Πολιτική 17/09/2018

Βιβλιο-Κριτική: Η Άγνωστη Απειλή , του συγγρ. Χρήστου Ξενοκώστα

 Ο τίτλος του βιβλίου, πραγματικά σε κεντρίζει, προκειμένου να διαπιστώσεις  ποια είναι τελικά η Άγνωστη Απειλή, η οποία απειλεί με εξαφάνιση την ανθρωπότητα.    

Κριτική Βιβλίου

Με κατανοητό λόγο, ο συγγραφέας καταγράφει τις «γνωστές» απειλές, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί απο την επιστημονική κοινότητα και απειλούν να σπείρουν τον παγκόσμιο όλεθρο, αλλά ταυτόχρονα αναλύει και τις αιτίες οι οποίες μπορούν να τις προκαλέσουν.

Η Άγνωστη Απειλή, είναι για τον συγγραφέα, η «παραμελημένη» γνώση για τις κοινωνίες και την πολιτική, η οποία συνδέει την πολιτική σκέψη με τις φυσικές επιστήμες. Αυτή την «γνώση- θησαυρό», προσπαθεί να ανασύρει αλλά και να αναδείξει μέσω της επιστημονικής επικαιροποίηση της, θεωρώντας ότι οι κοινωνίες οι οποίες είναι απομακρυσμένες απο τα διαχρονικά αυτά πολιτικά εργαλεία , θα κινδυνεύουν με εξαφάνιση απο την Άγνωστη Απειλή,η οποία θα παραμένει άγνωστη, όσο επικρατεί η άγνοια της.

Ο συγγραφέας ,θεωρεί ότι ο σύγχρονος κόσμος, εγκλωβισμένος στις υφιστάμενες πολιτικές ιδεοληψίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες απειλές για την ανθρωπότητα, διότι χρησιμοποιεί λανθασμένα πολιτικά εργαλεία και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της ανθρωπότητας, θεωρώντας ότι τα εντεινόμενα προβλήματα, δεν θα επιλυθούν με τις υπάρχουσες και δοκιμασμένες πολιτικές συνταγές. Η αντιπαράθεση με την Μαρξιστική θεωρία, η οποία έχει επηρεάσει την σύγχρονη πολιτική σκέψη και την απομάκρυνε απο τις θεμελιώδεις αρχαιοελληνικές αρχές, αναδεικνύεται λοιπόν ως το κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα.

Ο Stephen Hawking έχει πεί ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα μόνιμα απαντάει σε λάθος ερωτήματα, ερωτήματα που όλα τους σχετίζονται με το χθές.

Μέσα απο την Άγνωστη Απειλή, ίσως τεθούν για την πολιτική σκέψη, τα σωστά ερωτήματα, τα οποία θα οδηγήσουν και στις επιθυμητές για την ανθρωπότητα απαντήσεις!

 

 

 

Για να προμηθευτείτε το βιβλίο πατήστε εδώ

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση