Πολιτική 10/11/2014

Η Τουρκία και ... η Εκκλησία

Κατά Θουκιδίδη,προδότης δεν είναι μόνο αυτός που προδίδει την χώρα του,αλλά και αυτός που δεν κάνει το σωστό για να είναι η χώρα δυνατή,κάτι που επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.
Δύο θέματα της επικαιρότητας:

1)Παλαιοκομματισμός

Οι Τούρκοι έχουν οικονομική ανάπτυξη και αυτή τους εξασφαλίζει στρατιωτική υπεροχή. Μία στιβαρή ηγεσία οδηγεί την χώρα τους προς το μέλλον. Προχθές συνεδρίασε επι 10ωρο το ανώτατο συμβούλιο για να καθορίσει την στρατηγική της Τουρκίας στο Αιγαίο,στην Θράκη και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη (Πολιτικά): "Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά''.

Στην Ελλάδα έχουμε κυβερνήσεις διαπλεκόμενες, αναποφάσιστες και ανίκανες να εκσυχρονίσουν την χώρα.Η οικονομία παραπαίει και στην Θράκη οι Τούρκοι ορίζουν τους κανόνες του παιγνιδιού.Με τις παρελάσεις-πομφόλυγες του φανφαρόνου Αβραμόπουλου η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου για ν´αναπτερώσει το ηθικό, αλλά όλοι και εμείς και οι ξένοι, γνωρίζουμε ότι αυτό το πολιτικό σύστημα αποδυνάμωσε την χώρα πνευματικά,οικονομικά,ηθικά άρα και στρατιωτικά.

Κατά Θουκιδίδη,προδότης δεν είναι μόνο αυτός που προδίδει την χώρα του,αλλά και αυτός που δεν κάνει το σωστό για να είναι η χώρα δυνατή,κάτι που επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

2)Επιτέλους επιτράπηκε ο διαχωρισμός.. πολίτη-Εκκλησίας.

Αποφασίστηκε: -Ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος ἀποδεδειγμένως οἰκειοθελῶς ἐδήλωσε τήν ἐπιθυμία περί καύσεως τοῦ σώματός του, δηλώνει τήν αὐτονόμησή του καί ὡς ἐκ τούτου δέν τελεῖται Νεκρώσιμος Ἀκολουθία καί Ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ αὐτοῦ.

Βεβαία η Ελληνική Εκκλησία απέδειξε για ακόμη μία φορά την μικρότητά της και ότι δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Αγάπης του λόγου του Χριστού. Έχει μία εξουσιαστική δομή με απροκάλυπτους προσοδοφορικούς σκοπούς. Ποτέ δεν είναι αργά να συνέλθει και να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κοινωνίας,των αναγκών του ανθρώπου και της επιστήμης Ο Πάπας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα,όταν πρόσφατα αποδέχτηκε την θεωρία του Δαρβίνου και την γέννεση του σύμπαντος δια του bing-bang.

Γιώργος Παράσχος
μέλος ΕΕ
''Δημιουργίας,ξανά!''
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση