Ξένιος Δίας και Λαθρομετανάστες

Γιώργος Γιάγκος
Τελικά η ολιγαρχίες ανεξαρτητοποιούνται από τους λαούς τους, δημιουργώντας μισθοφορικούς πολυφυλετικούς στρατούς και επιβάλλοντας άνωθεν δόγματα και ήθη προσπαθώντας να ομογενοποιήσουν τους εκπεσόντες σε προς άρμεγμα κοπάδι, λαούς.
ΞΕΙΝ ΟΥ ΘΕΜΙΣ ΕΣΤ, ΟΥΔ ΕΙ ΚΑΚΙΩΝ ΣΕΘΕΝ ΕΛΘΟΙ, ΞΕΙΝΟΝ ΑΤΙΜΗΣΑΙ. ΠΡΟΣ ΓΑΡ ΔΙΟΣ ΕΙΣΙΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΞΕΙΝΟΙ ΤΕ ΠΤΩΧΟΙ ΤΕ. ΔΟΣΙΣ Δ ΟΛΙΓΗ ΤΕ ΦΙΛΗ ΤΕ ΓΙΓΝΕΤΑΙ ΗΜΕΤΕΡΗ.
(Ξένε δεν είναι δίκαιο, ούτε αν έλθει κανείς χειρότερος από εσένα, να μην τιμήσω τον ξένο. Διότι από τον Δια είναι όλοι και οι ξένοι και οι πτωχοί. Και το δικό μας δόσιμο μικρό αλλά γίνεται με αγάπη.)

Έτσι υποδέχεται ο χοιροβοσκός Εύμαιος τον μεταμφιεσμένο σε ζητιάνο Οδυσσέα. Έτσι περιγράφεται από τον Όμηρο μια από τις πολλές σκηνές φιλοξενίας που διδάξαν στην Ελλάδα και την ανθρωπότητα τον Ξένιο Δια. Σήμερα μετά από τόσες χιλιετίες ο Ξένιος Ζευς ξανάρχεται στο προσκήνιο, όχι για να τιμηθεί και να εκπολιτίσει αλλά για να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την τα πάντα αγοράζουσα και διαφθείρουσα παγκοσμιοποίηση.

Πριν όμως ασχοληθώ με τους όψιμα ενδιαφερθεντες για τον αρχαίο πολιτισμό μας αριστερούς διεθνιστές και τους ανέκαθεν αδιαφορούντες για οτιδήποτε πλην του κέρδους φιλελευθέρους, θα πρέπει να διαφωνήσω με τους εθνικιστές εκείνους που θεωρούν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στο Έθνος και την ανθρωπότητα παρουσιάζοντας τους προγονούς μας περίπου ως άλλους Ταύρους και Βουσιρεις να κακοποιούν τους αλλοφύλους ξένους που είχαν την ατυχία να έρθουν στον τόπο τους, επιφυλάσσοντας την από τον Ξένιο επιβαλλόμενη φιλοξενία μόνο για τους Έλληνες στο γένος. Φαίνεται ότι θεωρούν τον Οδυσσέα μέγα απατεώνα όταν ξέροντας πως ο Ζευς προστατεύει μόνο τους Έλληνες, τον επικαλείται στους Λαιστρυγόνες , την Κίρκη, τον Αίολο και τον Φαιακα Αλκίνοο. Ακόμη και στον κύκλωπα Πολύφημο.

ΑΛΛ ΑΙΔΕΙΟ ΦΕΡΙΣΤΕ, ΘΕΟΥΣ. ΙΚΕΤΑΙ ΔΕ ΤΟΙ ΕΙΜΕΝ. ΖΕΥΣ Δ ΕΠΙΤΙΜΗΤΩΡ ΙΚΕΤΑΩΝ ΤΕ ΞΕΙΝΩΝ ΤΕ, ΞΕΙΝΙΟΣ.
(αλλά σεβάσου αγαπητέ τους Θεούς. Ικέτες δικοί σου είμαστε. Ο Ζευς δε είναι ο προστάτης των ικετών και των ξένων , ο Ξένιος.)
Και απ τον Όμηρο μέχρι τον Πλάτωνα δεν αλλάζουν πολλά πράγματα.

ΠΡΟΣ Δ ΑΥ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΕΟΝ ΩΣ ΑΓΙΩΤΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΟΝΤΑ. ΣΧΕΔΟΝ ΓΑΡ ΠΑΝΤ ΕΣΤΙ ΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣ ΘΕΟΝ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΑ ΤΙΜΩΡΟΝ ΜΑΛΛΟΝ. ΕΡΗΜΟΣ ΓΑΡ ΩΝ Ο ΞΕΝΟΣ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΚΑΙ ΘΕΟΙΣ. Ο ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΟΥΝ ΤΙΜΩΡΕΙΝ ΜΑΛΛΟΝ ΒΟΗΘΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΤΕΡΟΝ, ΔΥΝΑΤΑΙ ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΣ Ο ΞΕΝΙΟΣ ΕΚΑΣΤΩΝ ΔΑΙΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΤΩ ΞΕΝΙΩ ΣΥΝΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΙΙ.
(Προς δε του ξένους πρέπει να θεωρούνται ιερότατες οι συμφωνίες. Διότι σχεδόν όλα τα αμαρτήματα των ξένων και προς τους ξένους από τους πολίτες είναι υπό την εποπτεία Θεού περισσότερο εκδικητικού. Διότι ο ξένος όντας έρημος φίλων και συγγενών είναι περισσότερο άξιος οίκτου από ανθρώπους και Θεούς. Αυτός λοιπόν που μπορεί να τιμωρήσει οποίον τους αδικεί βοηθά προθυμότερα. Μπορεί δε εξόχως ο Ξένιος Δαίμων κάθε ξένου και Θεός, ακολουθώντας τον Ξένιο Δια.)

Μιλώντας για τους Θεούς των ξένων που ακολουθώντας τον Ξένιο Δια θα εκδικηθούν όποιον αδικήσει τους προστατευόμενους τους, ο Πλάτωνας σαφώς δεν διαχωρίζει τους αλλοφύλους ξένους. Ο Ξένιος Δίας όμως προστατεύει τους ξένους και απαιτεί να τους δοθεί η βοήθεια που χρειάζονται για να γυρίσουν σπίτι τους η να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Δεν επιβάλλει στους νοικοκύρηδες να μοιραστούν την περιουσία τους με τον ξένο. Γιατί αν είσαι διατεθειμένος να μοιραστείς την περιουσία σου σίγουρα θα βρεθούν παρά πολλοί να ζητήσουν μερίδιο. Στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι οι άλλοι δεν θα είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν την περιουσία που απέκτησαν μαζί σου.

ΣΤΑΣΙΩΤΙΚΟΝ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΟΜΟΦΥΛΟΝ, ΕΩΣ ΑΝ ΣΥΜΠΝΕΥΣΗ. ΩΣΠΕΡ ΓΑΡ ΟΥΔ ΕΚ ΤΟΥ ΤΥΧΟΝΤΟΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΟΛΙΣ ΓΙΓΝΕΤΑΙ, ΟΥΤΩΣ ΟΥΔ ΕΝ ΤΩ ΤΥΧΟΝΤΙ ΧΡΟΝΩ. ΔΙΟ ΟΣΟΙ ΗΔΗ ΣΥΝΟΙΚΟΥΣ ΕΔΕΞΑΝΤΟ Η ΕΠΟΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΔΙΕΣΤΑΣΙΑΣΑΝ. ΟΙΟΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΟΙΣ ΑΧΑΙΟΙ ΣΥΝΩΚΟΙΣΑΝ ΣΥΒΑΡΙΝ, ΕΙΤΑ ΠΛΕΙΟΥΣ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΓΕΝΟΜΕΝΟΙ ΕΞΕΒΑΛΟΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΟΥΣ,ΟΘΕΝ ΤΟ ΑΓΟΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΙΣ ΣΥΒΑΡΙΤΑΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΘΟΥΡΙΟΙΣ ΣΥΒΑΡΙΤΑΙ ΤΟΙΣ ΣΥΝΟΙΚΗΣΑΣΙΝ (ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΙΝ ΓΑΡ ΑΞΙΟΥΝΤΕΣ ΩΣ ΣΦΕΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΞΕΠΕΣΟΝ). ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΙΣ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΕΣ ΦΩΡΑΘΕΝΤΕΣ ΕΞΕΠΕΣΟΝ ΔΙΑ ΜΑΧΗΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΣΑΙΟΙ ΤΩΝ ΧΙΩΝ ΦΥΓΑΔΑΣ ΕΙΣΔΕΞΑΜΕΝΟΙ ΔΙΑ ΜΑΧΗΣ ΕΞΕΒΑΛΟΝ. ΖΑΓΚΛΑΙΟΙ ΔΕ ΣΑΜΙΟΥΣ ΥΠΟΔΕΞΑΜΕΝΟΙ ΕΞΕΠΕΣΟΝ ΑΥΤΟΙ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΑΙ ΟΙ ΕΝ ΤΩ ΕΥΞΕΙΝΩ ΠΟΝΤΩ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΕΠΕΓΑΓΟΜΕΝΟΙ ΕΣΤΑΣΙΑΣΑΝ. ΚΑΙ ΣΥΡΑΚΟΥΣΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣ ΠΟΙΗΣΑΜΕΝΟΙ ΕΣΤΑΣΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΑΧΗΝ ΗΛΘΟΝ. ΚΑΙ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΕΞΕΠΕΣΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥΤΩΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΥΤΩΝ.
(είναι αιτία στάσεων και το μη ομόφυλο, μέχρι να επέλθει σύμπνοια. Διότι όπως δεν γίνεται Πόλη εκ του τυχόντος πλήθους, έτσι δεν γίνεται και στον τυχόντα χρόνο. Γι αυτό όσοι εδέχθησαν σύνοικους οι εποίκους, οι περισσότεροι στασίασαν. Όπως όταν οι Αχαιοί με τους Τροιζηνίους κατοίκησαν μαζί την Συβαριν, έπειτα οι Αχαιοί αφού έγιναν περισσότεροι εδίωξαν τους Τροιζηνίους …….κλπ )

Ο Αριστοτέλης μας πληροφορεί για τις στάσεις που έγιναν όταν κάποιοι Έλληνες δεχτήκαν να συνοικήσουν με κάποιους επίσης Έλληνες. Άλλοι τρόμαξαν να πάρουν πίσω την χωρά τους και άλλοι την έχασαν από τους «φιλοξενούμενους». Αν ομόφυλοι δεν μπορούν εύκολα να μονιάσουν και να γίνουν ένας λαός, καταλαβαίνουμε τι γίνεται όταν συνοικούν διαφορετικές φυλές. Παραδείγματα δεν μπορώ να παραθέσω. Δεν ξέρω να υπήρξαν στο παρελθόν λαοί αρκετά ηλίθιοι για να παραχωρήσουν την χωρά τους σε ειρηνικά εισβάλοντες πληθυσμούς αλλόφυλων. Νομίζω όμως ότι θα ήταν χρήσιμο να δούμε τι προσφέρει και σε ποιους το ανακάτεμα των φυλών σε ένα κράτος.

Γι αυτό θα χρησιμοποιήσω παραδείγματα λαών που αναγκαστήκαν να συνοικήσουν. Η διάλυση της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας, όπως και η βίαιες συγκρούσεις στα Βαλκάνια, μετά την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, διαψεύδουν όποιον υποστηρίζει ότι οι λαοί μπορούν να συμβιώσουν σε πολυεθνικά κράτη. Όπου αυτό γίνεται, γίνεται δια της βίας και της επιβολής ενός λαού σε άλλους. Ακόμη όμως και οι κατακτητές λαοί ελάχιστα και πρόσκαιρα ωφελούνται από το κατόρθωμα τους.

Αντίθετα η ολιγαρχία των κατακτητών πλουτίζοντας υπέρμετρα υποδουλώνει ασφαλέστερα τον λαό της ενώ οι ολιγαρχίες των κατεκτημένων μένουν ικανοποιημένες απ την κατάκτηση που εξασφαλίζει την υπακοή των λαών τους σ αυτές. Τελικά η ολιγαρχίες ανεξαρτητοποιούνται από τους λαούς τους, δημιουργώντας μισθοφορικούς πολυφυλετικούς στρατούς και επιβάλλοντας άνωθεν δόγματα και ήθη προσπαθώντας να ομογενοποιήσουν τους εκπεσόντες σε προς άρμεγμα κοπάδι, λαούς.

Ο κομουνισμός στην ΕΣΣΔ και στην Γιουγκοσλαβία, ο Χριστιανισμός στο Βυζάντιο και γενικότερα στην Ευρώπη και το Ισλάμ στην Ανατολία είναι άνωθεν δόγματα που επέτρεψαν σε μια πολυφυλετική ολιγαρχία να υποδουλώσει τους λαούς. Εκτός του ότι δεν φαίνεται να τα κατάφεραν τελικά να τους ομογενοποιήσουν , τα «άνωθεν» επιβαλλόμενα δόγματα εξυπηρετούν τους «άνωθεν» επιβάλλοντας τα και όχι τους λαούς.

Οι βυζαντινοί άρχοντες, οι Τούρκοι πασάδες και τα στελέχη του κόμματος είναι παραδείγματα ευνοημένων από αυτές τις ολιγαρχίες ενώ οι εξαθλιωμένοι λαοί είναι η κατάληξη της «πολυπολιτισμικοτητας» όπως αρχίζουμε ήδη να διαπιστώνουμε και από πρώτο χέρι.

Τώρα ένα νέο δόγμα φιλοδόξει να κατακτήσει τον πλανήτη έχοντας ως πρότυπο τις πολυπολιτισμικές ΗΠΑ όπου το «Αμερικανικό όνειρο» τροφοδοτούμενο από τους εφιάλτες άλλων, από τους Ινδιάνους κάποτε μέχρι την Συρία και το Ιράκ σήμερα, κρατεί σε καταστολή τα έθνη που τις κατοικούν. Είναι το «δόγμα των αγορών» που με όχημα τον παγκοσμιοποιημενο φιλελευθερισμό αλλά και τον αριστερό διεθνισμό θέλει να φτιάξει την δική του αυτοκρατορία. Με όπλο του τον κοινοβουλευτισμό που μασκαρεμένος σε δημοκρατία παραδίδει την εξουσία των λαών στις «αγορές».

Το ανακάτωμα των πληθυσμών που μετατρέπει τα κράτη σε μίνι αυτοκρατορίες, στοχεύει στην εξασθένιση της δυνατότητας αντίδρασης των λαών, αλλά εν τω μεταξύ παρέχει και φθηνά εργατικά χεριά. Η ανεργία που προκαλείται από την αφθονία εργατικών χεριών δίνει τεραστία εξουσία πάνω στους εργαζόμενους οι όποιοι εξαθλιώνονται ενώ οι «αγορές» και οι εκπρόσωποι τους έγιναν πλουσιότεροι από ποτέ.

Με βάση την ιστορία θα πρέπει να περιμένουμε αν οι λαοί δεν πάρουν την κατάσταση στα χεριά τους ότι όπως όλες οι αυτοκρατορίες έτσι κι αυτή θα αποκτήσει τελικά τον αυτοκράτορα της. Χώρες όπως η δική μας που έχουν την τύχη να διαθέτουν πλούτο και επιρροή μετατρέπονται σε καταραμένες λόγω των ευκαιριών που παρέχουν στα αρπακτικά, όσο οι εκλεγμένοι κατ όνομα μεν από τον λαό ,κατ ουσίαν δε απ τις «αγορές» ηγέτες μας μαζεύουν μίζες, μισθούς και χορηγίες απ όπου μπορούν.

Ο μισθοφορικός στρατός ο όποιος έχει ήδη ξεκινήσει να στήνεται θα μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα μόλις γίνει πολυφυλετικός βάζοντας την ταφόπλακα στις όποιες ελευθερίες μπορούν ακόμη να εγγυηθούν ο πατριωτισμός των μονίμων και η λαϊκή βάση των έφεδρων του στρατεύματος.

Μέσα σ αυτό το σάπιο και εξευτελιστικό για τον άνθρωπο περιβάλλον, μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορεί να ακουστεί η επίκληση του Ξενίου Διός για να δικαιολογηθούν οι προσπάθειες αφανισμού των Ελλήνων. Ο ίδιος Οδυσσέας που επικαλείται συχνότατα τον Ξένιο Δια δεν θεώρει καθόλου φιλοξενούμενους τους μνηστήρες που κάθονται απρόσκλητοι στο παλάτι του, σπαταλούν την περιουσία του και επιβουλεύονται την ζωή του γιου του. Όχι μόνο δεν τους φιλοξένει αλλά και θεώρει θανάσιμη προσβολή την εισβολή στο χώρο του από ανθρώπους που προφανώς πιστεύουν ότι «οι δυνατοί πάνε ακάλεστοι στα δείπνα των αδύναμων». Οι πόρτες του μεγάρου κλειδώνονται για να μην φύγει κανένας ζωντανός.

ΑΛΛ ΕΣΥ, ΔΙ ΕΥΜΑΙΕ, ΦΕΡΩΝ ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΤΟΞΟΝ ΕΝ ΧΕΙΡΕΣΙΝ ΕΜΟΙ ΘΕΜΕΝΑΙ, ΕΙΠΕΙΝ ΤΕ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΛΗΙΣΕ ΜΕΓΑΡΟΙΟ ΘΥΡΑΣ ΠΥΚΙΝΩΣ ΑΡΑΡΥΙΑΣ.
(Αλλά εσύ, θεϊκέ Εύμαιε, φέρνοντας το τόξο από τα δωμάτια βαλτό στα χεριά μου, και πες στις γυναίκες να κλείσουν καλά τις πόρτες του μεγάρου.)

Ξένος είναι αυτός που βρέθηκε στην χωρά σου και ζητεί την βοήθεια σου, όχι αυτός που μπήκε παρά την θέληση σου και ζητεί να στην αφαιρέσει η να την μοιραστείτε. Καλό είναι να εφαρμόσουμε τώρα την μέθοδο του Οδυσσέα σ αυτούς που προσπαθούν να μας επιβάλλουν αυτήν την κατάσταση, για να μην χρειαστεί σε μερικά χρόνια να στραφούμε εναντίον όσων είδαν φως και μπήκαν. Γιατί το να πολεμήσουμε αυτούς που προκαλούν αυτές τις καταστάσεις και όχι αυτούς που προσπαθούν να βρουν μια καλύτερη ζωή είναι και πιο δίκαιο και ευκολότερο. Αν έρθουμε στην ανάγκη να διεκδικήσουμε την χωρά μας από τους πανταχόθεν συρρέοντες λαθρομετανάστες τότε οι χρησιμοποιούντες κατά κόρον το επιχείρημα «κι αυτοί άνθρωποι είναι» θα ξαναθυμηθούν τι σημαίνει άνθρωπος γιατί προφανώς το έχουν ξεχάσει.

ΩΣΠΕΡ ΓΑΡ ΚΑΙ ΤΕΛΕΩΘΕΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΤΙΝ, ΟΥΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΘΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΧΑΛΕΠΩΤΑΤΗ ΓΑΡ ΑΔΙΚΙΑ ΕΧΟΥΣΑ ΟΠΛΑ
(Διότι όπως και ο τελειοποιημένος άνθρωπος είναι το καλύτερο από τα ζώα, έτσι και όταν χωριστεί από τον νόμο και την δικαιοσύνη είναι το χειρότερο όλων. Γιατί είναι χειρότερη η αδικία όταν έχει όπλα.)

Θα ήταν καλυτέρα να το θυμηθούν πριν τους το θυμίσει το λεπίδι στο σβέρκο τους. Οι λαθρομετανάστες δεν είναι ξένοι που ζητούν βοήθεια για να συνεχίσουν το ταξίδι τους αλλά άποικοι που ζητούν χωρά εγκατάστασης. Όχι για να ξεφύγουν από την φτώχεια που πάντα είχαν στις πατρίδες τους ούτε κυνηγημένοι από τον πόλεμο που δεν έχει σταματήσει ποτέ, αλλά γιατί η παγκοσμιοποίηση θέλει φθηνούς δούλους και αποδυναμωμένους λαούς. Είναι θέμα χρόνου να μας θεωρήσουν υπευθύνους για την εξαθλίωση τους, και εμπόδιο για την ευημερία τους. Εμείς τι περιμένουμε απ αυτήν την κατάσταση;

Τι κερδίζει η χωρά μας;

Τελικά ποιοι είμαστε «εμείς» και τι είναι « η χωρά μας»;

Ο Ισοκράτης γραφεί,
ΚΑΙΤΟΙ ΧΡΗ ΠΟΛΙΝ ΜΕΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΖΕΙΝ ΜΗ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΚΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣ ΑΘΡΟΙΖΟΥΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΟΙΚΙΣΑΝΤΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΩΖΟΥΣΙΝ.
(αν και πρέπει να καλοτυχίζουμε όχι την πόλη που μάζεψε πολλούς πολίτες απ όπου νάνε, αλλά αυτή που διασώζει καλυτέρα το γένος αυτών που την πρωτοκατοίκησαν.)

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αριστοτέλης στα ελαττώματα της πολυάνθρωπης πόλης βάζει και την δυνατότητα να πολιτογραφούνται ευκολότερα οι ξένοι που αποκτούν έτσι προνομία που δεν τους ανήκουν.

ΕΤΙ ΔΕ ΞΕΝΟΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙΣ ΡΑΔΙΟΝ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΤΗΣ (ΠΟΛΥΑΝΘΡΩΠΟΥ) ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Σκοπός του κράτους είναι να οργανωθούν οι πολίτες του με στόχο την επιβίωση και την ευτυχία τους. Η χωρά μαζί με όλα τα περιουσιακά τους στοιχειά κληροδοτείται στους απογόνους τους. «Εμείς» είμαστε όσοι δια των οπλών και αν χρειαστεί και με την ζωή μας διεκδικούμε την «χωρά μας» που θα ζήσουμε όπως θέλουμε εμείς και οι απόγονοι μας. Αυτό βεβαία προϋποθέτει ότι τόσο το κράτος όσο και η χωρά ανήκει στους πολίτες, πράγμα που σήμερα μάλλον δεν ισχύει. Αλλιώς οι πολίτες όπως την περιουσία τους την αφήνουν όχι σε λαθρομετανάστες αλλά στους απογόνους τους, στους ιδίους θα άφηναν και την χωρά τους και την εξουσία σ αυτήν.

Τώρα αυτοί που κατέχουν την εξουσία και εκμεταλλεύονται την χωρά δεν την μοιράζονται ούτε με τους λαθρομετανάστες ούτε με τους πολίτες, αλλά μοιράζουν τα δικαιώματα και τους τίτλους ιδιοκτησίας της χωράς που οι πολίτες κέρδισαν με αίμα γενεών, σε όλους. Ως γνωστόν όταν κάτι ανήκει σε όλους δεν ανήκει σε κανέναν. Μια χώρα που δεν ανήκει σε κανένα την εκμεταλλεύεται όποιος μπορεί.

Χαρακτηριστικό, που εξηγεί μέχρι ένα σημείο το γιατί δεν έχει μεγάλη διάφορα ο μετανάστης από τον πολίτη σήμερα, είναι ένα ακόμη απόσπασμα από τα «πολιτικά» του Αριστοτέλη.

ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΜΕΤΕΧΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ. ΩΣΠΕΡ ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΜΗ ΜΕΤΕΧΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ.ΑΛΛ ΟΠΟΥ ΤΟ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΕΠΙΚΕΚΡΥΜΜΕΝΟΝ ΕΣΤΙΝ, ΑΠΑΤΗΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΣΤΙΝ.
(Διότι λέγεται πολίτης αυτός που μετέχει στα αξιώματα. Σαν μετανάστης είναι ο μη μετέχων των αξιωμάτων. Αλλά όπου αυτό είναι κρυφό, είναι για να εξαπατούνται οι κάτοικοι.)

Μας κρατούν κρυφό ότι δεν γίνεται να είσαι πολίτης αν ποτέ δεν μετέχεις σε κάποιο αξίωμα, για να μας κοροϊδεύουν ότι όλοι μας μετέχουμε ισότιμα στα κέρδη από την εκμετάλλευση της χωράς μας. Αυτό βεβαία είναι ψέμα. Στην πραγματικότητα λίγοι εκμεταλλεύονται την χωρά και τους κατοίκους της. Έτσι λοιπόν ελάχιστα διαφέρουμε από τους μετανάστες που στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων, αφού τα πολιτικά μας δικαιώματα στην ουσία εξαντλούνται σε μια ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια. Οι άρχοντες μας πάντα δηλώνουν υπερήφανα ότι δεν κάνουν «ρατσιστικές» διακρίσεις. Αυτό δεν οφείλετε στην φιλανθρωπία που όλοι ξέρουμε ότι δεν διαθέτουν αλλά στο ότι δεν επιλέγονται από τον Ελληνικό λαό για να υπηρετούν τα συμφέροντα του αλλά από μια παγκόσμια ολιγαρχία για να προωθούν την παγκοσμιοποίηση. Οι άρχοντες μας δεν βγαίνουν με την ψήφο του λάου αλλά με τα λεφτά των τραπεζιτών και τα κανάλια των καταχρεωμένων στις τράπεζες εργολάβων.

Έναν τρόπο να ωφελείται και το κράτος και ένας λογικός αριθμός μεταναστών δίνει ο Πλάτωνας,

ΙΕΝΑΙ ΔΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΟΙΚΗΣΙΝ ΕΠΙ ΡΗΤΟΙΣ, ΩΣ ΟΙΚΗΣΕΩΣ ΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΩ ΒΟΥΛΩΜΕΝΩ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΝΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ, ΤΕΧΝΗΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΙ ΜΗ ΠΛΕΟΝ ΕΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙΝ ΑΦ ΗΣ ΑΝ ΓΡΑΨΗΤΑΙ, ΜΕΤΟΙΚΙΟΝ ΜΗΔΕ ΣΜΙΚΡΟΝ ΤΕΛΟΥΝΤΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΕΙΝ, ΜΗΔΕ ΑΛΛΟ ΑΥ ΤΕΛΟΣ ΕΝΕΚΑ ΤΙΝΟΣ ΩΝΗΣ Η ΚΑΙ ΠΡΑΣΕΩΣ. ΟΤΑΝ Δ ΕΞΗΚΩΣΙΝ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΛΑΒΟΝΤΑ ΟΥΣΙΑΝ ΑΠΙΕΝΑΙ.

Ας έρθει λοιπόν όποιος θέλει σαν μέτοικος υπό όρους. Θα υπάρχει μέρος για να μείνει όποιος θέλει και μπορεί, που ξέρει κάποια τέχνη και θα μείνει όχι πάνω από 20 χρόνια από την εγγραφή του ως μέτοικος. Μετοικιον (εισφορά) ούτε μικρό μη δίνοντας εκτός από του να είναι σώφρων, ούτε φόρο κανένα εξ αιτίας αγοράς η πώλησης. Όταν δε συμπληρωθούν τα χρόνια θα πάρει την περιουσία του και θα φύγει.

Έτσι επιτρέπεται στον μετανάστη, χωρίς να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, να εργαστεί προς το συμφέρον και δικό του και των πολιτών που δεν τον βλέπουν σαν απειλή, ούτε σαν επίδοξο συνιδιοκτήτη. Του παραχωρείται το δικαίωμα να εργαστεί και να κερδίσει.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να του παραχωρεί τίτλους κυριότητας στην χωρά, ούτε να του επιτρέπει να δημιουργεί προβλήματα με την συμπεριφορά του, πολύ περισσότερο να εγκληματεί. Η συμπεριφορά των μεταναστών στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη. Μερικοί μιλανε για υψηλή εγκληματικότητα αλλά στην ουσία πρόκειται για λεηλασία. Η λέξη λεηλασία ακούγεται ίσως υπερβολική όχι γιατί ο αριθμός των νεκρών είναι μικρός και η λεία ευτελής αλλά γιατί συνήθως των λεηλασιών προηγείται κάποια μάχη την όποια όμως το Ελληνικό κράτος φαίνεται να μην θέλει να δώσει υπέρ των Ελλήνων. Ο μονός λόγος που δεν έχουμε μάχες είναι ότι ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να μας σκοτώνουν και να λεηλατούν το κράτος μας. Το ότι το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών είναι απλοί άνθρωποι που αναζητούν καλύτερη ζωή, δεν είναι δικαιολογία για την λεηλασία και την σφαγή των Ελλήνων, ενώ όταν θα υπάρξει η αναπόφευκτη σύγκρουση μερικές χιλιάδες ένοπλοι είναι αρκετοί για να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα και οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν να διαλέξουν στρατόπεδο το οποίο δεν υπάρχει δυσκολία να μαντέψουμε πιο θα είναι. Σε οποιαδήποτε υγιή κοινωνία δεν θα είχε μείνει ούτε ίχνος αλλοδαπού και θα ήταν ευχαριστημένοι όσοι θα κατάφερναν να φύγουν ζωντανοί.

Στο ανθελληνικό όμως κράτος μας, οποιαδήποτε αντίδραση του αγανακτισμένου Έλληνα δεν μένει ατιμώρητη από την «κοινωνία» του «καναλισταν» ενώ αν αντιδράσει πιο δυναμικά η αν απλώς τύχει να εμπλακεί σε καυγά, δεν γλυτώνει με τίποτα τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ρατσιστικού εγκλήματος και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Δεν είμαι υπέρ της παρανομίας αλλά εδώ ξεκάθαρα πρόκειται για μια από τις πάμπολλες περιπτώσεις που το ανθελληνικό και αντιλαϊκό κράτος σε βάζει να διαλέξεις ανάμεσα σε δυο παρανομίες αρνούμενο πρώτο αυτό να εφαρμόσει τους νομούς. Υπάρχουν νομοί για τους παράνομα εισερχομένους στα κράτη, οι οποίοι θα έπρεπε να τηρηθούν εξ αρχής και να μην επιτραπεί να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση η όποια μονό να χειροτερεύει μπορεί όσο την αφήνουμε. Αντί όμως να εφαρμόζουν τους νομούς ρητορεύουν περί Ξενίου Διός και φιλανθρωπίας.

Πρέπει όμως το ίδιο να λέει ο ρήτορας με το νόμο. Όταν άλλα λέει ο νόμος και άλλα ο ρήτορας, στο δίκαιο του νόμου πρέπει να δίνουμε την ψήφο και όχι στην ξεδιαντροπιά του ρήτορα.

ΧΡΗ ΓΑΡ Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΦΘΕΓΓΕΣΘΑΙ ΤΟΝ ΡΗΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ. ΟΤΑΝ ΔΕ ΕΤΕΡΑΝ ΜΕΝ ΦΩΝΗ ΑΦΙΗ Ο ΝΟΜΟΣ, ΕΤΕΡΑΝ ΔΕ Ο ΡΗΤΩΡ, ΤΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩ ΧΡΗ ΔΙΔΟΝΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΝ, ΟΥ ΤΗ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΟΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ.
Αισχίνης

Oι προγονοί μας είχαν ξεκάθαρες και λογικές θέσεις . Ώρες ώρες νομίζω ότι επί δυόμισι χιλιετίες επινοούνται διάφορες μπερδεμένες και παράλογες θεωρίες μόνο και μόνο γιατί κανένας δεν θα μπορούσε να πει κάτι ξεκάθαρο και λογικό που να μην έχει ήδη ειπωθεί από τότε. Σήμερα επικαλούνται διάφορες θεωρίες για να πείσουν ότι οι κολοσσιαίες επιχειρήσεις και τράπεζες που έχουν αιχμαλωτίσει τα κράτη μπορεί να δουλεύουν προς όφελος των λαών, παρόλο που η λογική αντιτίθεται και η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η απίστευτη συσσώρευση του πλούτου στα χεριά λίγων και η ολοένα μεγαλύτερη φτωχοποίηση των λαών δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Είναι θέμα χρόνου ποτέ η ολιγαρχία θα διεκδικήσει τα προ του Σόλωνος που απαγόρευσε «το δανειζειν επί τοις σωμασιν» και θα μας κάνει δούλους λόγω χρεών. Παλιές ιστορίες που είχαν ξεχαστεί σε κάποια γωνία της Γέννεσης θα ξαναειπωθούν, και οι μαυραγορίτες θα ανακηρυχθούν για άλλη μια φορά αγαπητοί του Θεού.

Καὶ ἐκτησατο Ἰωσὴφ πᾶσαν τὴν γῆν τῶν αἰγυπτιων τῷ φαραω· ἀπεδοντο γὰρ οἱ αἰγυπτιοι τὴν γῆν αὐτῶν τῷ φαραω, ἐπεκρατησε γὰρ αὐτῶν ὁ λιμος· καὶ ἐγενετο ἡ γῇ τῷ φαραω, καὶ τὸν λαὸν κατεδουλωσατο αὐτῷ εἰς παῖδας ἀπ᾿ ἄκρων ὁριων αἰγυπτου ἕως τῶν ἄκρων,
(Έτσι δε ο Ιωσήφ ηγόρασε δια τον Φαραώ όλην την χώραν των Αιγυπτίων. Διότι οι Αιγύπτιοι επώλησαν την χώραν των στον Φαραώ, επειδή ο μεγάλος λιμός διήρκεσε πολύ. Η Αίγυπτος έγινεν ιδιοκτησία του Φαραώ και τον ίδιον τον λαόν τον υποδούλωσε σαν σκλάβους στον Φαραώ από το ένα άκρον της Αιγύπτου μέχρι το άλλο)

Τότε τουλάχιστον οι Αιγύπτιοι πήραν σιτάρι για να τραφούν, εμείς σήμερα παίρνουμε αέρα κοπανιστό από τις τράπεζες που μας δανείζουν το χρήμα που τους παραχωρήσαμε το δικαίωμα να κόβουν, χρεωνόμενοι με τους τόκους .

Τα μνημόνια που υποδούλωσαν την χωρά μας λόγω χρεών είναι οι πρώτες κρούσεις.

Το μπόλιασμα ξένων πληθυσμών στην χωρά μας εξασφαλίζει την αδυναμία αντίδρασης και την δυνατότητα υποκίνησης εξεγέρσεων στάσεων και ταραχών όποτε χρειαστεί.

Εξασφαλίζει το ότι ο νόμιμος κάτοικος και ιδιοκτήτης της χώρας δεν θα μπορέσει ποτέ να διεκδικήσει την εξουσία που κέρδισε με το αίμα του και έχασε απ το μυαλό του.

Οι φιλελεύθεροι και ευρωπαϊστές κυβερνώντες τους αφήνουν να εγκατασταθούν και οι αριστερή διεθνιστική αντιπολίτευση τους οργανώνει εναντίον των Ελλήνων.

Όταν πια ο κίνδυνος είναι τόσο ορατός που δεν μπορεί να κρυφτεί με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ψηφίζουν «αντιρατσιστικούς νόμους» για να εμποδίσουν τους Έλληνες να διαμαρτύρονται για την λεηλασία της χώρας τους .

Μιλάμε για ειρηνική συμβίωση των λαών ενώ η ιστορία είναι γεμάτη από φρικαλεότητες που ακολούθησαν τέτοια εγχειρήματα.

Μιλάμε για φουκαράδες που ζητάνε μια θέση στον ήλιο, ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αποκεφαλισμούς, ευνουχισμούς, βασανισμούς μέχρι και κανιβαλισμούς των συμπατριωτών και ομοθρήσκων των φουκαράδων.

Μιλάμε για ρατσισμό όταν οι Έλληνες αγανακτούν πληρώνοντας με δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο την περίεργη αντίληψη των αρχών για την φιλοξενία.

Μιλάνε για φιλοξενία όταν οι φιλοξενούμενοι που δεν είναι εγκληματίες, είναι θύματα, δούλοι και αντικείμενα αγοραπωλησίας .

Μιλάμε για ανθρωπισμό όταν επιτρέπουμε σε ανθρώπους να ταξιδεύουν χιλιάδες μιλιά από τις χώρες τους για να πεθάνουν πρεζάκηδες στα σοκάκια της Αθηνάς.

Μιλάμε για ειρήνη και δημιουργούμε τις συνθήκες για σφαγή.

Αν δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λογικά όσο έχουμε καιρό, τα πράγματα θα ακολουθούσουν τον δρόμο της φύσης και όχι των ευσεβών μας πόθων.
Η επίκληση του Ξενίου Διός και ο ανθρωπισμός καμιά σχέση δεν έχουν με το σκηνικό εκμετάλλευσης των λαών που στήνει η παγκόσμια τραπεζοκρατικη ολιγαρχία ούτε με το ανακάτεμα των πληθυσμών που αφήνει τα κράτη χωρίς νόμιμα Έθνη ιδιοκτήτες.

Η επιβολή αφύσικων μορφωμάτων στην θέση των κρατών, η διάλυση και το ανακάτεμα των λαών, η χωρίς μετρό συσσώρευση πλούτου και η χωρίς όριο εξαθλίωση αποτελούν Ύβρη κατά της φύσης.

Και το δικαστήριο της φύσης δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά, δεν ψάχνει τους ένοχους ούτε αναγνωρίζει καλές προθέσεις.

Η Νέμεση ήδη έχει κινητοποιηθεί.
Η Τίση θα επέλθει.
Όλοι θα πληρώσουμε γιατί «μαζί τα κάναμε».
Μπορεί να φαίνεται άδικο αλλά δεν είναι.
Η φύση έχει δώσει τους κανόνες του παιχνιδιού.
Το ότι εφαρμόζονται οι κανόνες δεν είναι αδικία.
Είναι απλώς η πραγματικότητα που επέλεξες να αγνοήσεις.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 Νίκος Γεωργής 11-04-2014 16:53
Λογικοτατο και σε σωστη βαση το κειμενο, η πραγματικοτητα αυτη ειναι δυστυχως
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση