Πολιτική 20/08/2016

Ο Κούλης και τα γρήγορα σπερματοζωάρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει σχέση με την αριστεία, αλλά εκφράζει το ακριβώς αντίθετο.
Ο Κούλης Μητσοτάκης έχει αυτοανακηρυχθεί σε «αρχιερέα της αριστείας». Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, η Ελλάδα κυβερνάται από τρισάθλιους τύπους οι οποίοι μισούν τους «πετυχημένους» και διορίζουν ημετέρους. Αυτό το «μίσος» είναι που υποτίθεται ωθεί την κυβέρνηση στην αύξηση της φορολογίας των πλουσίων. Κατά τον Κούλη είναι προτιμότερο να απολύεις καθαρίστριες και καθηγητές. Ο Κούλης είναι όμως με την αξιοκρατία! Μπορεί να είχε 51 μετακλητούς στο υπουργείο του (ο «κρατιστής» Βερναρδάκης έχει... 2!), αλλά κανένας εκ των 51 δεν ήταν περίπτωση Καρανίκα. Βλέπετε, ο Κούλης δεν έχει φίλους σερβιτόρους που βγάλανε ένα «κωλοΤΕΙ» στην Λάρισα, αλλά εθνικούς ευεργέτες σαν τον Χριστοφοράκο της SIEMENS που τον διευκόλυναν με συσκευές αξίας 140.000 όταν χρειάστηκε να εξοπλίσει το πολιτικό του γραφείο. Ο Κούλης είναι όμως και φανατικά ευρωπαϊστής-αντιλαϊκιστής, γι’αυτό το 2010 καταψήφισε το 1ο Μνημόνιο μαζί με Σαμαρά, Τσίπρα και Παπαρήγα. Ο Κούλης έχει βιώσει και δυσκολίες στην ζωή του, με σημαντικότερη την 7ετή εξορία στο Παρίσι.

Αλλά ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι. Ο Κούλης έχει βαρύ βιογραφικό. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, με τα λεφτά του μπαμπά. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες (φημισμένος για την δυσκολία του τομέας) στο Χάρβαρντ, πάλι με τα λεφτά του μπαμπά. Εκανε μεταπτυχιακά σε Χάρβαρντ και Στάνφορντ, πάλι με τα λεφτά του μπαμπά. Έπειτα χρησιμοποίησε το βαρύ επώνυμο του και εκλέχθηκε βουλευτής, έγινε υπουργός, πλέον ηγείται της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει σχέση με την αριστεία, αλλά εκφράζει το ακριβώς αντίθετο. Είναι ο γιός ενός πλούσιου πολιτικού που τα είχε όλα στρωμένα και συνεχίζει να εκφράζει αυτή την αηδιαστική υπεροψία. Αυτών που δεν νοιάζονται για τα δημόσια σχολεία, εφόσον αυτοί και η κάστα τους σουλατσάρουν στα Κολλέγια Αθηνών. Αυτών που δεν νοιάζονται για τα δημόσια νοσοκομεία διότι έχουν τα λεφτά να πληρώσουν τα ιδιωτικά. Όλοι αυτοί οι Μητσοτάκηδες, οι Βαρβιτσιώτηδες, οι Καραμανλήδες, οι Κεφαλογιάννηδες, αποτελούν όχι εκφραστές της αξιοκρατίας αλλά κατάλοιπα ότι πιο συντηρητικού και σάπιου υπάρχει στην κοινωνία. Το μοναδικό τους επίτευγμα που δεν οφείλεται στα λεφτά και τις διασυνδέσεις του μπαμπά είναι ότι ήταν τα πιο γρήγορα σπερματοζωάρια. Από εκεί και έπειτα όλα ήταν εύκολα.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση