Γιαννιός Γιάννης

Γιαννιός Γιάννης

Τομέας ειδίκευσης: Συγκριτική πολιτική / Ευρωπαϊκή Ένωση
 
Γνωριμία με τον Συντάκτη: Γεννήθηκε το ’85, λίγο μετά τη δεύτερη νίκη του Αντρέα και το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Έπαιξε ποδόσφαιρο και λίγο μπάσκετ, όμως οι Πανελλήνιες του στέρησαν το όνειρο. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία, και στο ίδιο Πανεπιστήμιο έκανε μεταπτυχιακό στη συγκριτική πολιτική και στη σχέση της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και σήμερα αρθρογραφεί σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο και εργάζεται σε εταιρεία πρακτόρευσης σκαφών αναψυχής.

Προσωπικό γνωμικό: ‘’Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά νικάς’’
Ευρώπη 15/05/2017

Σημαντική νίκη αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η ιδιαιτέρως μεγάλη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν τόνωσε το ηθικό όλων εκείνων που κόντρα στο ρεύμα των τελευταίων ετών συνεχίζουν να πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολιτική 13/01/2017

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Το μείζον είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη να δώσει το πολιτικό της στίγμα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.
Πολιτική 25/09/2015

Και τώρα κυβέρνησε!

Νικητής αν μη τι άλλο είναι και ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μετά από προσπάθειες δεκαετιών κατόρθωσε να μπει στη Βουλή.
Πολιτική 17/07/2015

Η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων

Γιατί η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να στηρίζει εσαεί την κυβέρνηση στο όνομα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε όταν ήταν στη θέση της...
Πολιτική 03/07/2015

Δημοψήφισμα πολωτικό και διχαστικό

Για να μην βλάψει τις συνιστώσες και τις εσωκομματικές ισορροπίες οδηγεί τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα διχαστικό, πολωτικό και τραγελαφικό. Με τελείως αβέβαιο μέλλον, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα…
Πολιτική 15/05/2015

Αλέξη, εσύ αποφασίζεις

Έχοντας ακόμη μεγάλη αποδοσχή από το εκλογικό σώμα, πρέπει να βγει μπροστά και να προχωρήσει σε μια επωφελή συμφωνία δίχως να κοιτάξει το πολιτικό εσωκομματικό κόστος και καλείται να επιλέξει με ποιους θα προχωρήσει μπροστά και ποιους θα αφήσει πίσω στο χρονοντούλαπο των ανέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων.
Πολιτική 08/04/2015

Το μεγαλύτερο σφάλμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι πήρε την εντολή για ρήξη με την Ευρώπη, ας ξαναπάει σε εκλογές για να δει πόσο εύκολα πας από το 35% στο 5%.
Κοινωνία 17/03/2015

Γεμίσαμε υποκριτές

Πόσες μα πόσες φορές γονείς γεμίζουν με μίσος το κεφάλι των παιδιών τους για όσους έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος, διαφορετική θρησκεία ή διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις;
Πολιτική 12/03/2015

Ποδόσφαιρο και Πολιτική: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου κινείται στον αστερισμό της «εγκληματικής οργάνωσης», των στημένων παιχνιδιών, στον φανατισμό των οπαδικών εφημερίδων και των επεισοδίων.
Οικονομία 22/02/2015

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει και το μνημόνιο και η τρόικα.
Σελίδα 1 από 2