Πολιτική 31/08/2016

Εξουσία και «αντιεξουσιαστές»: Όταν η κυβέρνηση «καταδικάζει» και... συνομιλεί!

Ποιός θα είναι το επόμενο θύμα του «κράτους των Εξαρχείων» και της νοοτροπίας που το συντηρεί, το εκτρέφει και του επιτρέπει να μετατρέπει σε κόλαση τη ζωή των πολιτών προσβάλλοντας βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας και ευνομίας;
«Αντιεξουσιαστές» δέρνουν αστυνομικό, άμεσες και ...καθυστερημένες αντιδράσεις

Ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών Γιώργος Διαμαντόπουλος  υπέστη άνανδρη επίθεση και εδάρη ανηλεώς από άνανδρους «κουκουλοφόρους», μετά από τη λήξη «διαδήλωσης υπέρ των μεταναστών» (άγνωστο για ποιόν ακριβώς λόγο και με ποιό συγκεκριμένο αίτημα, ποιοί είναι «κατά» των μεταναστών;), στην οποία είχε μετάσχει για να επιμεληθεί των αναγκαίων (για την πραγματοποίηση της ίδιας της διαδήλωσης!) …κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ευτυχώς ...επέζησε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα κόμματα καταδίκασαν αμέσως με δριμύτατους χαρακτηρισμούς το επεισόδιο (ένα ακόμη ανάμεσα σε τόσα...), ενώ τα κόμματα που κυβερνούν σιώπησαν για πολλές ώρες. Οι ΑΝΕΛ έβγαλαν καθυστερημένη ανακοίνωση ενώ ο «αρμόδιος» υπουργός κ. Νίκος Τόσκας ...ευδόκησε να καταδικάσει τελευταίος (τουλάχιστον 24 ώρες μετά).

Το διαχρονικό πρόβλημα

Όλοι θυμόμαστε  τις δηλώσεις του κ. Τόσκα για ...συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τις «συλλογικότητες» των Εξαρχείων και αναλόγου περιεχομένου κατά καιρούς δηλώσεις υπουργών και βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.   
Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει τα μέλη της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και οι διάφοροι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ αυτή τη χώρα;

Και ότι, εφόσον κυβερνούν, δεν αρκούν ούτε διαπιστώσεις, ούτε καταδίκες, ούτε εκφράσεις συμπάθειας... Αποφάσεις και υλοποιησή τους χρειάζονται

Τα εύλογα ερωτήματα προς την «εξουσία» και οι απαντήσεις τους

Το εύλογο ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί προς την (όποια) κυβέρνηση θα ήταν: «Τι ΑΚΡΙΒΩΣ σκοπεύει να πράξει ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για τη σύλληψη όλων αυτών των εγκληματικών «αντιεξουσιαστικών» στοιχείων, τη σταδιακή αποδυνάμωση και τελική εξαφάνιση του φαινομένου;

Προσωπικά δεν θέτω το ερώτημα. Γνωρίζω όπως όλοι μας ότι πολλά μέλη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται «ιδεολογικά» στο πλευρό των «αντιεξουσιαστών». Πιθανώς μάλιστα στο παρελθόν να είχαν υποθάλψει ή και συμμετάσχει σε παρόμοιες «δράσεις».

Το ζήτημα ωστόσο είναι τελικά απλό: Η δημοκρατικά εκλεγμένη βουλή και η από αυτήν στηριζομένη κυβέρνηση ασκούν (και είναι υποχρεωμένοι να ασκούν) νόμιμη εξουσία. Συνεπώς βρίσκονται «εξ ορισμού» αντίπαλοι με τους πάσης φύσεως «αντιεξουσιαστές».

Αν αυτό δεν τους αρέσει, δεν τους «πάει», ή τους δημιουργεί «συνειδησιακά προβλήματα», δεν έχουν παρά να διαλέξουν «το άλλο» στρατόπεδο.
Ουδείς τους υποχρεώνει να υποδύονται τους «εξουσιαστές», βουλευτές ή υπουργούς.

... και οι πολίτες

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρουν μέσα στην ανέχεια και την ανεργία, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν πολύ ακριβά το συγκεκριμένο αδηφάγο, ανάλγητο και ελάχιστα ανταποδοτικό κράτος.

Το ελάχιστο που θα ζητούσαν από αυτό θα ήταν η στοιχειώδης προστασία της (ελάχιστης πλέον) περιουσίας τους και της σωματικής τους ακεραιτότητας.

Εδώ όμως έχουμε «πλέον» μια «ιδιόρρυθμη» κατάσταση…

Έως πότε θα πρέπει να την υπομένουν και να την ανέχονται;

Ποιός θα είναι το επόμενο θύμα του «κράτους των Εξαρχείων» και της νοοτροπίας που το συντηρεί, το εκτρέφει και του επιτρέπει να μετατρέπει σε κόλαση τη ζωή των πολιτών προσβάλλοντας βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας και ευνομίας;
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση