Πολιτική 27/04/2014

Πολιτικό φάντασμα η Ατζέντα 21;

Το μέλλον θα είναι μία εκβιομηχανισμένη ζώη σε τρίτα χέρια ελίτ βιομηχανιών που θα συναποφασίζουν για την «ποιότητα ζωής», χωρίς κανένα δικαίωμα επιβίωσης.Έτσι λύνονται και τα προβλήματα υπερπληθυσμού!
Φασιστο-οικολογική απειλή ή πλήρως ανθρωποκεντρική;

Γνωρίζετε όλοι για την Ατζέντα 21; Γιατί δεν μας έχουν πληροφορήσει; Διάσπαρτες ασαφείς πληροφορίες διαρρέουν κάθε φορά που θίγεται το ζήτημα της Ατζέντας, χωρίς διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την αιτία ψήφισής της. Εργαλείο "βιώσιμης ανάπτυξης" λένε σε κάθε ένα από τα 44 Κεφάλαιά της. Ό,τι βγήκε στο φως στο βωμό πάντα της "μιντιακής κουλτούρας". Η Ατζέντα 21 αποτελεί ένα καίριο κεφάλαιο που καλά κρατεί από το '92 (Υπογραφή της σύμβασης) και έκτοτε τείνει να τεθεί σε εφαρμογή καμουφλαρισμένο, κρύβοντας καλά τη μάσκα του, αποκαλούμενο πολλές φορές "Βιώσιμη Ανάπτυξη".

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Ήταν Ιούνιος του '92, όταν συναντήθηκαν αντιπροσωπείες 178 κρατών μελών του O.H.E στη Βραζιλία (Ρίο Ντε Τζανέιρο), σε έκτακτη συνέλευση και υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε, παρόντων επιστημόνων και ερευνητών, προκειμένου να θίξουν περιβαλλοντικού χαρακτήρος ζητήματα, καίρια για την βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη (Aτζέντα 21). Τα ΜΜΕ πρόβαλλαν την κορυφαία αυτή συνάντηση σαν το πολιτικό γεγονός της χρονιάς εκείνης. Από εκεί και έπειτα φωνή βοώντος για Ατζέντα 21. Μιλάμε για ένα προσχέδιο πλήρες, ολοκληρωμένο, που η εφαρμογή του όπως ακουγόταν προμήνυε πλήρη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. Συνυπογράφει από όλα τα κράτη-μέλη μηδενός εξαιρουμένου (και από την Ελλάδα).

Τι κρύβεται πίσω από την Ατζέντα 21;

Όρος  που περικλείει ένα σχέδιο προς εφαρμογή γνωστό στο ευρύ κοινό ως «βιώσιμη ανάπτυξη» (sustainable development). Πρόκειται για μία «Βίβλο» 40 κεφαλαίων, που πραγματεύονται θέματα κοινωνικών και οικοδομικών προεκτάσεων, τη διαχείριση πηγών ενέργειας, πρακτικές ενδυνάμωσης των ρόλων για τις μείζονες και ευπαθείς ομάδες, καθώς και μέθοδοι εφαρμογής των. Εκ πρώτης όψεως, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα καθαρό προσχέδιο ευημερίας των λαών και κοινωνικής ανάκαμψης.

Μελετώντας όμως τον τόμο της Ατζέντας21 και αναλύοντας διεξοδικά το κάθε της Κεφάλαιο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά την εφαρμογή του, μία 20ετία μετά όπως προβλέπεται, ότι πρόκειται για ένα σταδιακό κατακερματισμό των δικαιωμάτων των λαών.

Μερικά ενδεικτικά σχέδιά της είναι:

I. Κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας

Αυτό συνεπάγεται βαριά φορολογία όλων των ακινήτων, πράσινα πιστοποιητικά που απαιτούν υπέρογκα ποσά για την απόκτησή τους, δήλωση ορισμένων περιοχών ως προστατευμένες (Natura 2000).

II. Ιδιωτικοποίηση του νερού

Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ευνόηση, όταν εκχωρούνται δικαιώματα, όπως αυτά των υδάτινων πόρων σε τρίτους. Δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια εκχώριση εφόσον πρόκειται για ένα άκρως μονοπωλιακό αγαθό. Η προώθηση τέτοιου είδους πολιτικών από πρόσχεδια (Ατζέντα21) μπορεί να αποφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, οδηγώντας σταδιακά στην πλήρη ιδιωτική εκμετάλλευση της πολιτείας και κυρίως του ιδίου δημόσιου αγαθού, του νερού. Μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως επιχείρηση είναι η Souez, η οποία κατέχει το 7% της ΔΕΥΑ και τον έλεγχο ύδρευσης και επεξεργασίας λυμμάτων σε 120 περίπου χώρες.  Το προνόμιο επιχειρήσεων τέτοιας εμβέλειας είναι οι τεράστιοι οικονομικοί πόροι που διαθέτουν, επικαλώντας τους για να στηρίξουν υπερχρεωμένες χώρες από το ΔΝΤ.
 
III. Κατάργηση των IX αυτοκινήτων

Το σχέδιο δράσης της Ατζέντας προβλέπει οι μετακινήσεις να γίνονται πλέον με Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας και ποδήλατο. Εύκολα να γίνει κάτι τέτοιο με την υπερφορολόγηση των Ι.Χ., των καυσίμων και των τελών κυκλοφορίας,

IV. Αγροτική Ανάπτυξη

Σε αυτόν τον τομέα ο ρόλος της Ατζέντας μετατρέπει τον απλό και παραδοσιακό γεωργό σε ανταγωνιστή για την εφαρμογή της. Πρωταγωνίστρια πλέον στην γεωργία και την καλλιέργεια σπόρων είναι η τεχνολογία για την εξασφάλιση τους. Όλοι έχουμε ακούσει για τον  περίφημο «codex Alimentarius». Εδώ μιλάμε για την πλήρη διατάραξη της βιοποικιλότητας. Πρόκειται για τον καινούριο διατροφικό κώδικα υγείας, ο οποίος καθοδηγείται από συμφέροντα πανίσχυρων ελίτ πολυεθνικών βιομηχανιών (βλέπε εταιρία Μονσάντο). Η Μονσάντο (Monsanto) είναι ένας κολοσσός της βιοτεχνολογίας στην παραγωγή γενετικά τροποποιημένων ειδών διατροφής. Τρανταχτό παράδειγμα οι Η.Π.Α. που έχουν καταθέσει σχέδιο ψήφισης για την απαγόρευση των βιολογικών καλλιεργειών και εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Αλιμεντάριους.

V. Για της Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

Μη σας μπερδεύει ο όρος «Μη». Οι οργανώσεις αυτές είναι πλήρως χρηματοδοτούμενες και καθοδηγούμενες από τις κυβερνήσεις, που πολλές από αυτές έχουν σαν κύριο αυτοσκοπό τους να αναλαμβάνουν κρατικά τη φροντίδα της υγείας, των νέων, των γηραιών κ.α. . Βέβαια, όπως και να το κάνουμε, αλλιώς είναι να μιλάει μία ΜΚΟ (εγκεκριμένη από τον ΟΗΕ), και αλλιώς ένας απλός πολίτης.

Για ποια «βιώσιμη ανάπτυξη» μιλάμε;

Επιστημονικά ο όρος βιώσιμη ανάπτυξη δηλώνει την ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία επιτυγχάνεται με ταυτόχρονο σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας . Βασικός μοχλός είναι η αποκομιδή αγαθών από το περιβάλλον, προστατεύοντας την φυσική παραγωγή τους. Η Ατζέντα21 αντιτίθεται καταστροφικά στον όρο «βιώσιμη», λέγοντας να μειωθεί ο πληθυσμός κατά 90%, στερώντας το αυτονόητο δικαίωμα των ανθρώπων για ζωή, προς γνήσιο αυτοσκοπό της την άμεση επίτευξη των στόχων της, εθνικών και εκβιομηχανοποίησης. Τομείς όπως, η γεωργία και η καλλιέργεια, η βιομηχανία, η κατασκευή έργων υποδομής (πηγάδια, φράγματα, κατασκευές πυλώνων της ΔΕΗ), θα απαγορεύονται αν δεν επιτελούν την αναμενόμενη αξία. Συγκεκριμένα όσον αφορά την καλλιέργεια, θα κρίνονταν παράνομη η ανάπτυξη, η παραγωγή και η ανταλλαγή προϊόντων, χωρίς να έχει γίνει πλήρης έλεγχος από την Ε.Ε. Κατευθυντήρια γραμμή σε αυτό δίνει το λόμπυ της βιομηχανίας (Coca-Cogeca) δια της μεσολάβησης της Ε.Ε, ως εκπρόσωπος της βιομηχανοποιημένης παραγωγής, καθώς και η Food Drink Europe, άρχουσα πολυεθνική τροφίμων. Εδώ και μισό αιώνα η Ευρωπαϊκή Ένωση στρώνει κόκκινο χαλί στις εμπορίες σπόρων για τις τελευταίες ποικιλίες, προστατεύοντας στο έπακρο τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, πατεντάροντάς τες σε μεγάλες πολυεθνικές, που είναι υπό την κατοχή και την πλήρη εκμετάλλευσή τους.

Οι νέοι κανόνες, που αφορούν το εμπόριο, αποτελεί ένα από τα καίρια υπό συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέματα προ Ευρωεκλογών, που αποσκοπούν σε μία μοναδική ευκαιρία να προωθηθούν ποικιλίες προϊόντων και να εδραιωθεί η ευρωπαϊκή και παγκόσμια εκβιομηχάνισή τους, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκώς, με σκοπό να απαλλαγούν από τους αιώνιους ανταγωνιστές. Ποιοι είναι αυτοί; Οι ηλικιωμένοι, πρωτοπόροι αγροτοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι και όσοι μένουν πιστοί στις παλιές παραδοσιακές μεθόδους γεωργίας. Οι συγκεκριμένοι είναι εκτός πλαισίου συμβατικής βιομηχανίας και αδέσμευτοι από κάθε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.   

Ωραία ακούγονται όλα αυτά; Το μέλλον θα είναι μία εκβιομηχανισμένη ζώη σε τρίτα χέρια ελίτ βιομηχανιών που θα συναποφασίζουν για την «ποιότητα ζωής», χωρίς κανένα δικαίωμα επιβίωσης. Έτσι λύνονται και τα προβλήματα υπερπληθυσμού! Γι’αυτό ξεχάστε τα σπίτια σας, ξεχάστε τις μονοκατοικίες με τους κήπους, ξεχάστε τα πάρκα και τις πλατείες, ξεχάστε την πατάτα από τη “μάνα γη”.

Στο μέλλον όλα θα αλλάξουν. Με την πλατφόρμα της Ατζέντας θα καταφέρουν όλοι να έχουν ένα ονειρεμένο 4όροφο σπίτι, με τον ιδιωτικό κήπο στο μπαλκόνι, εάν το επιτρέψει ο κώδικας Αλιμεντάριους και τα «αγνά» μεταλλαγμένα διατροφικά είδη, επιμελώς διατηρημένα με κάθε λογής χημικά απόβλητα!
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση