Πολιτική 10/06/2016

«Άλλαξε προτού αναγκασθείς να το κάνεις»!

Τι κάναμε εμείς, οι απλοί Πολίτες, από το 2001 που κατασκευάστηκε το «Ελ. Βενιζέλος» και αφέθηκε στην τύχη του το «Ελληνικό»; Θυμάμαι φίλους και γνωστούς να μιλάνε για «ξεπούλημα» σε κάθε πρόταση αξιοποίησης.
Δημήτριος Π. Σιμωτάς

«Έπεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό», διαβάζω πρωί πρωί! «Μεγάλης σημασίας επένδυση για το μέλλον της οικονομίας μας», τονίζεται με πηχυαίους τίτλους! Όχι μόνο σε «φιλο-επενδυτικές» ιστοσελίδες, αλλά και σε φιλικά προσκείμενες προς την Κυβέρνησή μας τέτοιες, που σαν Κυβερνητικά «υποχείρια»,  πολεμούν την όποια αξιοποίηση του «Ελληνικού» εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η υποκρισία έχει και τα όριά της! Ή μήπως όχι; Ποια όρια, αφού όχι μόνο δεν ερυθριούν οι παρειές τόσων και τόσων ανεκδιήγητων, τοπικά και πανελλαδικά, σχεδόν όλων των παρατάξεων, πολιτευτών, αλλά φουσκώνουν και το στήθος τους υπερηφανευόμενοι, νιώθοντας επάξιοι μαθητές της…  (ψευδο)επαναστατικής τους κοσμοθεωρίας!

Θα επιμείνω όσο χρειαστεί! Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτοί οι ανεκδιήγητοι. Το πρόβλημα είμαστε εμείς! Αυτοί, την δουλειά τους την έκαναν! Οι μισθοί κάθε πρώτη του μήνα κατατίθενται χωρίς καμία καθυστέρηση. Το εγώ τους ικανοποιείται καθημερινά, αφού πιστεύουν πως σαν πιστοί ιδεολόγοι, υπηρέτησαν πιστά το κόμμα και το δόγμα παρά τις όποιες καταστροφικές πρακτικές. Θα επαναλάβω λοιπόν, για πολλοστή φορά: το πρόβλημα είμαστε ΕΜΕΙΣ!

Τι κάναμε εμείς, οι απλοί Πολίτες, από το 2001 που κατασκευάστηκε το «Ελ. Βενιζέλος» και αφέθηκε στην τύχη του το «Ελληνικό»; Θυμάμαι φίλους και γνωστούς να μιλάνε για «ξεπούλημα» σε κάθε πρόταση αξιοποίησης. Θυμάμαι ονειροπόλους και ουτοπιστές να μιλάνε για δημόσια και όχι ιδιωτική επένδυση. Ήταν τότε βλέπετε που η πλειοψηφία ταυτιζόταν με το «λεφτά υπάρχουν»! Τι ζητούσαν πολιτικοί και πολίτες από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά; Πως αποκαλούσαν τους λίγους που επέμεναν ότι πρέπει προς όφελος ολόκληρης της Χώρας, να αξιοποιηθεί άμεσα το εγκαταλελειμμένο «Ελληνικό»;

«Άλλαξε προτού αναγκασθείς να το κάνεις» μας λέει ο Jack Welch. Όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν αναγκασθείς, θα κοστίσει πολύ περισσότερο. Έτσι λειτουργεί η οικονομία. Καλώς; Κακώς; That’s another story…

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση