Πολιτική 06/07/2016

Ας μιλήσουμε για σημερινές παραδοξότητες κι αυριανές παραμορφώσεις

Ανασφαλείς άνθρωποι, που ψάχνουν προαιώνιες απαντήσεις για την ίδια τους τη φύση, τη λανθάνουσα και την θνησιγενή, με ισχυρές προκαταλήψεις, που διπλασιάζουν την προσπάθεια έχοντας ξεχάσει το σκοπό. 
Υπάρχουν εποχές όπου ο άνθρωπος, ως το πιο (γνωστό) νοήμον ον, προχώρησε μέσα σε μια σύντομη περίοδο σε προοδευτικά άλματα, υπερπηδώντας τις διαφορές και διαλύοντας ιδεοληψίες διαφοροποίησης στην μήτρα τους. Ήταν ακόμα Ρωμαϊκή αυτοκρατορία όταν το «hospes hostis» (κάθε ξένος είναι εχθρός) κατατροπώθηκε με το διάταγμα των Μεδιολάνων το 313 μΧ και το άλμα πολιτισμού, αυτό της απόδοσης ανεξιθρησκίας επετεύχθη, για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, 1703 χρόνια πριν.

Πολλά χρόνια αργότερα, ο άνθρωπος της Δύσης, ξανάπεσε στη δίνη του θρησκευτικού φανατισμού, αφού δε διδάχθηκε από την ιστορία και άρα ήταν αναγκασμένος να την ξαναζήσει. Ο φανατισμός διέπνεε το μεσαίωνα τους αδύναμους και τους ντροπαλούς, που δεν καίγαν απλά βιβλία, αλλά ανθρώπους. Ο Βολταίρος χρόνια μετά θα έγραφε για κείνη την εποχή: «Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες, είναι ικανοί να σε πείσουν να διαπράξεις φρικαλεότητες». Κι αυτό γινόταν. Με μικρές εξαιρέσεις. Αυτές ήταν οι φορές που άνθρωπος γύρισε πίσω και είδε τα λάθη του. Σαν αύριο, 7 Ιουλίου του 1456, η Ιωάννα της Λωραίνης αθωώθηκε από το εκκλησιαστικό δικαστήριο στη Ρουέν, όταν το τελευταίο απεφάνθη πως δεν ήταν αιρετική και μάγισσα, 25 χρόνια μετά το θάνατό της στην πυρά. Κι ο κύκλος συνεχίζεται..

Μισή και πλέον χιλιετία μετά, την ίδια μέρα, 7 Ιουλίου, άλλοι θρησκευτικά φανατισμένοι (το 2005) θα ενεργούσαν με τετραπλή βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο, με 56 νεκρούς, αυτή τη φορά για να ενισχύσουν τη δυναμική ενός Θεού, με άλλο όνομα. Το 2005 (!), όπου ο άνθρωπος θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι οι χειρότεροι διαφημιστές της εκάστοτε πίστης, είναι οι ίδιοι οι φανατικοί της. Ανασφαλείς άνθρωποι, που ψάχνουν προαιώνιες απαντήσεις για την ίδια τους τη φύση, τη λανθάνουσα και την θνησιγενή, με ισχυρές προκαταλήψεις, που διπλασιάζουν την προσπάθεια έχοντας ξεχάσει το σκοπό.

Είναι λοιπόν εμφανές, για όποιον κοιτά στην ιστορία ότι η τρομοκρατική απειλή δε ξεπήδησε τώρα, όπως κάποιοι παρουσιάζουν και μάλιστα θα είναι μαζί μας για πολλές δεκαετίες ακόμα. Χώρες δυτικές θα αναγκαστούν να επενδύσουν σε μέτρα για την προστασία των πολιτών τους και να ταΐζουν ένα μάταιο κύκλο εκδημοκρατισμού των υπολοίπων κρατών αντιδρώντας ατέρμονα με κόψιμο κεφαλής σε μια λερναία ύδρα. Η προσπάθεια τους ως ξερίζωμα, (κάθε άλλο παρά διαφωτισμό), θα φλογίζει για πάντα τον φανατικό - χωρίς ποτέ να τον μεταπείθει! Χρειάζεται χρόνος για μεγαλώσει ο άνθρωπος, πριν ξαναμικρύνει.

