Ντόνι Κρίστο

Ντόνι Κρίστο

Τομέας ειδίκευσης : Διεθνολογία

Γνωριμία με τον Συντάκτη : Ονομάζομαι Ντόνι Κρίστο, φοιτητής στο πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Από μικρή ηλικία προέβαλε έκδηλη η αγάπη μου για την ιστορία και την γεωγραφία, καθώς και για την μελέτη και παρατήρηση του διεθνούς φαινομένου.  Στις δημοσιεύσεις μου θα βρείτε έγκυρες αναλύσεις, πάντα παραπέμποντας σε αξιόλογες πηγές, με ακαδημαϊκή αρτιότητα και επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη. Η σχολαστική προσέγγιση μου και ο δυναμισμός των κειμένων αποτελούν πυρήνα των δημοσιεύσεών. Τα ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα κινούνται στους τομείς της : ενεργειακής ασφάλειας, επίλυσης συγκρούσεων, cyber-security & cyber warfare, διεθνής πολιτική, διεθνές δίκαιο, Asia-Pacific Regional Studies, BRICS studies, Ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Το μότο που πάντα πρέσβευα και συνεχίζω να πρεσβεύω είναι το ''Go hard or go home'', οπότε θα λαμβάνετε συχνά νέα μου.
Οικονομία 27/11/2014

Κατακόρυφη πτώση της τιμής του ''Μαύρου Χρυσού'': Οικονομική Ήττα, Στρατηγική Νίκη;

Οι πιέσεις και από τις δύο κατευθύνεσεις είναι έντονες, οι χώρες του OPEC, για την μείωση της παραγωγής, που θα πδηγήσει σε αύξηση της τιμής και από της άλλη στρατηγικές σκοπιμότητες για περιφερειακά κέρδη και συμμαχικές αναγκαιότητες για την διατήρηση της τιμής, προς το παρόν, επικρατούν.
Εθνικά / Αμυντικά 24/06/2014

Η νέα διάσταση στην μελέτη του ‘’Πολέμου’’ και της ‘’Ασφάλειας’’: Η είσοδος του Κυβερνοχώρου.

Η δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, ότι οι απειλές από τον Κυβερνοχώρο αποτελούν μία από τις σπουδαιότερες προκλήσεις για την Οικονομική και Εθνική Ασφάλεια της χώρας και ότι η οικονομική ευημερία των πολιτών της τον εικοστό πρώτο αιώνα θα εξαρτηθεί από την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο.