Πολιτική 21/03/2014

Έρμαια του καπιταλισμού

Για ποιά πολιτική μιλάμε; Ποιά κυβέρνηση; Για μαιμούδες γραβατωμένες που πιθηκίζουν οτιδήποτε τους δοθεί ως εντολή; Αυτοί θα είναι η σωτηρία μας...
"Ο καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν το χριστιανισμό χωρίς την κόλαση." (Frank Borman, 1928-, Αμερικανός αστροναύτης)

Απολύσεις, μειώσεις συντάξεων, νέες αυξήσεις φόρων, είναι οι καθημερινές ειδήσεις εδώ και 3 χρόνια. Ο "μόνος δρόμος" αναπαράγουν συνεχώς τα Μ.Μ.Ε. Ο πρώτος στόχος από την αρχή το κοινωνικό κράτος, σαν αυτό να ευθύνοταν για την χρεοκοπία. Αποτέλεσμα; 6000 αυτοκτονίες, πάνω από ένα εκατομύριο΄Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας και η ανεργία στο 30%. Στο όνομα της μέλλουσας ανάπτυξης, της προσέλκυσης "μεγάλων ξένων επενδύσεων" η πτώση του βοιοτικού επιπέδου έτσι ώστε να γίνουμε "ανταγωνιστικοί".

Στο "παιχνίδι" μετέχουν πολιτικά κόμματα (όχι όλα), με τις περισσότερες κυβερνήσεις να μην είναι άλλο, παρά το φερέφωνο των ημιδεπών και αλλοδαπών μεγάλων συμφερόντων. "Το τερπνόν μετά του ωφελίμου" είναι το μότο της πολιτικής στην μεταπολίτευση. Ποιό είναι το λάθος λοιπόν; Ποιό είναι το μερίδιο ευθύνης μας σε όλα αυτά; Πως θα ελαφρύννει αυτό το φορτίο λαθών τοσών ετών; Με την ψήφο μας.

Κατά καιρούς υπερψηφίσαμε άτομα-βουλευτές ενταγμένους σε πολιτικά κόμματα-πολιτικά μαντριά καλύτερα, τα οποία άγονταν από ιδιοτελείς κομματικές γραμμές, που αναδείχθηκαν χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία, παρά μόνο μέσω φιλιών, κουμπαριών και μιντιακών σχέσεων. Είμαστε διατεθιμένοι και στις επόμενες εκλογές να κάνουμε τα ίδια λάθη;

Τα άτομα αυτά που εμείς εκλέξαμε, οδηγούν βηματικά τη χώρα μας στο δρόμο ενός απάνθρωπου και σκληρού καπιταλιστικού συστήματος, με μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες και μισθούς αναπτυσσόμενων χωρών, καθιστώντας την υποχείριο συμφερόντων, αποσαθρώνοντας όλες τις κοινωνικές δομές, χωρίς αύριο , χωρίς καμία δυνατότητα ορθοπόδησης και οικονομικής πλέον ευημερίας. Ίσως κάποτε ακούγονταν ακραία ή υπερβολικά. Σήμερα αμφιβάλει κανείς γι αυτό; Οπότε για ποιά πολιτική μιλάμε; Ποιά κυβέρνηση; Για μαιμούδες γραβατωμένες που πιθηκίζουν οτιδήποτε τους δοθεί ως εντολή; Αυτοί θα είναι η σωτηρία μας...

Κακά τα ψέμματα, πραγματική Δημοκρατία δεν είχαμε ποτέ. Πώς άλλωστε θα ήταν  εφικτό κάτι τέτοιο, όταν η βουλή λειτουργεί μόνο τυπικά, όταν οι βουλευτές δεν μπορούν αυτόβουλα να εκφράσουν την γνώμη τους και εντάσσονται αυστήρα εντός της κομματικής γραμμής, υπό την δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής τους, άμα τη διαφωνία τους, που σημαίνει και τον πολιτικό τους αφανισμό; Όταν η "φωνή του λαού" ακούγεται αυστήρα και μόνο την  ημέρα των εκλογών; Όταν όλο το σύστημα "μυρίζει" κομματοκρατία; Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων για να αντιληφθείς ότι η χώρα  βαδίζει πλέον σε τεντωμένο σκοινί, με άκρες που κρατούν το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις των ισχυρών, και εμείς είμαστε έρμαια της οικονομικής στρατηγικής τους. Το λάθος σε όλα αυτά είναι εξ'ολοκλήρου δικό μας, του απλού αδαή πολίτη, που άφησε το μέλλον της χώρας του στα χέρια των αρπαχτικών. "Κοινωνική αλληλεγγύη" ακούμε, ότι βαδίζουμε με την αρχή "η Ελλάδα θα ορθοποδίσει". Σαφώς, θα ορθοποδίσει, αν τελικά αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και απελευθερωθούμε επιτέλους από το δήμιο καπιταλισμό. Λάθος πρόσωπα, λάθος στιγμές. Σχέδια ελλειπή, σχέδια ανολοκλήρωτα, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν προς ζημία μας. Δεν χρειάζεται να εκλέγονται πλέον πρόσωπα, άτομα που ανήκαν ή προήλθαν από πολιτικά κόμματα, πλήρως καθοδηγούμενα από υπόγειες γραμμές. Οι ίδιοι άνθρωποι που έσπειραν την ασθένεια, δεν είναι δυνατό να εμφανίζονται ως  αυτόκλητοι ιατροί.

Η ιστορία επαναλαμβανέται.....Τα ίδια λάθη αναπόφευκτα.....Δίχως τέλος, δίχως γραμμή διαφυγής βαδίζουμε στον οικονομικό μας όλεθρο!
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση