Πολιτική 30/06/2014

Ελληνική Φρενίτιδα: «Καλώς ήρθατε στην χώρα της ιδεολογικής παράνοιας»

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Ζούμε σε εποχές ιδεολογικής ένδειας, πολιτικής παράνοιας. Ζούμε σε εποχές που ο πολίτης γίνεται ένα πολιτικό φερέφωνο των «έξυπνων», διατυμπανίζοντας πως αμφισβητεί τα πάντα και τους πάντες, ενώ στην ουσία δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει τίποτα λόγω της αμάθειας και της απειρίας του.
Το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να θεωρηθεί πλέον και επίσημα ο τρίτος πόλος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Τα ποσοστά που πήρε ως συνδυασμός και στις τρεις κάλπες καθώς και η είσοδος στην Ευρωβουλή δείχνουν ότι πλέον έχει ένα σταθερό ποσοστό υποστηρικτών εντός της ελληνικής κοινωνίας. Πώς ένα ακροδεξιό κόμμα «ναζιστικού» χαρακτήρα κατέληξε να είναι ο τρίτος πόλος της ελληνικής κοινωνίας; Γιατί συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδικά ποσοστά παρά την φυλάκιση στελεχών και ηγεσίας και παρά των γνωστών σε όλους περιστατικών βίας;

«Οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν». Τότε ο ελληνικός λαός του αξίζει να έχει μια «παρανοϊκή κυβέρνηση» με μια βουλή χωρίς καμία απολύτως συνοχή, κατακερματισμένη ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές φωνές ρατσιστικές, πατριωτικές,αντιμνημονιακές, λαϊκές και life style; Η επόμενη Βουλή θα είναι αναμφίβολα μια βουλή των άκρων. Άκρα δεξιά vs Άκρα αριστερά με ένα μετριοπαθές κέντρο να προσπαθεί να επιβίωσει. Με τα άκρα όμως, δεν πας μπροστά. Κράτη με ισχυρές συγκρούσεις στο εσωτερικό τους είναι κράτη αστάθειας και φόβου. Κράτη αναξιόπιστα που άγονται και φέρονται από τις ορέξεις των τρίτων. Πώς μια χώρα μικρή και ευαίσθητη σαν την Ελλάδα θα μπορέσει να προωθήσει τα συμφέροντά της, αν αυτά δεν είναι ξεκάθαρα για την ίδια στο εσωτερικό της. Πώς θα μπορέσει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και την βιωσιμότητα της διεθνώς όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στο εσωτερικό; Υπάρχει η άποψη ότι μέσα από την αναρχία μόνο μπορεί να έρθει ξανά η τάξη. Η αναρχία που ζούμε, όμως, δεν φαίνεται να είναι δημιουργική, μας οδηγεί λίγο πιο κάτω, λίγο πιο κοντά στον πάτο.

Η ισχυροποίηση της θέσης της ακροδεξίας παρουσιάζει δύο πιθανές ερμηνείες. Η θετική ερμηνεία για τα υψηλά ποσοστά της στις πρόσφατες εκλογές μπορεί να συνοψίζεται στην «αντιδραστική ψήφο». Μια μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξαν να ψηφίσουν ακραία προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας προς τους κυβερνόντες, έχοντας επίγνωση του τι πρεσβεύει το κόμμα που ψηφίζουν. Η ψήφος τους ήταν απλώς μια γροθιά στο σαγόνι της ελληνικής δημοκρατίας, ένα τράνταγμα στα θεμέλια της «μνημονιακής-αντιλαϊκής» πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Η άλλη όμως, εναλλακτική ερμηνεία είναι και η πιο δυσάρεστη. Πολίτες παγιδευμένοι στον «νέο εμφύλιο» που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ και τα κόμματα-αλεξιπτωτιστές, που νιώθουν πως η κυβέρνηση είναι «κακιά» και πως η ΕΕ είναι «δυνάστης». Πολίτες που το μόνο φως που βλέπουν στην σπηλιά είναι αυτό της εθνικιστικής –πατριωτικής οδού. Τι είναι όμως εθνικισμός; Τι είναι πατριωτισμός;

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Ζούμε σε εποχές ιδεολογικής ένδειας, πολιτικής παράνοιας. Ζούμε σε εποχές που ο πολίτης γίνεται ένα πολιτικό φερέφωνο των «έξυπνων», διατυμπανίζοντας πως αμφισβητεί τα πάντα και τους πάντες, ενώ στην ουσία δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει τίποτα λόγω της αμάθειας και της απειρίας του. Πώς να αμφισβητήσεις, πώς να κρίνεις δύσμοιρε αν δεν έχεις διαβάσει; Αν δεν έχεις ακούσει; Αν δεν έχεις συζήτησει; Αυτή είναι η μοίρα του Έλληνα, αυτοδεσμεύεται στα δεσμά της αμάθειας ή χειρότερα της ημιμάθειας και αφήνει τον οποιοδήποτε κόλακα/ρήτορα να τον κλείσει στην σπηλιά. Βλέπουμε ως πολίτες μόνο τις σκιές της πραγματικότητας γιατί είμαστε τυφλωμένοι από τις ρητορείες και τα μεγάλα λόγια. Από μεγάλα λόγια πιανόμαστε πάντα και σε μεγάλα λόγια πάντα καταλήγουμε.

Ζούμε μια κοινωνική κρίση, μια τρομερή κρίση αξιών και επαναφέρουμε παλιές κακές συμπεριφορές. Δεν έχουμε μνήμες. Δεν έχουμε επίγνωση. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη των προηγούμενων γενιών. Η ελληνική κοινωνία ζει άλλον έναν δραματικό εμφύλιο, όπου αντάρτες είναι οι αντιμνημονιακοί και καθεστωτικοί είναι οι υποστηρικτές των μνημονίων και της Τρόικας. Ένας λαός τέλεια διχασμένος σε προδότες και πατριώτες. Σε ποιά κατηγορία ανήκεις; Ξέρεις; Όχι, και δεν θα μάθεις ποτέ. Ο λόγος είναι απλός. Για τον φίλο σου μπορεί να είσαι πατριώτης επειδή έχεις άποψη και την υποστηρίζεις μέσω της συζήτησης και γιατί θεωρείς ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να πάει μπροστά αυτή η χώρα μετά από τσιμπούσι τόσων δεκαετιών. Για τον συγγενή σου μπορεί να είσαι καλό παιδί αλλά λίγο «πειραγμένο» που δεν θα πρέπει να μπορείς να εκφέρεις άποψη για την πολιτική ζωή γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται. Για τον γείτονά σου μπορεί να είσαι ο προδότης γιατί παίρνεις ακόμη λεφτά στην τσέπη σου (έστω και αν σου φτάνουν ίσα ίσα για το νοίκι ενώ αυτός μένει σε ιδιόκτητο)ή γιατί έχεις δουλειά ή γιατί αρνείσαι να ψηφίσεις κάποιον που έχει ως κομματική του θέση μόνο τις φωνές, τις βρισιές και τα μεγάλα λόγια. Μπορείς να ανήκεις ταυτόχρονως και στις δύο πλευρές του «πολέμου», χωρίς καν να έχεις κάνει εσύ την επιλογή του στρατοπέδου.

Ιδεολογική παράνοια. Μόνο αυτό μας χαρακτηρίζει σήμερα.
 

  • "Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν. Τα όνειρα και οι αγωνίες μας ενώνουν". 
  • "Το να σκέφτεσαι αντίθετα από την εποχή σου είναι ηρωισμός. Αλλά το να το λες είναι τρέλα"
Eugene Ionesco.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 01-07-2014 18:34
Το πιο ωραιο σημειο του κειμενου ειναι αυτο που μιλαει για το "μετριοπαθες κεντρο" που προσπαθει να επιβιωσει.
Δυο ερωτησεις.
Τι ακριβως απο αυτα που εκανε αυτο το "κεντρο" σου φαινεται "μετριοπαθες";
Τα κοντα 300 δις χρεος συν αλλα τοσα απο τις τραπεζες;
Η εκχωρηση της εθνικης κυριαρχιας;
Η μετατροπη της Ελλαδας σε μουσουλαμνικη χωρα;
Οι ρεμουλες της και οι μιζες που εμειναν ολες ατιμωρητες;
Οι 6000 αυτοκτονιες;
Τα εκατομμυρια των ανεργων;
Οι τρεφομενοι απο τα σκουπιδια;
Η τεραστια εγκληματικοτητα;
Δηλαδη αν καποιος αγριεψει και ζητησει να παρει κεφαλια ειναι ακραιος;
Εγω αντιθετα νομιζω οτι οποιος δεν ζητησει να τους δει σε τσιγκελια ειναι ενας θλιβερος ραγιας.
Ενα φοβισμενο ανθρωπακι που φιλαει τα ποδια που τον ποδοπατανε και για αυτο καταδικασμενος να συνεχισει να ποδοπατιεται.

Δευτερη ερωτηση.
Σε ποια ακριβως εμφυλια διαμαχη ηταν απον το "κεντρο";
Αν ειχες διαβασει οπως προτρεπεις τους αλλους να κανουν,θα ειχες αντιληφθει οτι ο εμφυλιος εγινε μεταξυ του ΚΚΕ και του κεντρου.
Οι υπολοιποι διαλεξαν στρατοπεδο αναγκαστικα.
Ποτε ειδες ακρα δεξια (οτι και να σημαινει αυτο) και ακρα αριστερα να σκοτωνονται, χωρις να συμετεχει το "κεντρο";
Απο την εποχη του Μαυροκορδατου και του Κωλετη μεχρι τα πρασινα και τα μπλε καφενεια της προσφατης ιστοριας, σε κανεναν εθνικο διχασμο δεν ηταν απον το κεντρο.
Σημερα βλεπεις το "συνταγματικο τοξο" να εχει κατακουρελιασει το συνταγμα και να φυλακιζει τους χρυσαυγιτες, ψαχνωντας επι 10 μηνες και μη βρισκοντας κατηγοριες.
Δεν ειναι εμφυλιος αριστερων-δεξιω ν αλλα των γνωστων "κεντρωων" συν τους κολαουζους εναντιον ενος πολιτικου κομματος που τους χαλαει τη σουπα.
Θα σου επιστρεψω λοιπον την παραινεση για περισσοτερο διαβασμα και θα προτρεψω ΚΑΙ εσενα οταν γραφεις ενα πολιτικο κειμενο να προσπαθεις τουλαχιστον να το τεκμηριωσεις.
Εδω καταστραφηκαμε και βουλιαξαμε εν αιθρια και συ μου λες "με τα ακρα δεν πας μπροστα" λες και με τα "μεσαια" ειδες προκοπη.
Παράθεση
0 #2 Υποστηρίζεις ΧΑ 02-07-2014 04:02
Τι θα ΣΒΗΣΤΕΙ αν βγουν οι ναζιστές;

Τα κοντα 300 δις χρεος συν αλλα τοσα απο τις τραπεζες;
Η εκχωρηση της εθνικης κυριαρχιας;
Η μετατροπη της Ελλαδας σε μουσουλαμνικη χωρα;
Οι ρεμουλες της και οι μιζες που εμειναν ολες ατιμωρητες;
Οι 6000 αυτοκτονιες;
Τα εκατομμυρια των ανεργων;
Οι τρεφομενοι απο τα σκουπιδια;

ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΤΑ. ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΧΙΤΛΕΡ
ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ! ΖΗΤΩ ΤΟ 2014 ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ !

" Δηλαδη αν καποιος αγριεψει και ζητησει να παρει κεφαλια ειναι ακραιος; "

ΝΑΙ !
Παράθεση
-2 #3 ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 02-07-2014 09:09
Ακραιο ειναι οτι εχω δυο παιδια στα 30 και δεν εχουν κολλησει ενσημο. Τα σπουδασα και εφτυσα κι εγω κι αυτα αιμα για να προσφερω δουλους ανασφαλιστους των 400 ευρω (και με επιδοτηση απο μενα) γιατι εσενα σ αρεσει αυτο που λετε μετριοπαθεια.
Προφανως και ο Σωκρατης ειναι ακραιος οταν λεει

ΟΥΤΩ ΓΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΥ ΟΙΚΟΥΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΕΣ ΔΙΚΗΝ ΔΙΔΩΣΙΝ.
Ετσι οι πολεις οικουνται καλως. Οταν οι αδικουντες λογοδοτουν.

Εγω λεω οτι παλευεις και αν μπορεις ζεις ελευθερος η παραδινεσαι και αν σ αφησουν ζεις σαν δουλος.
Στην προκειμενη περιπτωση δεν φαινονται διατεθιμενοι να μας αφησουν να υπαρχουμε εστω και σαν δουλοι.
Να σου πω οτι με περιμενουν μαυρα γεραματα (αν προλαβω) με 350 ευρω συνταξη, σχεδον ανασφαλιστος και χωρις εγγονια, μπορει να το θεωρησεις κι αυτο μετριοπαθες.
Ειναι καταπληκτικο το ποσο σιγουροι εισαστε για πραγματα που δεν γνωριζετε.
Επισης καταπληκτικο ειναι η παντελης ελλειψη επιχειρηματων (λείπει κείμενο...λόγω ύβρεων) που σας χαρακτηριζει.
Αν δεν το ακουσες ο Χιτλερ εχει πεθανει και το να προσπαθεις να κολλησεις ταμπελες δεν θα σε οφελησει.
Διαλογο κανεις για να ελεγξεις τις θεσεις σου και αν χρειαστει να τις βελτιωσεις η να τις αλλαξεις για το συμφερον σου.
Το να πιπιλας τα τσιτατα των ΜΜΕ ειναι προς οφελος του Μπομπολα και της παρεας του και οχι δικο σου.
Αν εν πασει περιπτωσει θελεις, μπορω να κανω και τον ναζι.
Νομιζεις οτι μπορεις να αντιμετωπισεις ναζι σε διαλογο;
Αν ναι προχωρα και θα δεις οτι οι ταμπελες δεν φτανουν.
Σαν ναζι λοιπον θα σου θυμισω οτι ο Χιτλερ ανελαβε το 1933 μια κατεστραμενη Γερμανια οχι μονο απο την ηττα του ΑΠΠ αλλα και απο την κριση του 1929 που προειλθε απο την εφαρμογη της φουσκας του φιλελευθερισμου και τοτε.
Το 1938 ειχε μια υπερδυναμη που σαρωσε την Ευρωπη.
Εσυ λες οτι ειναι υπευθυνος για τον ΒΠΠ αλλα ο ιδιος λεει αλλα.

 
Οι θιασώτες της παγκοσμιοποιήσε ως, οι ιδεαλιστές, οι ουτοπιστές, όλοι σκοπεύουν πολύ υψηλά.......... είτε ονομάζονται Χριστιανοί, είτε Κομμουνιστές, είτε Ανθρωπιστές, είτε είναι ειλικρινείς, πλην όμως ανόητοι, είτε τυγχάνουν μηχανορράφοι και κυνικοί, είναι όλοι δημιουργοί σκλάβων........ .... Εκ του γεγονότος αυτού προέρχεται και το απύθμενο παγκόσμιο μίσος που προκάλεσε η πολιτική μου. ...... 
Στάθηκα μακριά από τη συντεχνία των ηγετών του κόσμου, των οποίων ανομολόγητος σκοπός είναι η χυδαία και βάναυση εκμετάλλευση της ανθρώπινης ευπιστίας. 
Η Εθνικοσοσιαλιστ ική κοσμοαντίληψη, όπως δήλωνα ανέκαθεν, δεν προορίζεται για εξαγωγή. Συνελήφθη επί τούτου για τον γερμανικό λαό. Όλοι οι αντικειμενικοί σκοποί της είναι, ως εκ τούτου περιορισμένοι, πλην όμως εφικτοί. Επακόλουθο είναι πως μπορώ να διατηρώ εξ ίσου μικρή πίστη στην ιδέα μιας παγκόσμιας ειρήνης, όσο και ενός Παγκόσμιου Πολέμου. Στις παραμονές του Μονάχου, το 1938, διεπίστωσα πέρα από κάθε αμφιβολία πως οι εχθροί του Τρίτου Ράϊχ ήταν αποφασισμένοι με κάθε μέσο να ζητήσουν την κεφαλή μας επί πινάκι και πως δεν υπήρχαν δυνατότητες να έλθουμε σε συμφωνία μαζί τους.

Πολιτικη Διαθηκη του Χιτλερ

Το οτι αυτα ειναι απαγορευμενα να τα συζητας γιατι αλλιως εισαι ναζι και υπευθυνος για καθε υπαρκτο η ανυπαρκτο εγκλημα πολεμου υπηρξε, θα επρεπε να σας βαζει σε σκεψεις.
Πολυ περισσοτερο που το βλεπετε με τα ματια σας να επαναλαμβανεται με τον Πουτιν που στεκεται εμποδιο στην παγκοσμιοποιηση σημερα.
Ακομη και η αλ καιντα που δρα υπο την προστασια των ΗΠΑ και του Ισραηλ στην Συρια και οι πραγματικοι δηλωμενοι ναζι της Ουκρανιας βαπτιζονται στην κολυμπηθρα του Σιλωαμ αν πολεμουν τον Πουτιν.
Ολα τα διεθνη ΜΜΕ προσπαθουν να τον παρουσιασουν σαν φασιστα και εγκληματια με αποτελεσματα σαν κι αυτα που ειδαμε μεχρι και στην Γιουροβισιον.
Αν τωρα ο Ρωσσικος λαος τον εκλεγει επι δεκαετιες χωρις αντιπαλο, τοσο το χειροτερο για τον λαο. Ειναι κι αυτοι φασιστες και εγκληματιες.
Οποιος νομιζει οτι με το να κολλας την ταμπελα του ναζι σ οποιον ειναι αντιθετος στην παγκοσμιοποιηση και το ξεπουλημα των λαων στους τραπεζιτες, υπερετει τα συμφεροντα του, κανει λαθος.
Οι αποψεις ειναι για να συζητιωνται για να βρεθουν οι πιο συμφερουσες και οχι για να αφοριζονται με εντολες ανωθεν.
Οι περισσοτεροι σκεπτονται με τροπο που συμφερει τους εχθρους τους και οχι τους ιδιους μας λεει ο Ισοκρατης.
ΕΥΡΗΣΕΤΕ ΓΑΡ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΜΑΡΤΑΝΟΝΤΑΣ, ...... ΑΜΕΙΝΟΝ ΔΕ ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ Η ΣΦΩΝ ΑΥΤΩΝ .
Θα βρειτε τους περισσοτερους να κανουν λαθος στην εκλογη των πραγματων,.... και να σκεφτονται με τροπο που ειναι υπερ των εχθρων και οχι των ιδιων.

Μην θεωρειτε λοιπον οτι επειδη κατι το λενε πολλοι ειναι και σωστο.
Ειναι σιγουρο οτι συμβαινει το αντιθετο.
Παράθεση
+3 #4 Π. Ήφαιστος 02-07-2014 09:51
Κάθε τι έχει αίτιο. Όπως και στην ιατρική χωρίς διάγνωση των αιτίων θεραπεία δεν υπάρχει. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την λέξη "Τύραννος" του Ρήγα Βελεστινλή με την λέξη "Τρόικα" γιατί για μια κοινωνία το κύριο αίτιο της εσωστρέφειας και της καθοδικής πορείας είναι η καταστολή της Ελευθερίας (υπάρχουν δύο ειδών ελευθερίες. Της Δημοκρατίας με την έννοια της κατάκτησης της πολιτικής ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας με την έννοια της συλλογικής ελευθερίας). Εθελοτυφλεί και δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όποιος δεν βλέπει αυτό ως κύριο αίτιο της συμφοράς.
"Άμα φύγει ο Τύραννος" http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=15426&subid=2&pubid=54424951
Παράθεση
-1 #5 νικος γεωργης 02-07-2014 12:01
οταν υπαρχει καρκινος τον ακρωτηριαζεις, διαφορετικα μολυνει ολο το σωμα και πεθαινεις η ανοδος της ΧΑ ειναι μια προειδοποιηση της κοινωνιας οτι η ανομια δεν ειναι ανεκτη και σαν απαντηση το κρατος απανταει με περισσοτερη ανομια οταν τα γεγονοτα της μεσης ανατολης χτυπησουν την πορτα μας τοτε κουβεντες για διαλογο, πολυπολιτισμο και τα συναφη θα εξαφανιστουν
Παράθεση
+1 #6 Υποστηρίζεις ΧΑ 02-07-2014 15:35
κ. Γιάγκο, δεν συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που δηλώνουν Ναζιστές. http://www.holocaust.com.au/mm/c_experiments.htm Ναι, ναι, ξέρουμε και οι άλλοι κάναν εγκλήματα. Αυτή η λογική του 2014 πΧ. "Ρε συ εντάξει, βίασα παιδάκια, αλλά και οι Τούρκοι καλύτεροι είναι;"

Να χαίρεστε τη λογική σας και να ψηφίζετε Ναζιστές, φέρτε τους Ναζί να φύγουν οι κλέφτες.
Παράθεση
0 #7 ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 02-07-2014 18:03
Εγω δεν δηλωσα ναζιστης. Δηλωσα οτι ακομη κι αν ημουν, δεν εχεις τις γνωσεις να αντιμετωπισεις ουτε ναζι, ουτε κανεναν αλλο.
Σε προετρεψα να απαντας στα επιχειρηματα και να φερνεις αντεπιχειρηματα κι εσυ στην αγωνια μου για το μελλον των παιδιων μου που εξεφρασα με κατηγορεις για υπερασπιστη βιαστων παιδιων η κατι τετοιο.
Σκοπευεις να με κατηγορησεις και για αλλα;
Τουλαχιστον θυμισε μου ποτε τα εκανα.
Τον συμψηφισμο τον προωθεις εσυ. Εγω ειπα οτι δεν ειναι δυνατον να παραμενουν ατιμωρητοι και να μας κυβερνανε αυτοι που μας εφτασαν εδω.
Παρατηρησα επισης οτι ουτε η δικαιοσυνη ουτε τα ΜΜΕ εχουν δωσει αφορμες για να εμπιστευεται καποιος.
Σε διεθνες επιπεδο επεσημανα τον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιζοντα ι οι "αντιφρονουντες " απο την παγκοσμιοποιηση . Ξεκινα απο τον Μιλοσεβιτς και φτασε στους κινεζους.
Μηπως θα κατηγορηθω και για κουμουνιστης επειδη δεν πιστευω οσα τους κατηγορουν;
Αν πω οτι τα ιδια κανανε στον Κανταφι και τον Χουσειν ενω τελευταια λυσαξανε με τον Ερντογαν, μπορει να κατηγορηθω και για Ισλαμιστης. Ισως και για φιλοτουρκος.
Και ολα αυτα δεν νομιζω οτι ειναι αγνωστα.
Παρολα αυτα ομως αυτοι που τα κανουν σας πειθουν οχι μονο να βουλωνεται τ αυτια σας στις αντιθετες φωνες αλλα να θεωρειται και δημοκρατικο το να φιμωνετε οποιονδηποτε μιλαει αντιθετα τους.
Δεν θελεις την Χ.Α; Ωραια κανενα προβλημα. Βρες καποιον αλλο. Τι περιμενεις να στον προτεινει ο Μπομπολας η ο Κοντομηνας; Αυτοι θα σου προτεινουν το ΠΟΤΑΜΙ και την ΕΛΙΑ για να συνεχισουν να παιρνουν δανεικα κι αγυριστα απο τους τραπεζιτες και να τα φορτωνουν σε σενα.
Ψαξε, ακου, συζητα και σταματα να παπαγαλιζεις τον Πρετεντερη.
Αν θελεις να μαθεις για το ολοκαυτωμα π.χ αντι να μου προτεινεις να ξανακουσω πραγματα που τα ακουμε ολοι απο τοτε που γεννηθηκαμε, σταματα να ακους μονο την μια πλευρα. Υπαρχουν δεκαδες βιντεο (παρολο που τα κοβουν) στο διαδυκτιο.
Γιατι ειναι εγκλημα να ερευνουμε; Δηλαδη αν δεν δεχτω ασυζητητι οτι μου επιβαλλουν για το θεμα, ειμαι ναζι;
Εισαι ικανοποιημενος με την θεωρια του παρανοικου δικτατορα που δεν τουφθανε που ταβαλε μ ολον τον κοσμο, παρα μετα την επιπονη αυτη εργασια του σκοτωνε και Εβραιους για διασκεδαση;
Πως και γιατι αυτο ειναι θεμα ταμπου και ετοιμαζεται και στην χωρα μας, οπως ηδη συμβαινει σε πολλες αλλες να απαγορευτει δια νομου η αμφισβητηση;
Αν αποφασισουν οτι εκτελεστηκαν 100 εκατομμυρια θα ειμαστε υποχρεωμενοι να πουμε ναι. Αν μας πουν οτι αυτο εγινε γιατι οι Εβραιοι ειναι καλοι ανθρωποι και δεν πουμε ναι θα παμε φυλακη. Αν διαφωνησουμε για οτιδηποτε καποιοι (ποιοι;) αποφασισουν οτι ειναι αληθεια κατευθειαν στον εισαγγελεα. Τι παρανοια ειναι αυτη; Ποιος αποφασιζει τι ειναι ιστορικη αληθεια και τι οχι;
Ποιος εχει τετοια δυναμη να επιβαλει σε Ευρωπη και Αμερικη τετοιους νομους;
Πριν λοιπον σου βαλουν για τα καλα το σαμαρι και οσο εχεις ακομη καποια δυνατοτητα αντιδρασης, κοιτα να αντιδρασεις.
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση