Κώνστας Ηλίας

Κώνστας Ηλίας

Τομέας Ειδίκευσης : Μηχανολόγος Μηχανικός

Γνωριμία με τον Συντάκτη : Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από την Ήπειρο και την Άνδρο. Σπουδές στις ΗΠΑ Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό σε Engineering Management.  Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στις Διαβιβάσεις. Εργάστηκα στις ΗΠΑ, Γερμανία και Ελλάδα σε συστήματα συγκοινωνιών με ειδίκευση σε μέσα σταθερής τροχιάς.  Ανάμεσα σε άλλα έργα, συμμετείχα στην κατασκευή του πρώτου οχήματος τραμ τύπου "Low Floor" της Βορείου Αμερικής τη δεκαετία του ‘90, στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία τόσο του μετρό όσο και του τραμ της Αθήνας καθώς και παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου για συγκοινωνιακά έργα. Είμαι μέλος του VDI, της μεγαλύτερης ένωσης μηχανικών στην Ευρώπη. Είχα την τύχη να ταξιδέψω αρκετά. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολυδιάστατοι, να προσπαθούν να εξασκούν τα χόμπι τους και να διατηρούν το χιούμορ τους για να επιτυγχάνουν ισορροπία στη ζωή τους. 

Ρήση που πορεύομαι: «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Όταν οι λύσεις δεν έρχονται από άλλους πρέπει να τις δρομολογείς. Και όταν δεν ασχολείσαι με την πολιτική, ασχολείται αυτή μαζί σου. Για αυτό το λόγο μπήκα ενεργά στα κοινά συμμετέχοντας ως υποψήφιος με τη «δημιουργία, ξανά!» στις εθνικές εκλογές του 2012.  Από το 2013 είμαι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «δημιουργία, ξανά!» και Πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Νότιας Αθήνας.

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές του Μαίου 2014 με τo συνδυασμό ΓΕΦΥΡΕΣ.
Στοχασμοί 08/03/2017

Φεμινισμός και Απόστολος Παύλος

Οπότε πλέον οι γυναίκες ψηφίζουν παντού; Όχι! Μένει μια χώρα στον κόσμο. Το Βατικανό!
Πολιτική 08/02/2017

Δεν σου πέφτει λόγος Υπουργέ!

Όσο όμως ο κρατισμός βασιλεύει, ούτε ανάπτυξη, ούτε σωστή δημοκρατία θα δούμε.
Διεθνή 28/11/2016

Ο Φιντέλ και οι δωρεές

Η δικτατορία ότι ιδεολογικό πρόσημο και να έχει παραμένει μια απεχθής για τους πολίτες κατάσταση.
Οικονομία 06/10/2016

Κάναμε ό΄ τι μπορούσαμε;

Η Ολλανδία έχει ΑΕΠ κοντά στα €680 δισ., το Βέλγιο €400 δισ., η Αυστρία €340 δισ. και η Δανία €270 δισ. Όλες είναι χώρες με παραπλήσιο πληθυσμό με την Ελλάδα και το ίδιο ή λιγότερο προικισμένες από τη χώρα μας από άποψη ορυκτού πλούτου. Εμείς γιατί κολλήσαμε στα €176 δισ.;
Διεθνή 22/06/2016

Η δολοφονία της Cox και ο Έλβις

Δεν ξέρω αν ο Έλβις ζει, αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται αυτό από το να δολοφονήθηκε η άτυχη Cox άπό τις μυστικές υπηρεσίες για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία.
Εθνικά / Αμυντικά 03/04/2016

Και κάτω από τη Μαντήλα, τι;

Ποια είναι τα ερεθίσματα, οι εικόνες, η έκθεση σε γνώση και εμπειρίες που υποβοηθούν στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας χωρίς σύνδρομα ψυχικού ευνουχισμού;  Τα σύμβολα πατριαρχικής κοινωνίας και καταπίεσης θα πρέπει να είναι ανεπιθύμητα στο σχολικό περιβάλλον.
Ευρώπη 21/02/2016

Κάμερον, σχοινοβατώντας ανάμεσα στο λαϊκισμό και την βρετανική μεθοδολογία

Είναι εξοργιστικό ότι από την μία κατηγορούμε την ΕΕ ότι δεν είμαστε μέρος των κεντρικών αποφάσεων, αλλά από την άλλη οι ίδιοι δεν θεωρούμε ότι οφείλουμε να διαμορφώσουμε τα ευρωπαϊκά δρώμενα με συγκεκριμένες υλοποιήσιμες και μετρήσιμες προτάσεις .
Κοινωνία 14/01/2016

Οι κίονες που γέρνουν

Οι αρχαιολογικοί χώροι δεν ανήκουν στους Αρχαιοφύλακες αλλά στους Έλληνες πολίτες και εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πολιτική 10/11/2015

Η πολιτική μούγκα

Ο πολιτικός, αν θέλει να λογίζεται ως τέτοιος, οφείλει να εκφράζεται και να εξηγεί.
Πολιτική 17/09/2015

Φέρτε πίσω τον Ρανιέρι!

Για την απόκτηση ενός ψυγείου ή ενός ηχητικού συστήματος λογικά αφιερώνει χρόνο κανείς στην έρευνα αγοράς. Για το ύψιστο δημοκρατικό του καθήκον όχι;
Σελίδα 1 από 3