Quiz: Εσύ πόσο Πατριώτης νιώθεις;

"Το παιδί μου έμεινε σπίτι σήμερα, για να στείλει λέει βιογραφικά στο Ίντερνετ για θέσεις εργασίας στην Γερμανία, αλλά εγώ δεν πτοήθηκα, πήγα στο συλλαλητήριο και κούνησα την Ελληνική σημαία στο Σύνταγμα."

Καλώς ή κακώς η αλήθεια είναι αυτή, το κράτος μας και αν θες τόσο, το έθνος μας, είναι σε μια δεινή οικονομικό-κοινωνικό-πολιτική κατάσταση. Διάβασα την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (πηγή http://www.imegsevee.gr, Ναυτεπορική, ΕΡΤ, Ζουγκλα κ.α.) Συγκράτησα ότι πάνω από το 70% των νέων αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει(!), 1 στα 2 νοικοκυριά στηρίζεται οικονομικά από τη σύνταξη(!) και σχεδόν 1 στα 2 νοικοκυριά ανέβαλε ή καθυστέρησε να λάβει ιατρικές συμβουλές και θεραπείες(!) λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Πέρασε στα ψιλά γράμματα. Όλοι ασχολούνται με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Από την άλλη είδα το βίντεο-κάλεσμα της πρόεδρου του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία» Λίνας Παυλίδου, στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους Προδότες, αν χρειαστεί και τρεις»...

Δύο φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα.

Ενώ το 70% των παιδιών σας σκέφτεται να μεταναστεύσει, υπάρχετε και σεις που κυνηγάτε μάγισσες και προδότες με σημαίες και λάβαρα. Εσείς που σας κατευθύνουν πάντα εκεί που θέλουν για να λειτουργείτε σαν ομάδες κουκιών άλλωτε αριστερών και άλλωτε δεξιών και ακροδεξιών παραγόντων. Ένα κομμάτι μιας φωτογράφιας πίσω από έναν γνωστό τυχοδιώκτη ή κάποιο κόμμα.

Ας πούμε και αυτό: Αντίστοιχα στην Τουρκία το 23,6% του πληθυσμού αποτελείται από παιδιά ηλικίας 1 έως 14 ετών, φτάνοντας περίπου τα 20 εκατομμύρια νέων ανθρώπων. Στην ηλικιακή ομάδα δε 0-9 ετών, η Τουρκία συμπεριλαμβάνει μία ολόκληρη Ελλάδα, αφού ο αριθμός των παιδιών αντιστοιχεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας μας. Η μέση ηλικία στην Τουρκία είναι 31,1 έτη. (πηγή: Hurriyet - μετρήσεις του 2017).

Και μεις έχουμε ήδη από το 2010 εκατοντάδες χιλιάδες νέους που μετανάστευσαν. Εσύ πόσο πατριώτης θα νιώθεις γέρο μου την Κυριακή με τη σημαία στο Σύνταγμα;

Ο Πατριωτισμός μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει μορφή. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Σαββατο πρωί στο Κίρκοβο για βενζίνη και αγορά αλκοόλ, σαββατόβραδο στα Σκόπια για καζίνο και Κυριακή μεσημέρι Λευκό Πύργο για καφέ και σημαία. Το μόνον αληθινό καθήκον ενός πατριώτη είναι να προστατεύσει τη χώρα του από τον εαυτό του.

Άλλοι Έλληνες στα 27 τους λυσαν το γρίφο του ΝΑΣ. Άλλοι Έλληνες δημιούργησαν το Τεστ ΠΑΠ ή διδάσκουν σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Αν αυτοί οι Έλληνες δεν τιμούν την Ελλάδα, τότε ποιος;

Αν αγαπούν την πατριδα ας αφήσουν την κριτική για το Survior, ας γίνουν γιατροί να σώζουν παιδιά και να μην παίρνουν φακελάκι.. Ας γίνουν αστυνομικοι κι ας μην χαϊδεύουν πουτανες στο περιπολικό. Ας γίνουν δάσκαλοι κι ας μη τους λένε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Στην τελική γιατί όχι; Ας γίνουν ταξιτζήδες και όταν μπει ο πελάτης μέσα ας πουν απλα: ''κύριε το τσιγάρο μου σας ενοχλεί; Να το σβήσω;". Ας αλλάξουνε οι ίδιοι οι Έλληνες. Μετά από αυτή τους την αλλαγή μπορούν να λέγονται Πατριώτες.

Το πρώτο χρέος σου είναι να καταλάβεις τον πολιτισμό των προγόνων σου. Το δεύτερο να αλλάξεις σαν πολίτης και να φωτίσεις με τον χαρακτήρα σου την γενιά σου. Το τρίτο, να παραδώσεις στο γιο και την κόρη τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει, εδώ, όχι εκεί που τα λάθη σου τον/την ανάγκασαν να πάει.

"Το παιδί μου έμεινε σπίτι σήμερα, για να στείλει λέει βιογραφικά στο Ίντερνετ για θέσεις εργασίας στην Γερμανία, αλλά εγώ δεν πτοήθηκα, πήγα στο συλλαλητήριο και κούνησα την Ελληνική σημαία στο Σύνταγμα."

 

Ο Παλλαδάς έγραφε για σένα γέρο μου, πριν 16-17 αιώνες:

..μήπως ενώ έχουμε πεθάνει ζούμε μόνο κατά φαντασίαν,

εμείς οι Έλληνες, που έχουμε περιπέσει σε συμφορά

νομίζοντας ότι η ζωή είναι όνειρο;

ή ζούμε εμείς, και έχει αποθάνει η ζωή;

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση