Πολιτική 21/04/2016

Η επιτακτική ανάγκη ανασυγκρότησης της χώρας

Ταυτόχρονα το μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ζοφερό, όχι μόνο λόγο της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης της κοινωνίας ,αλλά κυρίως λόγο των εισφορών και της υψηλής φορολογίας τους ,που τελικό αποτέλεσμα έχουν την αναστολή της λειτουργίας τους
Κωνσταντίνος Αρχοντής
Ενώ το κλίμα στην νοτιοανατολική μεσόγειο, λόγο του φαινομένου el Niño θυμίζει Ιούνιο, στην Ελλάδα επικρατεί βαρύς χειμώνας, λόγο των οικονομικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την χώρα και τους Έλληνες εδώ και έξι χρόνια

Δεν είναι πλέον υποθετικό σενάριο η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, εφόσον η ανεργία η ανέχεια η φτώχεια έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη, με νούμερα ρεκόρ που θα τρόμαζαν και τους πλέον απαισιόδοξους.

Ταυτόχρονα το μέλλον για τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις  είναι ζοφερό, όχι μόνο λόγο της δραματικής μείωσης  της  αγοραστικής δύναμης της κοινωνίας ,αλλά κυρίως λόγο των εισφορών και της υψηλής φορολογίας τους ,που τελικό αποτέλεσμα έχουν την αναστολή της λειτουργίας τους .

Οι ελληνικές κυβερνήσεις ,στην συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση απάντησαν με νέα μνημόνια, που εξυπηρέτησαν τους δανειστές και κάποιους Έλληνες επιχειρηματίες τυχοδιώχτες ,οι οποίοι είχαν προσωπικό τελικά όφελος από αυτόν τον οικονομικό στραγγαλισμό της εθνικής οικονομίας

Το πρόβλημα  έχει δυο φάσεις

Η πρώτη είναι πως απο οικονομικό εξελίχθηκε σε βαθιά πολιτικό αφού τα πρόσωπα που εναλλάχθηκαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις έφεραν βαρίδια του παρελθόντος στα πόδια τους, όντας εξαρτημένα από ξένα και εγχώρια συμφέροντα που τις καλές εποχές εξυπηρετούσαν.

Έτσι η κοινωνία ήταν θεατής σε ένα θέατρο κομματικού  παραλογισμού, που ως κορωνίδα του είχε την δήθεν σωτηρία της πατρίδας ,βυθίζοντας την ακόμη βαθύτερα  στην ύφεση που φτάνει να αγγίζει πλέον τα όρια της εθνικής προδοσίας ,με τις μνημονιακές συμφωνίες που έκλεινε .

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ελληνική -μη ανεξάρτητη- δικαιοσύνη αδύναμη να εκτελέσει το καθήκον της ,που δεν είναι άλλο από την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων αυτής της κατάστασης, πρόσφερε  στον ελληνικό λαό τονωτικές ενέσεις  τύπου Τσοχατζόπουλου, αφήνοντας στο απυρόβλητο  παράνομες  επιχειρηματικές και πολιτικές  δραστηριότητες  που είχαν την κύρια ευθύνη  για την εθνική κατρακύλα που βιώνουμε.

Η δεύτερη φάση αυτή που ζούμε τώρα, είναι πως το ελληνικό πρόβλημα από πολιτικό πλέον  εξελίχτηκε σε βαθιά κοινωνικό.

Η απραξία των ελλήνων είναι πρωτοφανής όχι μόνο σε ελληνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο

Παρατηρητής μιας κατάστασης που τον φέρνει να αποδέχεται εμμέσως πλην σαφώς τον αφανισμό του

Κάθε μέρα απειλείται όχι μόνο το βιοτικό του επίπεδο ,αλλά  και η εδαφική ακεραιότητα της  χώρας, κατά συνέπεια ,η ίδια η υπόσταση του σαν κοινωνική οντότητα  .

Είναι απορίας άξιον, πως ένας τόσο περήφανος λαός ανέχεται να καταστρατηγούνται καθημερινά ανθρώπινα δικαιώματα του , να υφίσταται κοινωνικούς αποκλεισμούς και στο όνομα της δημοκρατίας και της δήθεν ανάπτυξης, να καταργούνται τόσο απλά ζωές και άνθρωποι στον βωμό της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου, από κοινούς εγκληματίες που είχαν ή έχουν ακόμη τον τίτλο του πολίτικου του ελληνικού κοινοβουλίου.

Είναι απορίας άξιον πως ακόμη ο Έλληνας ανέχεται ή αρέσκεται να τον εξαπατούν.

Το ελληνικό κοινωνικό πρόβλημα τυγχάνει ψυχιατρικής ανάλυσης και όχι βέβαια ψυχολογικής υποστήριξης

Γιατί μόνο ψυχασθενείς  θα μπορούσαν να ανεχτούν όλα τα παραπάνω, υποτάσσοντας την όποια μορφή αντίδρασης, σε ένα ερώτημα του τύπου «δε βαριέσαι…. εγώ θα αλλάξω την Ελλάδα; »

Μου έρχεται συχνά πυκνά η εικόνα της Αργεντινής στη μνήμη.

Καθισμένοι τότε στους καναπέδες μας, βλέπαμε το γιουρούσι στους δρόμους και τα καταστήματα  του Buenos Aires  και νιώθαμε ασφαλείς που όλα αυτά συνέβαιναν τόσο μακριά μας,

Η Αργεντινή ( είχα την τύχη να την  επισκεφτώ το 2008) από σήμερα βγήκε στις αγορές …

Γιατί εκείνος ο λαός -που παρεμπιπτόντως  μας λατρεύει-  έκανε το μεγάλο άλμα να εξελίξει  τον αφανισμό του, σε  ελπίδα και  όραμα ,για  να μην χάσει την πατρίδα του …και τα κατάφερε.

Απαίτησε την απόλυτη κάθαρση του πολιτικού συστήματος ,που επί χρόνια λυμαίνονταν τις τύχες του έθνους.

Πέτυχε την ακεραιότητα της δικαιοσύνης και απαίτησε την τιμωρία των υπευθύνων ,που ενεπλέχθησαν σε οικονομικά σκάνδαλα που ζημίωσαν το δημόσιο οδηγώντας τους υπευθύνους στις φυλακές με εξοντωτικές ποινές.

Εκμεταλλεύτηκε κάθε ενεργειακό πόρο που είχε προς όφελος του κράτους ,διεκδίκησε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο όσα πραγματικά του ανήκαν και με κοινωνική συνοχή αντιμετώπισαν όλοι μαζί το πρόβλημα της χώρας τους, ξεπερνώντας τους ίδιους τους εαυτούς τους ,με δουλειά ,προσπάθεια και αύξηση της εγχώριας παραγωγής.

Κατάφερε ο λαός της Αργεντινής να εξελίξει την πατρίδα του, στο μοντέλο της σύγχρονης λατινικής Αμερικής ,δημιουργώντας πονοκέφαλο στις ΗΠΑ με τις συμμαχίες που πρόεκυψαν από την οικονομική ανεξαρτητοποίηση της χώρας.

Εμείς σαν πολίτες ενός ιστορικού κράτους μένουμε εν υπνώση.

Ο Έλληνας πολίτης  έχει ιστορικές ευθύνες απέναντι στην Ελλάδα  την Ευρώπη και τον κόσμο , για ότι επιτρέπει να συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πατρίδα του , εφόσον εμμένει να παρατηρεί τις εξελίξεις αντί να τις δημιουργεί.

Είναι επιτακτική  η  ανάγκη κοινωνικής ανασυγκρότησης, με προσωπική υποχρέωση και στόχο  του καθενός από μας, τη σύσταση του Ελληνικού κράτους από την αρχή

Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε όλοι οι Έλληνες πολίτες υπεύθυνοι για τον αφανισμό της χώρας.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση