Οικονομία 30/05/2015

Κρατικές δαπάνες

Βρείτε και απαντήστε τι από όλα έχει ξεκινήσει όχι να πραγματοποιήται...αλλά να σχεδιάζεται...
Αγαπημένοι φιλοι, δεν θα γράψω, δεν θα πώ τίποτα παραπάνω απλά θα υπενθυμίσω, για προσπαθήσω να αφυπνίσω, να αναπαράγω τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Η κρίση δικιά σας ... και μην ξεχνάτε όλοι μας παίζουμε τις τύχες των επόμενων γενναιών στα ζάρια....

Μητέρες, Πατεράδες, Αδέρφια, σήμερα τα παιδιά σας δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις...για ποιό λόγο τους βάζετε σε αυτή την διαδικασία;

Πρίν απο 120 ημέρεςα παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλη προσοχή τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.Δυστυχώς και με μεγαλη στεναχώρια είδαμε πως δεν αποτελουν παρά μόνο γενικολόγίες χωρίς να μπαίνουν στοα πραγματικά αίτια..Με λιγα λογια αναφορικά με τις Δημόσιες δαπάνες είναι οι δαπάνες η αναφορά ήταν ιδιαίτερα επιφανειακή.
Αναφέρω συγκεκριμένες φράσεις του Πρωθυπουργού.

• Μειώνουμε σχεδόν κατά το ήμισυ τον στόλο των 700 περίπου αυτοκινήτων στα υπουργεία. ‘’χωρις όμως να αναφρεθεί τι θα γίνει μα τα υπόλοιπα’’
• Δίνουμε εντολή να πουληθούν κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά, άνω των 700.000 ευρώ.
• Δίνουμε εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη.
• Θα ζητήσω από τη Πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει και να καταργήσει το προνόμιο του Βουλευτικού αυτοκινήτου, διότι δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές μας στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να μετακινούνται με δικά τους έξοδα.
• Πρώτο παράδειγμα της νέας αντίληψης ο περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και η μείωση της φρουράς του Πρωθυπουργού κατά 40%.
Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί όλο το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς.
• Τέλος προχωράμε σε μέτρα για την απλοποίηση των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών για να περιορίσουμε την φυσική επαφή μεταξύ της διοίκησης και των πολιτών που τρέφει τη μικρή διαφθορά και για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών:
• Με την ολοκλήρωση των νέων Οργανισμών των Υπουργείων καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα ζητά πιστοποιητικά από πολίτες ή επιχειρήσεις που πιστοποιούν πληροφορίες ή στοιχεία που ήδη κατέχει κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία. Έτσι θα περιοριστεί εν μία νυκτί η γραφειοκρατία και θα δοθούν ενδογενή κίνητρα στη δημόσια διοίκηση για να προχωρήσει στην ηλεκτρονική διασύνδεση των Υπηρεσιών της και στην αναγκαία μηχανοργάνωση
• Πρώτον: κινητοποιούμε άμεσα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών:
η λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες
η λίστα Λαγκάρντ
η λίστα Λίχτενστάιν
• Δεύτερον: Συστήνουμε Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου Τελωνείων και κινητοποιούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σώματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου, που οδηγεί σε ετήσια απώλεια εσόδων του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, μεγαλύτερη του 1,5 δις Ε.
• Τρίτον: Υιοθετούμε τις πλέον σύγχρονες πρακτικές για τον εντοπισμό αφορολόγητης ύλης που προέρχεται από τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές.
• Τέταρτον: Κινητοποιούμε το Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον έλεγχο της νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων και των προμηθειών του Δημοσίου.
Για να μπει τέλος στις υπερτιμολογήσεις και τις μίζες.
• Πέμπτον: βάζουμε τέλος στα θαλασσοδάνεια που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοτεινών σκοπιμοτήτων και συντήρησης ενός ολιγαρχικού καθεστώτος.
• Εκκινούμε, επίσης, τη διαδικασία ελέγχου των δημοσίων συμβάσεων για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία πλημμελειών οποιουδήποτε είδους με στόχο την ικανοποίηση του ελληνικού δημοσίου.
• Εφαρμόζουμε άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των άλλων μέσων ενημέρωσης.
• Και προχωράμε σε προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή διαφανή και σύμφωνη με τους ισχύοντες νόμους, δανειοδότηση όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
• Καιι αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς της διαπλοκής και της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, Η χρηματοδότηση του εξαρτάται πλέον από τις κρατικές ενέσεις και αυτό αποτελεί μια διαρκή απειλή για την βιωσιμότητα του.
• Προτεραιότητα είναι όμως και η καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

Ερώτηση: Βρείτε και απαντήστε τι από όλα έχει ξεκινήσει όχι να πραγματοποιήται.....αλλά να σχεδιάζεται.....
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση