Μόνο η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση

Σε μια κρίση, που σίγουρα η Δύση και οι ιμπεριαλιστικές της πράξεις τόσους αιώνες είναι η βαθύτερη αιτία της, η Ευρώπη φαίνεται να προδίδει τις αξίες με τις οποίες οικοδομήθηκε.

Η ιστορία γράφεται σε δύσκολες στιγμές και οι πρωταγωνιστές δεν είναι πάντα αντάξιοί της.

Έχω βαρεθεί να ακούω ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε κάτι ξεχωριστό από τον υπόλοιπο κόσμο, ότι κάτι ανώτερο υπάρχει στο DNA μας, ότι δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο και άλλα τέτοια πατριωτικά-εθνικιστικά. Πίστευα πάντα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι παντού και η καλοσύνη υπάρχει μέσα σε όλους. Οι συνθήκες που ζουν, η ιστορία του τόπου τους, ο φόβος και οι διάφορες δοξασίες τους είναι αυτές που τους διαφοροποιούν, αυτές που τους κάνουν να δρουν και να αντιδρούν διαφορετικά.

Με την παραπάνω παραδοχή, ναι, είμαστε κάτι διαφορετικό από πολλούς συνανθρώπους μας και τους κυβερνώντες τους. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Ήρθε η ώρα εμείς οι νέοι Έλληνες να τιμήσουμε την ιστορία μας, να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει η ελληνική λέξη άνθρωπος. Είναι δύσκολο, ο φόβος μη χαθούμε, μη καταστραφούμε γιατί αυτή η κρίση μας βρήκε στη πιο δύσκολη στιγμή μας, μη χάσουμε την επικρατούσα θρησκεία μας κλπ, είναι μεγάλος.

Είναι αυτή, η ανώτερη δύναμη, που οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν  άλλοι ίσως ευκολότεροι δρόμοι. Η Ευρώπη παλεύει τόσα χρόνια μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, να οικοδομήσει μια ομάδα δημοκρατικών κρατών με αρχές και αξίες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την ώρα που η ιστορία την κάλεσε, ως σύνολο, να αποδείξει αν το έχει επιτύχει, φάνηκε λίγη, φοβήθηκε και άρχισε να κλείνει τις πόρτες της. Σε μια κρίση, που σίγουρα η Δύση και οι ιμπεριαλιστικές της πράξεις τόσους αιώνες είναι η βαθύτερη αιτία της, η Ευρώπη φαίνεται να προδίδει τις αξίες με τις οποίες οικοδομήθηκε.

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο που η ιστορία καλεί πάντα την Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές να πρωτοστατήσει (βλέπε π.χ. το παράδειγμα των Ελλήνων στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο) ή τελικά κάτι ανώτερο έχει ο χαρακτήρας των ανθρώπων αυτού του τόπου που χτίζεται από την ιστορία του, τη κακή νοοτροπία του, τα ήθη και τα έθιμά του. Η πλειονότητα των Ελλήνων βλέπουν με συμπάθεια και βοηθούν όπως και όσο μπορούν αυτούς τους ανθρώπους, πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Έχει τη λογική και τη ψυχική διάθεση να σκεφτεί ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ξεκινούσε με τα παιδιά του στα χέρια, να πληρώνει δουλεμπόρους σε σαπιοκάραβα, να περπατά αμέτρητα χιλιόμετρα, για να κατακτήσει τα ευρωπαϊκά κράτη. Γνωρίζει ότι μέσα στους ταλαιπωρημένους θα υπάρξουν και κάποιοι μισαλλόδοξοι και επικίνδυνοι άνθρωποι αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αντιμετωπίζει όλο τον κόσμο ως τέτοιους.

Η Ελλάδα και η πλειονότητα των κατοίκων της θα ακουστούν και πάλι σε όλο το κόσμο, θα διδάξουν για άλλη μια φορά τι σημαίνει πολιτισμός. Καμιά άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να αναλάβει αυτή τη σημαντική αποστολή. Η προσφυγική κρίση χρειάζεται ως προπομπό μια ιστορική χώρα με αξίες για να λυθεί. Καμιά οικονομική ή στρατιωτική ελίτ δεν θα μπορούσε να έχει τον ίδιο παγκόσμιο αντίκτυπο.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση