Μαυροζαχαράκης Μανόλης

Μαυροζαχαράκης Μανόλης

Τομέας Ειδίκευσης : Πολιτικές Επιστήμες / Κοινωνιολογία

Γνωτιμία με τον Συντάκτη : Ο Μανόλης Μαυροζαχαράκης γεννήθηκε τις 23-07-1962 στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Από το 1981 έως το 1989 σπούδασε οικονομικά , κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο PHILLIPS του MARBURG Δ. Γερμανίας όπου και αποφοίτησε με πολύ καλό βαθμό. Σπούδασε παράλληλα εθνολογία και οικονομική ιστορία. Από το 1989 και μετά εργάστηκε στον τομέα του κοινωνικού τουρισμού . Κατά το διάστημα 1995-2000 δίδασκε στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Marburg. Από το 2001 έγινε επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Marburg για δύο διαφορετικά εξάμηνα και εισήχθη στο τμήμα διδακτορικών του ομώνυμου πανεπιστημίου. Διετέλεσε Γραμματέας της κίνησης αλλοδαπών φοιτητών ULA και υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας αλλοδαπών στην σύγκλητο του ομώνυμου πανεπιστημίου. Από το 2003 έως το 2004 παρέδιδε μαθήματα πάνω σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης και πολιτικής οικονομίας στο ιδιωτικό φροντιστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα ο Μανόλης είναι ελεύθερος συγγραφέας.

Απόφθεγμα : Η πολιτική ως λόγος και πράξη οφείλει να προάγει την έννοια του δημοσίου και συλλογικού συμφέροντος σε συμβατότητα με την έννοια της ατομικής ελευθερίας. Όταν προάγει το αντίθετο είναι «αντιπολιτική».
Πολιτική 14/06/2017

Περί «δημοκρατικής αποσύνδεσης»

Yπάρχει μία υπολανθάνουσα τάση που ενδυναμώνεται διαχρονικά και αφορά τους νέους ανθρώπους στις δυτικές δημοκρατίες.  δηλαδή ακριβώς εκείνη την ομάδα του πληθυσμού που συνδεόταν κάποτε με προοδευτικές αντιλήψεις και την κοινωνική αλλαγή. 

Ευρώπη 05/05/2017

Η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία του Schulz και το στοίχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Τότε  η επάνοδο της σοσιαλδημοκρατίας στις σταθερές της αξίες θα χρειαστεί να θυσιαστεί στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας , δηλαδή στο όνομα της συνέχειας του   μεγάλου συνασπισμού   μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών. Σωστά;

Ευρώπη 11/01/2017

Οι πολλαπλές κρίσεις της Ευρώπης

Οι τάσεις διχασμού εντός της ΕΕ αποτελούν ταυτόχρονα αίτιο όσο και συνέπεια των κρίσεων
Πολιτική 23/06/2016

Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο τελικός ρεαλισμός

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πολιτική προπαγάνδα που εξέφρασε λειτούργησαν ως πολιτικό χωνευτήρι το οποίο δημιούργησε ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις στην βάση σταδιακής αποδοχής των μέτρων λιτότητας.
Ευρώπη 24/03/2016

Η πολιτική στασιμότητα της Ευρώπης

Η τάση επανεθνικοποίησης της ευρωπαϊκής πολιτικής φαίνεται άλλωστε από την δημόσια κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ των ηγετών των κρατών.
Οικονομία 28/02/2016

Αντιθέσεις στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής και η αποστροφή από την λιτότητα

Ως εκ τούτου τίθεται δικαιολογημένα το ερώτημα εάν στην παρούσα φάση η Γερμανία θέτει υπό κίνδυνο τον ιστορικό ηγετικό ρόλο της στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Στοχασμοί 23/01/2016

Το αδιέξοδο της σοσιαλδημοκρατίας

Η κρίση της σοσιαλδημοκρατίας συνδυάζεται με απώλεια δικαιωμάτων για τους εργαζομένους και υπαλλήλους.
Πολιτική 25/09/2015

Μια αποτίμηση των εκλογών

Η ώρα της σοσιαλδημοκρατίας είναι ώριμη στην χώρα μας. Ακριβώς αυτή την πολιτική ανάγκη ενδέχεται να προσπαθήσει να καλύψει μελλοντικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οικονομία 17/09/2015

Οι εκλογές και το ζήτημα του χρέους

Η ένωση τραπεζών αποτελεί ήδη ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ των άλλων προτάσεων που έχουν κατατεθεί είναι η αποκλειστική ενασχόληση του ESM με την χρηματοδότηση αναδιαρθρώσεων στον τραπεζικό τομέα υπό την παράλληλη λήψη σταθεροποιητικών μέτρων για την αποφυγή διασώσεων τραπεζών.
Στοχασμοί 02/07/2015

Η φιλοσοφία της νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης

Οι οικονομίες τους δεν είναι αρκετά αποδοτικές και άρα μη ανταγωνιστικές στη ζώνη του ευρώ. Άπαντες γνωρίζουν ότι εντός της ζώνης του ευρώ οι χώρες αυτές θα χρειαστούν μεγάλη βοήθεια για να δώσουν θετικό πρόσημο στις οικονομίες τους και να ανασυγκροτήσουν τα παραγωγικά τους μοντέλα.
Σελίδα 1 από 3