Πολιτική 09/03/2016

Είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει ψέμα

Ένα δεύτερο χάσμα στην ταλαιπωρημένη Ελληνική κοινωνία. Αλλά αυτό δεν αγγίζει τα ακριβά κοκτέιλ του Κολωνακίου , ούτε τους Chesterfield καναπέδες του Μεγάρου Μαξίμου.
Είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει ψέμα, είναι στιγμές που το ψέμα μοιάζει αλήθεια και άλλες φορές που όλα αυτά μπερδεύονται μέσα στην καθημερινότητά μας δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση την οποία ο καθένας μας την βλέπει και την ερμηνεύει από την δική του πλευρά .
Ένας χρόνος και παραπάνω με διακυβέρνηση Σύριζα και στα 37 μου ξυπνάω το πρωί και νομίζω πως μόλις κατέβω στον δρόμο θα με μαζέψει η κλούβα που περνάει γιατί βγήκα στο δρόμο νωρίς. Το βράδυ αποκαμωμένος από την κούραση κλείνω τα φώτα νωρίς γιατί φοβάμαι μήπως περάσει η αστυνομία και κάνει έλεγχο. Πολλοί θα σκεφτούν εντάξει το παρατραβάμε αλλά αν κάτσουμε να σκεφτούμε σε κα΄τι παραπάνω τι έχει συμβεί νομίζω πως θα τρομάξουμε..

Ας μη λάβουμε καθόλου τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που μας γύρισαν πίσω μια δεκαετία αλλά ας προχωρήσουμε ποιο μετά, σε ένα δημοψήφισμα άνευ αιτίας και λόγους που χώρισε την κοινωνία σε δυο μεγαλα στρατόπεδα, που φωτογραφίες ανθρώπων να διαδηλώνουν Ναι η ΟΧΙ έγιναν viral και θέμα προς σχολιασμό σε κάθε είδους μέσο μαζικής ενημέρωσης….Και όμως η ζυγαριά έγειρε προς όφελος τηε κυβέρνησης..ε και; Ποιος το εκμεταλλεύτηκε; Ουδείς; Η Μάλλον, το εκμεταλλεύτηκαν βεβαίως βεβαβίως, εκμεταλλεύτηκαν τον ανθρώπινο πόνο και θυσία για το δικό τους καπρίτσιο για τον δικό τους εγωισμό και τι κατάφεραν; Ένα δεύτερο χάσμα στην ταλαιπωρημένη Ελληνική κοινωνία. Αλλά αυτό δεν αγγίζει τα ακριβά κοκτέιλ του Κολωνακίου , ούτε τους Chesterfield καναπέδες του Μεγάρου Μαξίμου.

Και η λαίλαπα συνεχίζεται, λες θα σταματήσει δεν μπορεί αφού το κλίμα έχει αρχίσει να γίνεται αρνητικό προς εκείνους αλλά δυστυχώς τίποτα δεν τους αγγίζει..δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί, δεν υπάρχει συμπόνια και το χειρότερο δεν υπάρχει πρόγραμμα.
Θυμάμαι ένα Ζάππειο, πάει, θυμάμαι μια Θεσσαλονίκη πάει, ποιος ξέρει η επόμενη εκκολαπτόμενη κυβέρνηση τι ια σκαρφιστεί, το πρόγραμμα Κρήτη, Ηράκλειο , Χανιά …..Κοζάνη…

Και εύκολα φτάσαμε στο σήμερα, με μια Ελλάδα να υποδέχεται αναρίθμητους πρόσφυγες, με μια κυβέρνηση ανύπαρκτη , ανίκανη και το χειρότερο χωρίς να αναγνωρίζει την ανικανότητα της αλλά και μια αντιπολίτευση που ενώ έρχεται η μεν ΝΔ από ισχυρές εσωτερικές εκλογές να μην έχει την δυναμικότητα που πολλοί περίμεναν και αυτό θα φανεί σε λίγο καιρό , ένα Ποτάμι που μέχρι πρόσφατα θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά δυστυχώς η αυλή του Σταύρο δεν τον αφήνει να δει έξω από τον μαντρότοιχο του, ένα ΚΚΕ που σφυράει αδιάφορα έναν Λεβεντη που ακόμα νομίζει πως πουλάει κεραίες στο 1980-1990 και του κάνουν πλάκα από το τηλέφωνο και του στέλνουν πίτσες στο στούντιο, και βέβαια η ΧΑ της οποίας μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αξιολογήσει την στάση…

Μια ΧΑ που δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να την δώ και με διψήφιο νούμερο μόλις συμβεί το πρώτο κρούσμα Πρόσφυγα με Έλληνα θυμίζοντας το κοράκι πάνω από το θύμα.

Χαίρομαι όμως για την προσπάθεια των Ελλήνων προς συμπαράσταση αυτών των ανθρώπων, αυτώ των ψυχών όλοι οι Έλληνες δείχνουν αυτές τις στιγμές τι σημαίνει Ελληνικός Πολιτισμός, δεν χριαζεται να χτίζει ναούς , παλάτια και να φτιάχνεις Κούρους και Καρυάτιδες. Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι το ένα πιάτο φαγητό στον φίλο μετανάστη που ξέρει να σε αγκαλιάσει και να σου πεί ευχαριστώ από την καρδιά του……
Αυτό είναι Ελλάδα Αλέξη……Μια Ελλάδα που εσύ και η παρέα σου θέλετε να διαλύσετε , όχι ρε φίλε δεν θα στο επιτρέψουμε.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

+1 #1 otto skorzeny 14-03-2016 00:26
Δυστυχως η Ελλας, δεν ειναι αυτη που δινει ενα πιατο φαι στον "προσφυγα", αλλα αυτη που θελει να πεθανει η κατσικα του γειτονα και θα αποδειχθει σε λιγο καιρο αυτο. Ακομα η προσφορα αγαθων στους "προσφυγες"
μαλλον ειναι μοδα παρακεινουμενη απο τα ΜΜΕ και οχι και τοσο αυθορμητη αν ηταν δεν θα ειχαμε αστεγους ουτε ηλικιωμενους ζητιανους.
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση