Οικονομία 26/01/2016

Το ασφαλιστικό παρασύρει τη κυβέρνηση σε αδιέξοδα

Οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας δε μπορούν να έχουν επιτυχή αποτελέσματα, αν η χώρα μας δε προσέρχεται στις συζητήσεις με κοινό μέτωπο και ρεαλιστικές διεκδικήσεις.
Το ασφαλιστικό διχάζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους πολίτες. Σε μια κρίσιμη καμπή για  την ελληνική οικονομία , τη στιγμή που η χώρα μας αναζητά επενδυτές, τα λάθη σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η παρουσία μας στην Ευρώπη έχει αρχίσει να γκριζάρει επικίνδυνα και η πολιτική ηγεσιά του τόπου αδυνατεί να το αντιληφθεί. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και απαιτούν  γρήγορες και ουσιαστικές λύσεις. Τα πολιτικά κόμματα που ψήφισαν μνημόνια  οφείλουν να συνεργαστούν και να παραμερίσουν τυχόν αντιπαραθέσεις που κάνουν κακό στη πατρίδα μας.

Η Ευρωπαική Επιτροπή τονίζει  πως η διαδικασία επανεξέτασης των συλλογικών συμβάσεων, των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συλλογικών απολύσεων, θα επωφεληθεί από διδάγματα άλλων χωρών και θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την επίτευξη βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης για την επίτευξη των στόχων ανταγωνιστικότητας, απασχόλησης και κατανομής του εισοδήματος.

Ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μοσκοβισί  επισημαίνει πως είναι σημαντική η "επίτευξη συναντίληψης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά εργασίας και συντονισμού των προσπαθειών προσαρμογής σε ολόκληρη την οικονομία", ενώ επιπλέον δηλώνει πως η Κομισιόν "είναι δεκτική σε προσπάθειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντιπροσωπευτικότητα των κοινωνικών εταίρων και να δημιουργήσουν υποστηρικτικούς θεσμούς κοινωνικού διαλόγου σε διάφορα επίπεδα".

Οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας δε μπορούν να έχουν επιτυχή αποτελέσματα, αν η χώρα μας δε προσέρχεται στις συζητήσεις με κοινό μέτωπο και ρεαλιστικές διεκδικήσεις.

Η εύρυθμη λειτουργία των σχέσεων των κοινωνικών εταίρων με τη κυβέρνηση  είναι σημαντική για τη δημιουργία πνεύματος ευθύνης, όσον αφορά την εν γένει λειτουργία της αγοράς εργασίας. Προσφέρει επίσης δυνατότητες για την επίτευξη συναντίληψης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά εργασίας και συντονισμού των προσπαθειών προσαρμογής σε ολόκληρη την οικονομία.

Τα επιμελητήρια, οι επιστημονικοί φορείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουν να λειτουργούν συντονισμένα και να αποτελούν το βασικό συνομιλητή-σύμβουλο  της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τα επίπεδα συνεννόησης και συνεργασίας στη πατρίδα μας πρέπει να ενισχυθούν και επιτέλους να χαραχθεί ενα εθνικό στρατηγικό σχέδιο εξόδου από τη κρίση. Ο ελληνικός λαός δεν έχει υπομονή και γρήγορα θα οδηγηθεί σε ακραίες συμπεριφορές που μόνο ζημία θα κάνουν.

Οι νέοι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στη χώρα μας και δε πρόκειται να επενδύσουν , αν δεν υπάρξει σταθερό και ρεαλιστικό φορολογικό σύστημα.

Ταχύτατες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης του τόπου και της ευημερίας του ελληνικού λαού.

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση