Καμίνης Ιωάννης

Καμίνης Ιωάννης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλωμένος στην Αθήνα. Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό έμαθα να ξεχωρίζω το καλό απ'το κακό. Προσπαθώντας να ακολουθήσω τα χνάρια του Ηροδότου αλλά και έχοντας στο νου μου την ακριβολογία του Θουκυδίδη, ανακάλυψα το θησαυρό σε κάθε λαό και τη μαγεία σε κάθε κουλτούρα. Αγάπησα τις σλαβικές γλώσσες, λόγω της διετούς διαβίωσής μου στη Σόφια της Βουλγαρίας αλλά και των επισκέψεων μου σε διάφορες πόλεις αυτής της χώρας. Σπούδασα στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και τώρα συνεχίζω ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Γνωρίζω την Αγγλική, τη Βουλγαρική, τη Ρωσική γλώσσα επαρκώς και ανταπεξέρχομαι και με την Ιταλική. Ασχολούμαι επίσης με την Αρχαία Ελληνική, την Λατινική και τη Σερβική. Τα ενδιαφέροντα μου είναι η φιλοσοφία, η λογοτεχνία, η μουσική και θεωρώ πως ο κόσμος θα ήταν μια κόλαση χωρίς τις γυναίκες και το κρασί.

Ένα γνωμικό, πολύ απλό και εντελώς δικό μου, το οποίο προσπαθώ να τον τηρώ στο βίο μου και να το εμπλουτίζω είναι το εξής : "Άντρας δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι."

Στοχασμοί 28/02/2017

Περί ημετέρων και αλλοτρίων

Σ’ αυτή την προοπτική αντιλαμβάνομαι και εγώ το ακόλουθο κείμενο του Γιανάκιεφ, το οποίο παρουσιάζει την άγνοια όλων αυτών, που πέφτουν στον πειρασμό της μετατροπής της Εκκλησίας σε οργάνωση με συγκεκριμένους στόχους, η οποία καταντάει να υπηρετεί κρατικούς και εθνικιστικούς σκοπούς φορώντας την προβιά της θρησκευτικότητας
Στοχασμοί 21/02/2017

Ο Χριστιανός και η πολιτική ζωή

Μήπως είναι λοιπόν παράδοξο να ομιλούμε για πολιτική Θεολογία την ώρα που η Θεολογία υπερβαίνει τη πολιτική και τα κόμματα;
Στοχασμοί 31/01/2017

Μεταπολιτική από τα δεξιά

Χρειάζεται λοιπόν ένα νέο κίνημα ή απλά η αλλαγή της προσωπικής ζωής του καθενός μας;
Στοχασμοί 17/01/2017

Η επερχόμενη πολιτιστική κατάρρευση και τα αίτια της

Το ζήτημα, επομένως, των αιτιών της πολιτισμικής κατάρρευσης του δυτικού κόσμου είναι αποφασιστικής σημασίας, ιδίως για όσους θέλουν με κάθε τρόπο να αντιστρέψουν την ήττα.
Στοχασμοί 09/01/2017

Αυτοί που έρχονται αυτοί που φεύγουν

Η προέλαση της Αριστεράς έλαβε χώρα σε μεγάλο βαθμό με την έγκριση και την ώθηση των ελίτ του Δυτικού κόσμου.
Βόρεια Αμερική 10/11/2016

Η νίκη του Ντόναλντ Τράμπ και το τέλος της πολιτικής ορθότητας

Ο Τράμπ απέρριψε το δόγμα της «ενοχής του λευκού ανθρώπου».
Ασία 24/10/2016

Ο Παράλογος Γείτονας

Πρέπει να δοθεί κάποιο τέλος σ’ αυτή την στάση ανεκτικότητας των δυτικών προς οιονδήποτε ανατολικό δικτατορίσκο και ν’ αρχίζει να θέτει όρους και συγκεκριμένα όρια στις σχέσεις με όσες κυβερνήσεις παραβιάζουν συνεχώς τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και τα συμπεφωνημένα
Στοχασμοί 21/10/2016

Ιωσήφ και Ηρωδης

Το marketing, τα ΜΜΕ, η διαφήμιση έχει αντικαταστήσει την ικανότητα και τη γνώση, υπάρχουν άλλωστε εκατομμύρια άνθρωποι, που γνωρίζουν τον υποψήφιο τους μόνο από την ψεύτικη εικόνα που τους παρουσιάζουν οι ειδικοί των δημοσίων σχέσεων.
Στοχασμοί 18/10/2016

Ο Μεταφυσικός Ρωσόφιλος

Μπορούν να ειπωθούν πολλά πάνω στο θέμα Ρωσία και πολιτική αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε την πολιτική απ’ την κουλτούρα.
Στοχασμοί 10/03/2016

Οι Συνέπειες της Εισδοχής του Ισλάμ στην Δύση, Μέρος Γ

Ο Ισλαμισμός είναι κάτι σαν μια υποδιαίρεση του Ισλάμ, μια ιδέα, η οποία προβάλλει την ανάγκη να διαδοθεί το Ισλάμ στον κόσμο και να κατακτήσει τα πάντα.
Σελίδα 1 από 4