Νικήτογλου Νίκος

Νικήτογλου Νίκος

Τομέας Ειδίκευσης : Διεθνολογία

Γνωριμία με τον Συντάκτη : Γεννήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 1987. Μετά από 6 χρόνια οικογενειακής κινητικότητας σε Ύδρα και Σάμο, εγκαταστάθηκε στα Σπάτα. Μετά το σχολείο φοίτησε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου πολιτικών και κοινωνικών επιστημών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Brunel University of London, όπου του απενεμήθη ο μεταπτυχιακός τίτλος (Master of Arts) στις Διεθνείς Σχέσεις. Συνεχίζει το ερευνητικό του έργο, σε επίπεδο διδακτορικής διατριβής, αναφορικά με τα νέα πρότυπα συλλογικής διακυβέρνησης, το μέλλον του κρατοκεντρικού κόσμου και με το φαινόμενο του δημοκρατικού ελλείμματος που παρατηρείται στα πλαίσια του διεθνούς συστήματος. Αγαπάει την αρχαία ελληνική γραμματεία και ιδιαίτερα την αρχαία ελληνική τραγωδία.
Στοχασμοί 24/02/2015

Η σιωπηλή πλειοψηφία

Η αλήθεια είναι πως τα κόμματα θα εκλείψουν το αμέσως επόμενο διάστημα από την επικαιρότητα.
Πολιτική 11/02/2015

Η λάθος κίνηση στην διαπραγματευτική σκακιέρα

Υπάρχει κάτι που πέρασε από τα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας, ενώ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που δεν επιτρέπεται σε κανέναν να το «γραφικοποιήσει».
Οικονομία 06/02/2015

Ο μονόδρομος της τιμωρίας

Δυστυχώς άμα αυτές είναι οι «ελίτ» σου, πολιτικά και οικονομικά, δεν υπάρχει ελπίδα. Μια χούφτα «μικροί άνθρωποι» που το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνουν διαχειριστές της μιζέριας. Μόνο και μόνο για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία τα λεφτά τους. Να ψηλώσουν λίγους πόντους καταναλωτικά, μιας και στους υπόλοιπους τομείς είναι πιο άδειοι και από βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα του 2015.
Στοχασμοί 30/01/2015

Ο σύγχρονος άνθρωπος και η ζωή 24/7

Ένας εσωτερικός εγκλωβισμός στη κοινωνική αναισθησία.
Ευρώπη 27/01/2015

Ο Τάκιτος, η Ευρώπη και η αλυσίδα των παρανοήσεων

Χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι, στο ποιος είναι ο στόχος αυτής της Ένωσης, ποια τα όρια της, ποια η φιλοσοφία της, και πάνω απ’όλα, ποια η θέση των Ευρωπαίων πολιτών στα πλαίσια αυτής της «κοινοπολιτείας».