Η γεοπολιτική το έτος 2016 μας πετυχαίνει στο κάτω μέρος του τροχού, έχοντας αλλάξει άρδην. Οι φεντεραλιστές καταπνήχθηκαν κάτω από τους εθνικισμούς και η Ε.Ε. βρίσκεται στην πιο αδύναμη φάση των τελευταίων 25 ετών. Έχει χάσει την εσωτερική της συνοχή και δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις ούτε προοδευτικές ούτε κατασταλτικές, αφού οι συσχετισμοί είναι ρευστοποιημένοι. Η επάνοδος της Ρωσίας, του Βλαντιμίρ Πούτιν κρίνεται από πολλούς ως μια επιχείρηση να αναδιαιρεθεί η Ευρώπη, με τις αντι-επεμβάσεις του στις κακά σχεδιασμένες κινήσεις των δυτικών, στην ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ το 2006 και στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή "οικογένεια" το 2014. Οι ΗΠΑ, συνεχίζουν την κόντρα με την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στις βαλτικές χώρες και στην Πολωνία, πράγμα που δείχνει ότι η συμμαχία παραμένει αποφασισμένη δογματικά στο να μη γεφυρώσει τα χάσματα με την Ρωσία και να μη συγκεντρωθούν στις κοινές απειλές της τρομοκρατίας. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε Βρυξέλλες, Παρίσι, αλλά και στο Ορλάντο και στο Σαν Μπερναρντίνο, ακόμα και στην μουσουλμανική Κωνσταντινούπολη.

Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι η άλλη άκρη του φιδιού, που έχει και αυτή κεφάλι. Ακόμα και στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, ο Ντόναλντ Τραμπ, «άξεστος» και «άσχετος», προκαλεί με τις δηλώσεις του για γκετοποίηση και περιορισμό εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να γίνει κι έχει ακριβώς αυτές τις ιστορικές προϋποθέσεις για να γίνει, πράγμα τρομακτικό.

Οι παλιές ευρωπαϊκές και αμερικανικές δημοκρατικές δυνάμεις δεν έχουν τη δύναμη να δώσουν τη λύση και δεν φαίνεται να έχουν τα πρόσωπα για να το κάνουν. Η «πνευματική ελίτ» του μεσαίου χώρου έχει εκλείψει και όσοι μείναν επιχειρηματολογούν με ένα εσάνς πολίτικαλι κορεκτ, για να μη θίξουν. Όπως, ο Christorpher Hitchens είχε πει, αυτό είναι μάταιο, αυτοί που θέλουν σώνει και καλά να «προσβληθούν» θα ανακαλύψουν μια πρόκληση σε οτιδήποτε! Δεν είναι ποτέ δυνατό να προσαρμοσθούμε όσο χρειάζεται για να φανούμε ευχάριστοι στους φανατικούς και είναι ΜΕΙΩΤΙΚΌ να κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια.


Η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται τώρα παρά ποτέ, αυτούς τους ισχυρούς δημοκράτες, που θα ενώσουν και δε θα μοιράσουν. Μη έχοντας σημασία πόσοι είναι , αλλά που επιτέλους είναι (!).

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

-1 #1 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ 20-07-2016 10:40
Κατ αρχας, το διαταγμα των Μεδιολανων εγινε απαραιτητο μονο για μια θρησκεια, αφου ολες οι αλλες τα εβρισκαν μια χαρα μεταξυ τους τοσα χρονια, θεωρωντας οτι ο καθε λαος λατρευει τους ιδιους Θεους με αλλα ονοματα και δεν υπηρχε αναγκη για ΕΠΙΒΟΛΗ (αυτη ειναι η σωστη λεξη), ανεξιθρησκειας.
Απο την εποχη που το διαταγμα αυτο επεβαλλε την ανεξιθρησκεια, στην ουσια την καταργησε και επετρεψε στους Χριστιανους να κατασφαξουν τους υπολοιπους. Σ αυτο φυσικα, πρωτοστατησαν οι αυτοκρατορες που ηθελαν διακαως να εχουν εναν ομογενοποιημενο λαο, ετοιμο να υποφερει στην Γη για να κερδισει την ουρανια βασιλεια.
Ολ αυτα βεβαια δεν θα ηταν απαραιτητα, αν ο καθε λαος ζουσε στο κρατος του και ειχε τους Θεους του και τα ηθη του. Οπως και σημερα δεν θα ειχαμε ουτε τζιχαντιστες να σκοτωνουν αδιακριτα τους απιστους που προσπαθησαν να τους ευεργετησουν, ουτε λαους που να ξεσηκωνονται εναντιον ολων των μουσουλμανων και γενικα των ξενων. Εγω θυμαμαι πολυ καλα την εποχη που οι Ελληνες τρεφαμε μεγαλη συμπαθεια για τους Αραβικους λαους.
Αυτο βεβαια πριν επιτρεψουν σε ολα τα κατακαθια των χωρων αυτων να ερθουν να λεηλατησουν και να σκοτωσουν τους Ελληνες. Πριν οι Ελληνες αισθανθουν οτι απειλουνται απ αυτους μεσα στην ιδια τους την χωρα. Η αντιδραση ειναι δεδομενη και η μπαλλα θα παρει δικαιους και αδικους. Αυτος ειναι ο τροπος αντιδρασης των λαων και επειδη ειναι εξελλικτικα επιλεγμενος, ειναι ο πιο αποτελεσματικος .
Οι "ακροδεξιοι" δεν λενε τιποτε το φανατικο. Λενε απλως να ζησει ο καθενας στον τοπο του και να αφησουν κι εμας στον δικο μας. Ας πανε αυτοι στα τζαμια τους στην χωρα τους κι εμεις αν θελουμε (αυτο το "αν θελουμε" το πετυχαμε με αιμα) στις εκκλησιες. Αυτοι ομως που ακουν το καλεσμα τους ειναι οι ηδη φανατισμενοι απο τα λαθη των "δημοκρατων" λαοι. Οι "ακροδεξιοι" θα εχουν επιτυχει αν μπορεσουν να διοχετευσουν αυτην την οργη, συντονισμενα με κρατικη επιβλεψη και πολιτισμενο, αλλα αποτελεσματικο τροπο.
Δεν υπαρχει καμια αλλη δυνατοτητα να αποφευχθει αυτο που ερχεται.
Οι φανατικοι δεν τελειωνουν ποτε. Αν ομως μετα απο προσπαθειες δεκαετιων καταφερεις να εκπαιδευσεις εναν λαο στην ανεκτικοτητα και μετα τον φορτωνεις με εκατομμυρια μη ανεκτικων ξενων, μαλλον το κακο του ηθελες εξ αρχης. Τι αλλο νοημα μπορει να εχει η επιπονη εκπαιδευση ενος λαου αφου μετα θα φερεις αλλους να τον αντικαταστησουν;
Οταν μαλιστα αυτοι που κανουν την σχετικη εκπαιδευση στον λαο ειναι οι ιδιοι που ανοιγουν και τις πορτες στον εποικισμο, ενω παλι οι ιδιοι ειναι αυτοι που βομβαρδισαν τους τοπους των λαθροεποικων δημιουργωντας πολεμους, εξοπλιζοντας τρομοκρατες και εκτρεφωντας το μισος και τον φανατισμο, τοτε το πραγμα ειναι τοσο οφθαλμοφανες που μονο με την πλυση εγκεφαλου των καναλιων μπορει να μην γινεται ορατο.
Η παγκοσμια κοινοτητα χρειαζοτανε ΕΧΤΕΣ τους ισχυρους δημοκρατες που ουτε θα ενωσουν, ουτε θα μοιρασουν, ουτε θα πουν ναι ουτε θα πουν οχι, ουτε θα ειναι δεξιοι, ουτε αριστεροι, ουτε θα κλασουν, ουτε θα βηξουν, αλλα θα κανουν αυτο που εχουν υποχρεωση να κανουν για να ειναι δημοκρατες.
ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
Και το τι θελει ο λαος ακομη και μετα απο δεκαετιες πλυσης εγκεφαλου, ηταν και ειναι γνωστο.
Το θεμα ειναι οτι οι μεχρι τωρα δημοκρατικοι ηγετες μας, οταν δεν συμφωνουν με τον λαο, απλως τον λενε ρατσιστη και βλακα και φανατικο και χρυσαυγιτη εγκληματια και καμια υποχρεωση δεν αισθανονται να τον υπακουσουν.
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση