Μουρτοπάλλας Γ. Κωνσταντίνος

Μουρτοπάλλας Γ. Κωνσταντίνος

Γεννήθηκα το 1996, στην Αθήνα. Μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή, μετακομίζοντας μετέπειτα στα Γλυκά Νερά. Φοίτησα στο Ι.Μ.Παναγιωτόπουλο, και τώρα σπουδάζω στη Νομική του ΔΠΘ. Ανατρεπτικός, ριζοσπαστικός, αιρετικός κάποιες φορές, φιλελεύθερος στη πολιτική και τεχνοκράτης στην οικονομία. Ακραιφνής ευρωπαϊστής, και λάτρης της ευζωίας.

Οι πνευματικές μου προσλαμβάνουσες , ένεκα και του οικογενειακού περιβάλλοντος, ήταν συντεθειμένες κυρίως από αναγνώσματα του Μπουραντά, του Θέμελη , του Χωμενίδη και άλλων διακεκριμένων συγγραφέων της εποχής. Ενώ τα μουσικά μου ερεθίσματα εκτείνονταν από τον Μπαχ και τον Μπράμς , μέχρι τον Χατζιδάκι και τον Φραγκούλη. Ύστερα από μια διαδικασία πολιτικού και ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού ενστάλαξα τελικώς στον φιλελευθερισμό και τον νομικό ορθολογισμό.

Έχοντας στο μυαλό μου την Ελλάδα του Ζορμπά όπως την είχε συνθέσει ο Καζαντζάκης , αναπολώντας την ευημερούσα και ακμάζουσα Αθήνα του Μεσοπολέμου σε αντίστιξη με το ζοφερό περιβάλλον του σήμερα, νοσταλγώντας την αστική επανάσταση του 1910 με προεξάρχον τον Ελευθέριο Βενιζέλο, πορεύομαι πάντα σκεπτόμενος το εξής:

“Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω”

email : kmourt@gmail.com

facebook profile : Κωνσταντίνος Γ. Μουρτοπάλλας
Συνταγματική Αναθεώρηση 20/12/2016

Συνταγματικός πραγματισμός: “ Το Σύνταγμα ως μνημείο θεσμικής παράδοσης ή ως πολιτικό λάφυρο;”

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι συνταγματικό. Είναι πρόβλημα εθνικής αυτοσυνειδησίας, πολιτικής νοοτροπίας και θεσμικής εμπιστοσύνης
Πολιτική 07/11/2016

Θεσμική νοσηρότητα

Όλα αυτά τα ανατριχιαστικά παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, πρέπει να διεγείρουν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά κάθε εχέφρονα και ευυπόληπτου πολίτη.
Πολιτική 27/10/2016

Αγαπητέ κύριε Καθηγητά...

Είναι σύνηθες σε συνθήκες τεταμένης οικονομικής δυσπραγίας και πρωτοφανούς κοινωνικής αποσάθρωσης να κλονίζεται η πίστη μας απέναντι στους θεσμούς.
Συνταγματική Αναθεώρηση 09/10/2016

Συνταγματική αναθεώρηση: Διαδικασία - Προκλήσεις

Μας παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία, μαζί με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον διοικητική αναδιάρθρωση να εκσυγχρονιστούμε και θεσμικά.
Πολιτική 02/10/2016

Τηλεοπτικές άδειες: Πολιτικός ανορθολογισμός και νομικές αστοχίες

Η επέλαση λοιπόν, και η ρίζωση της νέα διαπλοκής συνεχίζεται με ακατάβλητη προσπάθεια, και μας οδηγεί με ακρίβεια σε ένα νομικό και πολιτικό αδιέξοδο
Εκπαίδευση 28/09/2016

Δημόσιος εξισωτισμός και Ιδιωτική Εκπαίδευση

Η εχθροπάθεια απέναντι στην αριστεία, την γνώση, τη πρόοδο, την επιτυχία τείνει να γίνει μια επάρατη εμμονή.
Πολιτική 23/09/2016

Ανελεύθερη δημοκρατία

Η αλήθεια είναι πως το σαθρό αυτό οικοδόμημα που εμπότισε η Αριστερά τόσα χρόνια με μίσος και μένος, θεσμοποιώντας μια διάχυτη αντίληψη ανομίας και μετατρέποντας την σε καθεστωτική ιδεολογία, μπορεί να καταρρεύσει, μόνο με ένα εκ θεμελίων σοκ εκσυγχρονιστικής συνταγματικότητας.