Πολιτική 15/06/2016

Εκδήλωση «Παραιτηθείτε»: Σχόλια και Παρατηρήσεις

Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική Μένουμε Ευρώπη. Παραμονή με κάθε κόστος δεν ήθελαν οι εκπρόσωποι του Μένουμε Ευρώπη;

Δεδομένο το δικαίωμα Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν για να εκφράσουν την αντίθεση τους σε κυβερνητικά μέτρα. Πολλώ δε μάλλον όταν τούτο λαμβάνει χώρα απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε αναντιστοιχία, σε μέγιστο βαθμό, σε σχέση με τις οικονομικές της εξαγγελίες. Για λόγους αυτοσεβασμού όλων μας αυτή η αναντιστοιχία θα πρέπει μονίμως να υπενθυμίζεται στους κυβερνώντες.

Δεν βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής αλλά αντίθετα αποτελεί υποχρέωση κάθε διαφωνούντα πολίτη. Το πρόβλημα έγκειται στην παθητική αποδοχή, τα τελευταία 6 χρόνια, σειρά μέτρων και κυβερνητικών πολιτικών αντίθετων τόσο στη λαϊκή βούληση όσο και στο εθνικό συμφέρον. Οι απαξιωτικές δε εκφράσεις κυβερνητικών στελεχών για ορισμένους εκπροσώπους της εκδήλωσης  προσβάλλουν και δεν βοηθούν  καθόλου μια διχασμένη και ευρισκόμενη σε σύγχυση κοινωνία.

Δύο-τρία σχόλια μόνο αναφορικά με τη στοχοθεσία της εκδήλωσης. Στα αιτήματα των διοργανωτών αναφέρονται:

Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

Παρατήρηση: Τι σημαίνει μεταρρύθμιση στην ελλαδική κοινωνία; Η ντόπια μεταπρατική ελίτ, παρασιτική και άχρηστη, έχει αποδειχθεί ανίκανη να επικαιροποιήσει την ελληνική παράδοση και να την καταστήσει σχετική με το Σήμερα, να νοηματοδοτήσει το Σήμερα μέσα από την παράδοση μας. Μεταρρύθμιση στο παρόν στάδιο, με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό σημαίνει πιθηκισμό  προτύπων ξένων με τα βιώματα και τις ανάγκες του λαού μας. Εξάλλου, σε αξιακά ζητήματα, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύεται αρκούντως …μεταρρυθμιστική ( σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, χαλάρωση όρων απόδοσης υπηκοότητας, μάθημα Θρησκευτικών και Αρχαίων Ελληνικών, θέση Εκκλησίας στην κοινωνία, επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση) τόσο ώστε τμήμα του εκσυγχρονιστικού, φιλοευρωπαικού μπλοκ του πολιτικού μας συστήματος να ταυτίζεται μαζί της σε αυτά τα θέματα.

Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.  

Παρατήρηση: Άρα και στην Υγεία, στην Παιδεία, στην  Άμυνα, στις Συντάξεις;   

Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.  

Παρατήρηση: Δεν υπάρχει καμία έχθρα και κανένα μίσος. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συνθηκολόγησε πλήρως και ψήφισε και θα ψηφίζει μέτρα, τα οποία κυβερνητικά στελέχη δεν διανοούνταν πως θα ψήφιζαν 1,5 χρόνο πριν. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική Μένουμε Ευρώπη. Παραμονή με κάθε κόστος δεν ήθελαν οι εκπρόσωποι του Μένουμε Ευρώπη; Το πάση θυσία στην ευρωζώνη έχει κόστος…

Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.

Παρατήρηση: Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική  Μένουμε Ευρώπη. Αποδέχθηκε τις προτάσεις των πιστωτών. Όποιος διαφωνεί με την παρούσα πολιτική  βρίσκεται απέναντι στο «Μένουμε στο Ευρώ  πάση θυσία». Αν οι διοργανωτές θέλουν περισσότερη συνεννόηση με την Ευρώπη οφείλουν να επικροτούν την πολιτική της κυβέρνησης. Εκτός αν συμφωνούν και απλά αντιδρούν  για λόγους, καθαρά,  αισθητικούς …

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση