Πολιτική 08/02/2017

Δεν σου πέφτει λόγος Υπουργέ!

Όσο όμως ο κρατισμός βασιλεύει, ούτε ανάπτυξη, ούτε σωστή δημοκρατία θα δούμε.

Σε συνέντευξή του στον Σπορ FM στις 8/2/2017 o υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: "Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν σηκώνει τόσες ομάδες όσες έχει τώρα η λίγκα. Γνώμη μου είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση σηκώνει 12 ομάδες, με πολλές παραχωρήσεις αν μιλήσουμε με οικονομικούς όρους".

Δεν σου πέφτει λόγος Υπουργέ! Το επαγγελματικό πρωτάθλημα διοργανώνεται από τη Super League υπό τη μορφή αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης. Τα Μέλη του Συνεταιρισμού είναι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (Π.Α.Ε.) και συνάπτουν συμφωνίες με χορηγούς, υποστηρικτές και προμηθευτές για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, όπως και συλλογικά διαχειρίζονται τα δικαιώματα ήχου και εικόνας των αγώνων ποδοσφαίρου του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

Το τι πρέπει να κάνουν και πως για να επιτύχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους είναι δική τους υπόθεση, όπως κάθε εταιρίας που λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου.

Φαίνεται το Ινστιτούτο Φλωρεντίας εκτός από τα τηλεοπτικά κανάλια γνωμοδότησε και για το ποδόσφαιρο!

Ο κρατικός παρεμβατισμός στο ποδόσφαιρο είναι παλιά ιστορία βέβαια. Από την εποχή που το πρωτάθλημα Α' Εθνικής διοργανώνονταν υπό την αιγίδα της ΕΠΟ όταν αυτή κηδεμονεύονταν από το κράτος και οι διοικήσεις της διορίζονταν. Αποφάσεις μεσούσης της περιόδου λαμβάνονταν από τον Υπουργό για το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονταν και φυσικά, παραμονές εκλογών, αυξάνονταν οι ομάδες της κατηγορίας.

Όταν η ΕΠΟ ανεξαρτητοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, της FIFA, κατοχυρώνοντας το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας αποκλείστηκε οικονομικά από την Πολιτεία.

Τα χρόνια παρήλθαν, η διοργάνωση του πρωταθλήματος πέρασε στον συνεταιρισμό της Super League αλλά η νοοτροπία των πολιτικών παραμένει η ίδια.  Να απλώνουν το μακρύ τους χέρι παντού, επιχειρώντας να ελέγξουν το τοπίο, αδυνατώντας να αντιληφθούν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και της οικονομικής ελευθερίας.

Όσο όμως ο κρατισμός βασιλεύει, ούτε ανάπτυξη, ούτε σωστή δημοκρατία θα δούμε.  

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση