Η Ελληνική στροφή προς Ανατολάς

Αρχοντής Κωνσταντίνος , Ιδιωτικός Υπάλληλος (αναγνώστης)

Είναι σαφές πως η παρούσα οικονομική κατάσταση της χωράς θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια απ ότι φαινόταν στην αρχή. Οι υποστηρικτές του μνημονίου αναδιπλώνονται ,περισσότερο για να σώσουν την οποία πολίτικη αξιοπρέπεια τους έμεινε, πάρα διότι μεταμορφώθηκαν σε πολεμίους του μνημονιακού καθεστώτος. Η κατοχή της χωράς από τις δυνάμεις που θέλουν την πλήρη διάλυση της, είναι δεδομένη και σαν σύγχρονοι Ιούδες οι βουλευτές που ψηφίσαν το μνημόνιο παρουσιάζονται υποκριτικά μετανοημένοι - απολογούμενοι στον Ελληνικό Λάο. Το σοβαρότερο θέμα που πρέπει πλέον να απασχολήσει τα αντιμονοπωλιακό κόμματα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών που θα τα θέσει μπροστά σε Εθνικές ευθύνες τέτοιες ,που η λήψη κάθε απόφασης ,θα είναι καθοριστική για την Ιστορία της Ελλάδος και όχι μόνον.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η Ελλάδα είναι ανάγκη να κάνει στροφή προς την Ανατολή. Να εγκαταλείψει με οποίο κόστος το δόγμα "ανήκωμεν εις την Δύσιν" που έφερε την χωρά σε αυτί την εξαθλιωμένη κατάσταση. Η εγκατάλειψη της Ευρωζώνης και του Ευρώ δεν θα κλείσει το ρεύμα στην χωρά όπως κινδυνολογικά υποστήριζε ο διορισμένος τραπεζίτης πρωθυπουργός άλλα θα κάνει την Ελλάδα απείρως ανταγωνιστική στην Ανατολή του Βλαντιμίρ Πούτιν της Κίνας ακόμη και της Ινδίας. Κράτη που ήδη έχουν ρυθμούς ανάπτυξης τέτοιους που θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία άμεσα. Ταυτόχρονα η ρευστή κατάσταση στην ανατολική πλευρά της Τουρκίας συμπεριλαμβανόμενου και του Ιράν γεννά νέες ιδέες στο μυαλό του Ρώσου Πρόεδρου που θέλει άμεσα έναν σύμμαχο – αρωγό που θα έχει τουλάχιστον σημαντική γεωπολιτική θέση στην περιοχή του Βοσπόρου.

Η επιθυμία του Ρώσου Πρόεδρου να κάνει την Ελλάδα σύμμαχο της στην σκακιέρα ενός νέου οικονομικοί γίγνεσθαι είναι σαφής και εκφράστηκε ήδη με την λειτουργιά Ρωσικής τράπεζας στην Αλεξανδρούπολη,και την πρόθεση να ανοίξουν αρκετά ακόμη υποκαταστήματα στις παραμεθόριες πόλεις της χώρας. Ταυτόχρονα το θρησκευτικό καθολικό κατεστημένο της Δύσης έχει ήδη αντιληφθεί πως η Ρωσία βλέπει σαν μήλον της έριδος την Ορθοδοξία του Οικουμενικοί Πατριαρχείου που αν αποκτήσει την χαμένη του αίγλη θα είναι σαφέστατα ρυθμιστής στην οικουμενικότητα του Χριστιανισμού.

Η στροφή της Ελλάδος προς την Ανατολή είναι πλέον μονόδρομος και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι κυρίαρχα ο Ελληνικός Λάος. Αν ψηφίσει καθολικά αντιμνημονιακά , ο δρόμος ανοίγει προς την Ανατολή ... αρκεί ... να κατανοήσουν και τα αντιμνημονιακά κόμματα πως έχουν μπροστά τους μια Εθνική Ιστορική απόφαση. Να εγκαταλείψουν την Ευρώπη που πεθαίνει,να κάνουν την Γηραιά Άπειρο να σέρνεται πίσω της,και να θέσει νέα δεδομένα στην παγκόσμια Ιστορία. Η πρόκληση είναι μεγάλη ,η πρόσκληση της ανατολής προς την Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη. Ας σκεφθούν οι μελλοντικοί κατέχοντες τα έδρανα της βουλής ότι η ευκαιρία μια φορά δίδεται ......και προσπερνά .

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση