Πολιτική 09/04/2016

Μία επανάσταση που ψάχνει ακόμη Ηγέτη...

Το πλέον πιθανό είναι να υπάρξουν συγκρούσεις με μετανάστες , έτσι ώστε ο Έλληνας να μεταθέσει την ευθύνη της παρακμής του σε εκείνους ,παρά στα πραγματικά αίτια της κατάστασης.
Κωνσταντίνος Αρχοντής
Όταν ξεκινούσε η οικονομική κρίση κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε.
Μνημόνια, κοινωνικοί αποκλεισμοί, ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση ,φοροεπιδρομή ,αυτοκτονίες ,είναι μόνο μερικά από αυτά τα οποία βιώνουμε καθημερινά εδώ και μια επταετία.
Αυτό που είναι όμως αξιοπρόσεκτο, είναι η συμπεριφορά των ελλήνων πολιτών απέναντι στην εξελισσόμενη κατάσταση .
Και λέω εξελισσόμενη ,διότι είναι σαφές πως δεν υπάρχει ακόμη τέλος .

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να βρει μια απάντηση σε ένα πανευρωπαϊκό ερώτημα το οποίο πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας…
Γιατί οι Έλληνες δεν επαναστατούν….( ;)

Αν παρατηρήσουμε ιστορικά τις επαναστάσεις που συνέβησαν στις κοινωνίες, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις αυτόβουλων επαναστατημένων πολιτών, οι οποίοι συνέστησαν ομάδες, με σκοπό την πρόκληση οποιασδήποτε μορφής επανάστασης .

Οι περισσότερες επαναστάσεις έγιναν όταν θίχτηκαν τα συμφέροντα κεφαλαιούχων, ή υπήρξε μια νέα ιδεολογία που συμπαρέσυρε ορμητικά και μαζικά, έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που βάραινε την επαναστατημένη κοινωνία .

Πιο σπάνιες είναι οι περιπτώσεις αγανάκτησης, αν και εφόσον αυτές ,δεν υποκινήθηκαν από κέντρα που είχαν συμφέρον κατά ενός συγκεκριμένου προσώπου η ενός πολιτικού συστήματος.
Αν λοιπόν λάβουμε υπ όψιν πως ζούμε σε μια κοινωνία που αυτή την στιγμή την διακατέχει ένας καθολικός αρτηριοσκληρωτισμός ,διακατέχεται από μια σήψη που ξεκινά από τα κατώτερα στρώματα και φτάνει να κορυφώνεται μέχρι και τα πολιτικά πρόσωπα ,καταλήγουμε στο πασιφανές συμπέρασμα πως το ελληνικό κράτος και η ελληνική κοινωνία παρακμάζουν.

Η ελληνική κοινωνία, παρουσιάζει μεσαιωνικά κατάλοιπα, εφόσον ποτέ δεν πέρασε αναγεννησιακή φάση, αλλά επαναπαύτηκε σε φωτεινούς νόες, οι οποίοι δεν ήταν αρκετοί να προσδώσουν στον σύγχρονο Έλληνα την ώθηση, να σπάσει τα δεσμά που τον κρατούν δέσμιο , με κοινωνικά κόμπλεξ και αναστολές , με θρησκευτικές πουριτανικές ανασφάλειες και ενοχές.

Οι βασικοί λόγοι που ο Έλληνας στέκεται παρατηρητής της καταστροφής του, ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε ώστε να βγει από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί , είναι πολλοί.
Πρώτον, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το όραμα ,που θα δώσει στον Έλληνα έναν μελλοντικό σκοπό ή στόχο της ύπαρξης του, και θα του προσφέρει απλόχερα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Δεύτερον δεν υπάρχει κανένα νέο-πρωτοποριακό πολίτικο ή κοινωνικό οικονομικό σύστημα-μοντέλο, που να αντικρούσει τα ήδη υπάρχοντα τα οποία εφαρμόζονται .
Ένα σύστημα νέο που να κάνει τον Έλληνα να επιδιώξει με κάθε μέσο την εφαρμογή του έτσι ώστε να σωθεί.

Τρίτον ,δεν υπάρχει στόχος …για να οργανωθεί μια επανάσταση, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος , που να ορίζει τις συνθήκες και τις τακτικές κάτω από τις οποίες θα ξεκινήσει ….αλλιώς θα πάμε σε μια μορφή γιουρούσι κι όποιον πάρει ο χάρος …διότι είναι έτσι δομημένος ο ιστός του εχθρού, που τον καθιστά μη αναγνωρίσιμο.
Τέλος δεν υπάρχει ούτε μια προσωπικότητα, που όλα τα παραπάνω θα τα εγκλείει σε μια μόνον λέξη : Ηγέτης

Δεν υπάρχει Ηγέτης ….όλοι οι πολιτικοί της χώρας είναι ξεπερασμένα ανδρείκελα, τα οποία δεν έχουν τίποτα νέο να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, αντιθέτως διακατέχονται από σύνδρομα καρεκλοκενταύρων, που εξυπηρετούν συμφέροντα εγχώρια και μη ,διχάζοντας την ελληνική κοινωνία προσφέροντας του, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις παρά όραμα .
Όταν λοιπόν όλα τα παραπάνω είναι τα στοιχεία που συγκροτούν μια κοινωνία που βρίσκεται σε πλήρη ύπνωση, μην περιμένουμε να δούμε τον Έλληνα οργανωτή και συμμέτοχο, σε μια οργανωμένη ανατροπή ,μίας εις βάρος του εξελισσόμενης κατάστασης.

Το πλέον πιθανό είναι να υπάρξουν συγκρούσεις με μετανάστες , έτσι ώστε ο Έλληνας να μεταθέσει την ευθύνη της παρακμής του σε εκείνους ,παρά στα πραγματικά αίτια της κατάστασης.
Το μέλλον του ελληνικού κράτους είναι ζοφερό και αν ο Έλληνας δεν αποβάλει τα βάρη που κουβαλά ,έτσι ώστε να απελευθερώσει κυρίως το πνεύμα του, θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια από την εσωστρέφεια και την απραξία , στον αφανισμό.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση