Ματθαιουδάκης Γιάννης

Ματθαιουδάκης Γιάννης

Τομέας Ειδίκευσης: Πολιτική Οικονομία, Αισθητική
 
Γνωριμία με τον Συντάκτη: Οικονομολόγος από τύχη ή ατυχία, ράτσα κρητικός ιχνηλάτης "εμπειρικός". Δε με ικανοποιεί ότι κατάφερα αλλά ότι μου χαρίστηκε. Αυτό αρκεί να διατηρήσει μια αίσθηση μαγείας στα καθημερινά. Σημαδεμένος από τον 5ο άθλο του Ηρακλή.
 
Γνωμικό: Το επικούρειο "λάθε βιώσας"
Στοχασμοί 16/12/2016

Ο ποιητικός στοχασμός του Αριστείδη Χαιρέτη ή Γυαλάφτη

Ο Αριστείδης Χαιρέτης είναι τελικά ένας ελεύθερος άνθρωπος. Αρχαίος σαν τον Επίκουρο, μύστης όπως ο Ρουμί και οικουμενικός σαν τον Κρισναμούρτι.
Στοχασμοί 23/09/2016

Αναφορά (*) στον Κώστα Μουντάκη

Αναφορά στον Μουντάκη λοιπόν, όπως κάνει ένας στρατιώτης της παράδοσης όχι προς οποιονδήποτε ανώτερο, αλλά προς τον Αρχιστράτηγο.
Οικονομία 12/03/2015

Πρόταση για την δυνατότητα άμεσης αύξησης του κατώτατου μισθού

Στο “φάτε δημοκρατία” του Σόιμπλε αντιτείνουμε την πραγματική αύξηση στον υπάρχοντα κατώτατο μισθό μειώνοντας την απόσταση μικτών-καθαρών αποδοχών για τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα, δημοκρατικά, με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Κοινωνία 03/11/2014

Κοντοπίδης: ένας σύγχρονος εξεγερμένος πολίτης

Αποφεύγει τις πολιτικές αναφορές και ζητάει συγνώμη όταν χρειαστεί να το κάνει! Δεν είναι όμως απολιτίκ αλά Ποτάμι αλλά βαθιά πολιτικός δηλαδή αντι-πολιτικός.
Οικονομία 19/01/2013

Μερικά σημεία για το φορολογικό

Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου διαρκώς αναβάλλεται για το μέλλον ενώ στοιχειώδη μέτρα που έχουν ψηφιστεί(ηλεκτρονικές διασταυρώσεις) δεν εφαρμόζονται, η φορολογική βάση δεν διευρύνεται και επιβαρύνονται όσοι ήδη είναι νόμιμοι και συνεπείς με την υπόρρητη στόχευση να μεταβληθεί ο συσχετισμός υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων
Οικονομία 23/09/2012

Κακώς ματώνουμε ακόμα, ώρα για αναδιαπραγμάτευση

Η συγκυβέρνηση οφείλει ν’ ανακαθορίσει την στρατηγική της έστω κι αν χρειαστεί να πιεστεί η πλευρά Σαμαρά από τους άλλους δύο εταίρου
Οικονομία 15/09/2012

Συμφιλιώνοντας τον κ.Στουρνάρα με τον κ.Βαρουφάκη: μια πρόταση οικονομικής πολιτικής

Οι προτεινόμενες λύσεις είναι δυο και μπορούν να συνοψιστούν στο διαλεκτικό σχήμα Στουρνάρας – Βαρουφάκης