Ιατρίδης Κοσμάς

Ιατρίδης Κοσμάς

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή την εποχή που μεσουρανούσαν οι punks, το glam rock και οι βιντεοκασέτες, στην πόλη που μεγάλωσε και ζει σήμερα. Γαλουχήθηκε με αγνά ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, με Φρίντριχ Νίτσε και Λιαντίνη. Μικρός ήθελε να γίνει Bruce Dickinson, αλλά κατέληξε να σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μαθηματικά. Στον ελεύθερο του χρόνο περιμένει να χτιστεί το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Διεθνή 15/11/2016

Ο άγιος & ο πολεμοχαρής

Γιατί όπως κάθε άθλημα χρειάζεται τον σταρ του, κάθε θρησκεία τους αγίους της, έτσι και κάθε ιδεολογία -ή ιδεολογικό προκάλυμμα εν προκειμένω- χρειάζεται τα σύμβολα και τους ανθρώπους τοτέμ της.
Θράκη Ενεργών Πολιτών 18/02/2016

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: ώρα για ανάπτυξη

Η παταγώδης κατάρρευση του οικοδομήματος κατέταξε την ΑΜΘ ως την πιο φτωχή (μετρούμενη με το κκΑΕΠ) περιφέρεια της Ελλάδας το 2013, έχοντας μόλις 52% του ποσοστού του κκΑΕΠ επί του Ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Πολιτική 30/06/2015

Το δημοψήφισμα διχάζει, το ΠΑΣΟΚ ενώνει

Αρκεί να συλλογισθούμε ότι θα γεννηθούν παιδάκια, αθώες ψυχές, θα μεγαλώσουν και θα παρέλθουν από τον μάταιο τούτο κόσμο και δεν θα μάθουν τι εστί ΠΑΣΟΚ. Δεν θα το γνωρίσουν ποτέ. Δεν θα συναισθανθούν ποτέ την πασοκική εθνική ομοψυχία που διέτρεχε την κοινωνία μέχρι το 2009. Θλίψη και μόνο θλίψη.
Οικονομία 03/03/2015

Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη

Πόσοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υπήρξαν θύματα bullying και ρατσισμού λόγω της εργασίας τους;
Κοινωνία 15/11/2014

Αντε γαμήσου εθνική

H τεκνοποιία και τεκνοκατοχή κλαρινογαμπρού, που σε κάθε ευνομούμενη χώρα της υφηλίου θα ήταν ποινικά κολάσιμο αδίκημα, στο ελλαδιστάν θεωρείται πρέπον.
Ασία 11/08/2014

Το εκρηκτικό παζλ της Ευρείας Μέσης Ανατολής

Η μεταφορά του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον Ειρηνικό και η βαθμιαία απαγκίστρωστή τους από τον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής δημιουργούν ένα «κενό», το οποίο η Ρωσία και η Κίνα δείχνουν έτοιμες να εκμεταλλευτούν
Πολιτική 06/03/2014

Σταύρος - Πα.Σο.Κ - Ηλεκτροσόκ

Αλλά επειδή όπως φαίνεται “οι εποχές Μάτσα - Καζαντζίδη, τελειώσανε κύριοι...” για το Ποτάμι και για τα υπόλοιπα κεντροαριστεροφιλευλευθεροπασοκογενή κόμματα, θα αργήσει να βροντήξει ο Όλυμπος, να αστράψει η Γκιώνα, και να ακουστεί ξανά δυνατά και ρωμαλέα το σύνθημα της επαναστάσεως : “Π.Α.Ο.Κ – ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ“
Κοινωνία 05/10/2012

“Και το βράδυ στις ταβέρνες ρετσίνες και αντάρτικα”

Μέχρι νεωτέρας ας ζήσουμε με το ΔΝΤ, με μία βουλή απαρτιζόμενη από τον Μεϊμαράκη, τον Τατσόπουλο και τους ομοίους τους και ας χαρούμε με την εθνική μας εορτή. Τα 20 χρόνια Φοίβου! Και πολύ μας είναι.
Οικονομία 19/03/2012

Μισθολογικό κόστος και ανταγωνιστικότητα

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και το γνωστό στην οικονομία ως “παράδοξο του Kaldor”, σύμφωνα με το οποίο χώρες οι οποίες μεταπολεμικά επέδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση του εργασιακού κόστους, πήραν επίσης και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.
Πολιτική 20/01/2012

Απαίτηση των καιρών : ανοικτά δημοκρατικά κόμματα

Καθημερινά οι θεσμοί της δημοκρατίας, ξεθωριάζουν και παραμορφώνονται. Οι συμμετοχικές μέθοδοι προβάλλουν ως μόνη απάντηση και λύση για την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος του πολίτη για την πολιτική .