Πολιτική 02/11/2014

Τεχνητή η πόλωση των δύο

Κανένας τους δεν μιλάει με σαφήνεια για τον περιορισμό του σπάταλου κράτους,την μηχανοργάνωσή του και την μείωση της φορολογίας
Η εμπειρία μου από την πολιτική στην Ελλάδα με έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι,το κύριο μέλημα των εκάστοτε μεγάλων κομμάτων είναι να δημιουργούν τεχνητή πόλωση.

Αυτό το κλίμα όταν τροφοδοτείται καθημερινά από την αντιπαράθεση των στελεχών των κομμάτων στην τηλεόραση (το επικοινωνιακό  υπερόπλο που είναι στα χέρια της ολιγαρχίας),κάνει την πόλωση να ριζώνει.

Έτσι θεωρώ όλο το νυν πολιτικό σύστημα της χώρας κατασκευασμένο από επιτήδειους, που σκοπό έχουν να διχάζουν τον κόσμο για να διαλέγει ανάμεσα στους δύο ισχυρούς της κάθε εποχής.

Όταν κυβερνάει το ένα κόμμα,η δουλειά του άλλου κόμματος είναι να το αποδομεί,άσχετα με το εάν το κυβερνών κάνει σωστά πράγματα.Πρέπει να φαίνεται ότι είναι ανίκανο και γι ´αυτό ο δεύτερος εφευρίσκει ψεύτικα διλήμματα.Ένα τέτοιο είναι το μνημόνιο- αντί μνημόνιο (παλιά ήταν η αποστασία Μητσοτάκη ).

Όλοι θυμόμαστε τις μπαρούφες Σαμαρά στα Ζάππεια,που αναγκάσθηκε να τις προσαρμόσει με την πραγματικότητα όταν έγινε κυβέρνηση.Έκτοτε δεν έκανε ούτε μία σοβαρή μεταρρύθμιση,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκολλήσει από την ύφεση η οικονομία.
Επίσης όλοι θυμόμαστε τις ανοησίες Τσίπρα:´´Οι Ευρωπαίοι δανειστές είναι τοκογλύφοι,η δραχμή δεν είναι φετίχ,μακάρι να γίνουμε Αργεντινή,η φιλία με Τσάβες´´ και που τώρα παίρνει σταδιακά πίσω αφού μιλάει φιλικά με τους εταίρους,γιατί αισθάνεται ότι φθάνει στην βρύση για να πιει νερό.Τώρα το μόνο που θυμίζει τον παλιό Σύριζα είναι η ´´διαγραφή χρέους´´ που ξέρει ότι δεν γίνεται μονομερώς,αλλά κάτι πρέπει να πει για να συντηρεί την ´´επαναστατικότητα ´´ των ψηφοφόρων του.

Αυτή η τεχνητή πόλωση συντηρεί τον δικομματισμό και αποπροσανατολίζει τον κόσμο,αφού κανένας τους δεν μιλάει με σαφήνεια για τον περιορισμό του σπάταλου κράτους,την μηχανοργάνωσή του και την μείωση της φορολογίας, για ν´αρχίσει η ανάπτυξη,που θα μειώσει την ανεργία και σταδιακά θ' αυξήσει τους μισθούς.

Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι και οι δύο δεν θέλουν να αλλάξει αυτό το πελατειακό κράτος, γιατί μια χαρά τους βολεύει και ας κάνουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους.Είναι και οι δύο βαθύτατα συντηρητικοί.

Αυτό λέγεται πολιτική απάτη (κοινώς χοντρό δούλεμα ) και πρέπει ο κόσμος να το συνειδητοποιήσει,για να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,γιατί όσο υπάρχουν δεν πρόκειται να βελτιωθεί το παραμικρό στην χώρα.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ν¨ απεμπλακεί από τα ψέματά τους για να ευημερήσει.

Γιώργος Παράσχος
μέλος ΕΕ
''Δημιουργίας,ξανά!''
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση