Παράσχος Γιώργος

Παράσχος Γιώργος

Τομέας Ειδίκευσης : Πολιτικός μηχανικός

Γνωτιμία με τον Συντάκτη :
Γεννήθηκα το 1950 στην Θεσσαλονίκη. Το 1968 αποφοίτησα το Ε΄ Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Το 1973 έλαβα το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού του ΑΠΘ. Από το 1975 άσκησα ατομικά το επάγγελμα του κατασκευαστή ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Το 2012 συνταξιοδοτήθηκα, γιατί με την υπάρχουσα κρίση το αντικείμενο της δουλειάς μου έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Είμαι παντρεμένος και έχω δύο αγόρια 38 και 33 χρονών. Η γυναίκα μου είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής σχολής Θεσ/νίκης και συνταξιούχος δικαστική υπάλληλος.

Κατά την 37χρονη επαγγελματική μου δραστηριότητα (πότε πέρασαν;) πολλά έργα, όπως σχολεία-δρόμους-αποχετευτικά-λιμάνια.

Το είδος της πολιτικής κουλτούρας που επικρατούσε στην Ελλάδα μου ήταν αποκρουστικό, γι’ αυτό και δεν μπλέχτηκα ποτέ με κανένα κόμμα.

Ουσιαστικά τοποθετώ πολιτικά και φιλοσοφικά τον εαυτό μου στο κέντρο, δηλαδή πιστεύω στην σύνθεση απόψεων για ένα ανθρωποκεντρικό πολιτικό μοντέλο. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή που πρέπει στην Ελλάδα να επαναπροσδιορίσουμε με ταχύτητα και ειλικρίνεια πολλά πράγματα από μηδενική βάση. Το 2012 γράφτηκα στην Δημιουργία, Ξανά!, γιατί πιστεύω ολόψυχα στον «συναισθηματικό ορθολογισμό» που επαγγέλλεται ο Θάνος Τζήμερος.Το 2013 εκλέχτηκα μέλος της Εθνικής Επιτροπής.

Το συναίσθημα είναι η ταυτότητα του Έλληνα, είναι το στοιχείο που συνδέει την κοινή μοίρα των ανθρώπων, δημιουργεί κοινωνικούς δεσμούς – κοινούς στόχους – οράματα, είναι η φλόγα που ενώνει, τροφοδοτεί την φαντασία και δημιούργησε τον πολιτισμό μας. Επειδή όμως δεν είναι αντιληπτό από τον νου, δεν περιγράφεται και επειδή έχει έντονες μεταπτώσεις, είναι εύκολα χειραγωγήσιμο από τους πολιτικούς δημαγωγούς. Όταν εκλείψει η αρχική φλόγα, όλοι χάνονται στην απροσδιοριστία του συναισθήματος. Ο ορθολογισμός από μόνος του είναι «εργαλείο» πειθαρχημένων κοινωνιών, όπως οι Αγγλοσάξονες που αδυνατούν να καταλάβουν το πως μπορείς σ’ένα κρεσέντο συλλογικού συναισθήματος να «πετάξεις» πολύ ψηλά. Γι’αυτό στην Ελλάδα χρειάζεται το συναίσθημα ν’ αναμειγνύεται με σωστές δόσεις ορθολογισμού, για να μπορεί κανένας χωρίς να χάνει τον στόχο να ξεχωρίζει το καλό από το κακό. Οι μεγάλες ή οι κακές στιγμές της ιστορίας μας έχουν να μας διδάξουν πολλά γι’αυτό το θέμα.
Πολιτική 30/06/2015

Το "Ναι" είναι μονόδρομος

Επομένως μπορεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος να είναι αυτό που είναι,όμως η οικονομική πραγματικότητα λέει ότι: -Το ΝΑΙ σημαίνει μένουμε στην ΕΥΡΩΠΗ και έχουμε ευρώ και -Το ΟΧΙ σημαίνει ΔΡΑΧΜΗ διαλυμένη οικονομία και εξ αιτίας αυτού ο Τούρκος θα ξερογλείφεται.
Οικονομία 28/06/2015

Οι δύο Ελλάδες

Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και σκληρής φορολογίας καταφέραμε να γυρίσουμε πάλι στην αφετηρία της κρίσης,με την χώρα καθημαγμένη και με τον περισσότερο κόσμο άνεργο ή οικονομικά εξουθενωμένο.
Πολιτική 17/06/2015

Ο λαός που δεν μαθαίνει από την ιστορία την ξαναζεί σαν τραγωδία

Οι λαϊκιστές ΓΑΠ,Σαμαράς και τώρα ο μίμος του Ανδρέα ο Τσίπρας τάζοντας κατάφεραν και έγιναν πρωθυπουργοί,αφού ο πνιγμένος λαός από τα μαλλιά του πιάνεται.
Πολιτική 04/06/2015

Ελληνικέ λαέ έχεις μήνυμα

Ελληνικέ λαέ,είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος που επί 6 χρόνια δεν μπορεί η χώρα να βγει από τα μνημόνια και δεν δικαιούσαι να μεταθέτεις την ευθύνη σ'άλλους''.
Πολιτική 30/05/2015

Οι ευθύνες του κόσμου

Εάν σκεφτούμε δε ότι ήμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που έχουμε σαν κόμμα ένα απολίθωμα του σταλινισμού,τότε ήμαστε για λύπηση.
Οικονομία 27/05/2015

Ρεαλιστικές αλήθειες και βολικά ψέμματα

Τα λεφτά όμως τελειώνουν και μαζί μ' αυτά και τα μέχρι τώρα βολικά τους ψέμματα.
Οικονομία 19/05/2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την οικονομία

Αυτό όλο το πολιτικομιντιακό σύμπλεγμα εφαρμόζει το διαίρει και βασίλευε. Μέχρι τώρα αρκετές φορές δεν πέσαμε στις παγίδες του;
Πολιτική 11/05/2015

Από το 2010 το μήνυμα είναι σαφές

Δεν έχετε ενοχές γι ´αυτές σας τις επιλογές;
Πολιτική 04/04/2015

Ο εχθρός είναι εντός των πυλών

Όλα τα παλιά κοινοβουλευτικά κόμματα απέδειξαν ότι είναι αναχρονιστικά και επικίνδυνα για την χώρα. Θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε;
Πολιτική 27/03/2015

Τετραγωνίστηκε ο κύκλος

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ''έσφαξαν'' τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προστατεύσουν την κρατικοδίαιτη πελατεία τους,με αποτέλεσμα να έχουμε ύφεση και μεγάλη ανεργία.
Σελίδα 1 από 5