Γιώργος Παράσχος
μέλος ΕΕ του κόμματος
''Δημιουργία,ξανά!''
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση