Οικονομία 30/05/2015

Η μαγική εικόνα της οικονομίας

Πόσο συχνά ακούτε συζητήσεις για την βασική ιδέα του οικονομικού μας συστήματος; Αν δεν είστε από τους “συνομωσιολόγους” του διαδικτύου μάλλον ποτέ.
Πόσο συχνά ακούτε συζητήσεις για την βασική ιδέα του οικονομικού μας συστήματος;

Αν δεν είστε από τους “συνομωσιολόγους” του διαδικτύου μάλλον ποτέ.

Το ότι κανέναν δεν παραξενεύει αυτή η έλλειψη διαλόγου για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν είναι περίεργο. Οι “ψαγμένοι” από την μια, ξέρουν πολύ καλά τον λόγο, ενώ όσοι κουβαλάνε το μυαλό τους για βάρος, δεν έχουν γενικά τέτοιες απορίες.
Άλλωστε κανένα από τα σοβαρά θέματα δεν έγινε ποτέ αντικείμενο διαλόγου από τα ΜΜΕ που ελέγχουν το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να συζητιέται.

Δημοκράτες που δεν έχουν συζητήσει ποτέ τι σημαίνει δημοκρατία, σοσιαλιστές που δεν άκουσαν ποτέ τι είναι σοσιαλισμός, φιλελεύθεροι που δεν ξέρουν πως δουλεύει η ελεύθερη αγορά, οπαδοί του πολυπολιτισμού και της διαφορετικότητας που παραδίδουν την χώρα τους σε φανατικούς μουσουλμάνους που δεν ανέχονται ούτε τον πολυπολιτισμό ούτε την διαφορετικότητα, και όλοι αυτοί μαζί να κατηγορούν για φασίστες οποίους δεν συμφωνούν με τους ψεμματογράφους των καναλιών, χωρίς και πάλι να ξέρουν τι θα πει φασισμός.
Όποιος νομίζει ότι αυτό είναι τυχαίο θα προσπαθήσω να τον κάνω να αμφιβάλλει γι αυτό.

Το γεγονός ότι θα προσπαθήσω να μπω στα χωράφια των οικονομολόγων, δεν είναι αποτέλεσμα έπαρσης, ούτε υπερεκτίμησης των γνώσεων μου, άλλα απόδειξη του ισχυρισμού μου, ότι αυτοί που θα έπρεπε να φροντίζουν να ενημερωνόμαστε γι αυτές τις απόψεις μέσα από διαλόγους ειδικών, δεν το κάνουν.

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να βοηθήσω, μεταφέροντας όπως μπορώ αυτές τις απόψεις που εκτός ότι δεν μου φαίνονται καθόλου τρελές, παρατηρώ ότι δεν κάνουν πλούσιους αυτούς που τις διατυπώνουν, εν αντιθέσει με τους “σοβαρούς” οικονομολόγους που έχουν σκυλοκονομήσει σαν υπάλληλοι τραπεζών και οργανισμών και τους ψεμματογράφους υπαλλήλους των νταβατζήδων διαπλεκόμενων.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από μια πιθανή εξήγηση για την στάση των ΜΜΕ.

"Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, στους New York Times, στο Time Magazine και σε άλλες μεγάλες εκδόσεις των οποίων οι διευθυντές πήραν μέρος στις συναντήσεις μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα, για περίπου σαράντα χρόνια.
Θα ήταν αδύνατο για μας να αναπτύξουμε τα σχέδιά μας για τον κόσμο αν ήμασταν κάτω από τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά ο κόσμος είναι πιο προχωρημένος πλέον και είναι έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση.

Η υπερεθνική ύπατη εξουσία από μια τάξη εκλεκτών διανοούμενων και από τις διεθνείς τράπεζες είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που εφαρμόζονταν τους προηγούμενους αιώνες"
David Rockefeller, απευθυνόμενος στη συνάντηση της Τριμερούς Αρμοστείας, 1991


Θυμίζει καταπληκτικά ένα απόσπασμα από τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών.

Αυτό το βιβλίο υποτίθεται ότι είναι πρακτικά που διέρρευσαν από ένα συνέδριο Σιωνιστών που συνωμοτούσαν για την κυριαρχία του κόσμου. Κατ άλλους είναι δημιούργημα της Οχράνα, της μυστικής αστυνομίας του Τσάρου που ήθελε να διαβάλλει τους Εβραίους .
Όποιος όμως και να τα έγραψε, περιγράφουν απολυτά την σημερινή προσπάθεια της παγκοσμιοποίησης να επιβληθεί στους λαούς, παρόλο που πρωτοκυκλοφόρησαν πριν 125 χρόνια. Τα χρησιμοποιώ λοιπόν περισσότερο σαν ένα τρόπο να δούμε τα σημερινά γεγονότα από άλλη οπτική γωνία ασχέτως αν πρόκειται για πραγματικό η ψεύτικο σχέδιο κατάκτησης του κόσμου..

ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Και ακόμη

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Σ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΜΑΣ, Ο ΤΥΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.

Θα ήταν και μάλλον γελοίο να δεχτούμε ότι ο τύπος έκανε το χατίρι της παρέας του Ροκφέλερ από συμπάθεια στις απόψεις τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης είναι είτε υποχείρια είτε ευνοημένοι από αυτό το σύστημα. Γι αυτό και έκαναν επί σαράντα χρόνια το κορόιδο και το κάνουν ακόμα.
Κατά σατανική ίσως σύμπτωση τόσο χρειάστηκε και στην Ελλάδα η μεταπολίτευση να φτιάξει πρόθυμους δούλους της παγκοσμιοποίησης. Σαράντα χρόνια. Δηλαδή μια γενιά, μεγαλωμένη να θεωρεί όραμα αυτό που οι προηγούμενες θεωρούσαν εφιάλτη.
Τόσα χρόνια ήταν αρκετά για να θεωρηθεί δεδομένο το οικονομικό μοντέλο όπου οι τραπεζίτες δανείζουν αέρα κοπανιστό και απαιτούν τις περιουσίες του κόσμου για τόκο.
Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Το φαγοπότι των τραπεζιτών έχει αρχίσει εδώ και αιώνες, άλλα τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από κάθε όριο.
Ένας δολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κάποτε πει

"Όποιος ελέγχει τον όγκο των χρημάτων στην χώρα μας είναι ο απόλυτος άρχοντας όλης της βιομηχανίας και του εμπορίου... και όταν συνειδητοποιείς ότι ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται τόσο εύκολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από λίγους ισχυρούς ανθρώπους στην κορυφή, δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος που οφείλονται οι περίοδοι πληθωρισμού και οικονομικής ύφεσης."
James A. Garfield, δολοφονημένος πρόεδρος των Η.Π.Α.

Πάλι τα λόγια του δολοφονημένου Προέδρου θυμίζουν κάτι από “πρωτόκολλα”.


ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Η εκρηκτική πρόοδος της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο δεν πλούτισε τους λαούς, άλλα τους καταχρέωσε. Πως έγινε αυτό; Που πήγε ο πλούτος που προέκυψε από την τεχνολογική εξέλιξη; Δεν έχετε παρά να υπολογίσετε ποσά χρωστάει μόνο η Ευρώπη και οι πολίτες της και να αναρωτηθείτε σε ποιους τα χρωστάει. Το χρέος συνεχώς αυξάνεται ενώ το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαϊκών λαών συνεχώς πέφτει. Και ενώ τα κράτη και οι λαοί πτωχεύουν οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι είναι πλουσιότεροι από ποτέ, είτε σαν διακινητές χρήματος είτε σαν μέτοχοι σε επιχειρήσεις.


Ένας άλλος επίσης δολοφονημένος είχε πει

"Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δημιουργεί, να εκδίδει, και να κυκλοφορεί όλα τα χρήματα και τα πιστωτικά παράγωγα που χρειάζονται για να καλύψουν τις κυβερνητικές δαπάνες και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.
Με την υιοθέτηση αυτών των αρχών, οι φορολογούμενοι πολίτες θα εξοικονομήσουν τεράστια ποσά που τώρα δίνουν για εξόφληση τόκων. Το δικαίωμα της δημιουργίας και έκδοσης χρημάτων είναι, όχι μόνο το ανώτατο αποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης,αλλά και η μεγαλύτερη δημιουργική της ευκαιρία."
Abraham Lincoln, δολοφονημένος πρόεδρος των Η.Π.Α.

Αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τα “Πρωτόκολλα”

ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΑΜΟΚΛΕΙΑ ΣΠΑΘΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ Η ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΡΙΖΙΚΑ.

Πραγματικά θα πρέπει κάποιος να αναρωτηθεί, γιατί τα κράτη έχουν καταχρεωθεί ενώ μπορούν αν χρειάζονται να παίρνουν χρήματα από τους πολίτες η εναλλακτικά να κόβουν χρήμα πράγμα που έχει το ίδιο αποτέλεσμα αφού ο πληθωρισμός που δημιουργείται έχει περίπου τα ίδια αποτελέσματα στην αγοραστική δύναμη του λάου με τους φόρους.
Τι αναγκάζει τις κυβερνήσεις να δανείζονται; Μα οι ίδιοι οι τραπεζίτες που είτε σαν μεσάζοντες είτε σαν απευθείας δανειστές, πλουτίζουν από τα δάνεια


ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ , ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΧΡΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Όλοι ξέρουν ότι ένα κόμμα για να έρθει στην εξουσία χρειάζεται το χρήμα και τα μέσα προβολής τα οποία διαθέτουν.
Είναι πασίγνωστο και θεσμοθετημένο στις ΗΠΑ όπου η χρηματοδότηση των κομμάτων από τις πολυεθνικές είναι φανερή και πασίγνωστο ότι και στην Ευρώπη που δεν είναι θεσμοθετημένο τα παίρνουν μαύρα..
Είναι γνωστό και από την αρχαιότητα, άλλα μια και σήμερα πιάσαμε τα “Πρωτόκολλα” ας συνεχίσουμε έτσι.

Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΛΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Βέβαια και βρίσκεται στα χέρια τους, αφού τα κράτη τους έδωσαν το δικαίωμα να κόβουν το κρατικό χρήμα και να το δανείζουν με τόκο.
Όπως είπα και στην αρχή, ούτε για το κατά πόσο ο κοινοβουλευτισμός μπορεί να λέγεται δημοκρατία έχει γίνει καμιά συζήτηση. Θεωρείται δεδομένο παρόλο που είναι πασιφανώς ψέμα για οποίον κάνει τον κόπο να το ψάξει.

Το οικονομικό μας σύστημα βασίζεται στο χρέος. Οι περισσότεροι πολίτες έχουν μείνει στην εποχή που το χρήμα είχε κάποιο αντίκρυσμα σε χρυσό η αργότερα σε προϊόντα της οικονομίας.

Σήμερα το μοναδικό αντίκρυσμα είναι το χρέος.

Υπογράφεις ένα χαρτί ότι χρωστάς και ο τραπεζίτης πατάει ένα κουμπί στο κομπιούτερ και σου πιστώνει το αντίστοιχο ποσόν που δεν το έχει ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος. Σου δίνει δηλαδή αέρα κοπανιστό. Δημιουργεί καινούργιο χρήμα με αντίκρυσμα το χρέος σου.

"Κάθε φορά που μια τράπεζα κάνει ένα δάνειο, δημιουργείται νέα τραπεζική πίστωση, νέες καταθέσεις, ολοκαίνουριο χρήμα."
Graham F. Towers, Κυβερνήτης Τράπεζα του Καναδά, 1934-54

Το άρθρο 123 της συνθήκης της Λισσαβόνας επέβαλλε στα κράτη να σταματήσουν να τροφοδοτούν με χρήμα την αγορά μέσω των κεντρικών τους τραπεζών. Αυτό υποτίθεται ότι έγινε γιατί πολλές κυβερνήσεις είχαν την κακή συνήθεια να κόβουν χρήμα για να κάνουν ψηφοθηρικές δαπάνες, δημιουργώντας πληθωρισμό. Θα πρέπει εδώ να λεχθεί ότι και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών ήταν και είναι έτσι κι αλλιώς σχεδόν όλες ιδιωτικές, όπως και η ΕΚΤ που σήμερα ονομάζουμε “θεσμό”.

Όταν λοιπόν κάποιοι μιλάνε για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, θα πρέπει να ακούμε προσεκτικά τι εννοούν.

Τώρα, τόσο οι ιδιώτες όσο και τα κράτη δανείζονται από τις εμπορικές τράπεζες οι οποίες δημιουργούν χρήμα με αντίκρυσμα το χρέος, έχοντας δικαίωμα να δανείζουν μέχρι και πάνω από 10 φόρες περισσότερα από όσα έχουν. Ακόμη κι αν αυτά δεν φτάνουν μπορούν να δανειστούν από την κεντρική τράπεζα με μικρο επιτόκιο καινούργιο χρήμα το οποίο θα δανείσουν επί 10 με πολλαπλάσιο επιτόκιο.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα.

Αν το χρέος εξοφληθεί το χρήμα που είχε δημιουργηθεί για το δάνειο καταστρέφεται εφόσον δεν υπάρχει πλέον χρέος για αντίκρυσμα.. Επομένως για να υπάρχει χρήμα στην αγορά πρέπει να δίνονται συνεχώς δάνεια. Έτσι όλοι καταλήγουν καταχρεωμένοι στις τράπεζες αφού όπως είπαμε οι τόκοι και τα τραπεζικά έξοδα που αφαιρούν συνεχώς χρήματα από όλους προς όφελος των τραπεζών, είναι χρήματα που δεν έχουν δημιουργηθεί ποτέ και άρα οπωσδήποτε θα λείπουν.

Όλοι οι λόγοι που επικαλούνται για την αύξηση του χρέους οι διάφοροι οπαδοί του φιλελευθερισμού αναμασώντας τα ψέμματα των τραπεζιτών, είναι σαχλαμάρες.

Το χρέος μεγαλώνει από τους τόκους. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Τα 200 δις με ένα επιτόκιο γύρω στο 5% σε οκτώ περίπου χρόνια θα γίνουν 300.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Ελληνικό χρέος τα δάνεια που χρησιμοποιήσαμε είναι το πολύ το 7% , ενώ τα υπόλοιπα είναι δάνεια τα πήραμε για να πληρώσουμε τους τόκους.

Αντίκρυσμα στο χρήμα που “κόβει” η τράπεζα είναι το σπίτι και το χωράφι σου, που θα κατάσχει σίγουρα αφού ακόμη κι αν κάποτε βρεις τα χρήματα να επιστρέψεις το δάνειο , τα χρήματα για τους τόκους δεν “κόπηκαν” ποτέ. Απλώς δεν υπάρχουν.

Αυτό δεν είναι άμεσα κατανοητό γιατί οι περισσότεροι αποπληρώνουν τα χρέη τους. Εφόσον όμως τα χρέη μαζί με τους τόκους είναι περισσότερο από το χρήμα που υπάρχει, κάποιοι αναγκαστικά, δεν θα τα καταφέρουν.

Εδώ βρίσκεται και το σημείο που πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Αν η τράπεζα πάρει το δικαίωμα να γδύσει τον δανειολήπτη, τότε το σύστημα θα εξακολουθήσει να δουλεύει μέχρι να μας γδύσει όλους. Αν το κράτος προστατεύσει τους πολίτες του από τις τράπεζες, αυτές θα πτωχεύσουν, αφού δάνεισαν λεφτά που δεν είχαν και τους απαγορεύεται να κατάσχουν το αντίκρυσμα των χρημάτων που δάνεισαν.
Σε επίπεδο κρατών, για να συνεχίσει η Γερμανία να έχει τράπεζες πρέπει η Ελλάδα να εκποιηθεί. Μετά θα έρθει η σειρά κάποιου άλλου.
Ένα από τα αρχαιότερα καταγεγραμμένα ιστορικό γεγονός, είναι η δημιουργία της πρώτης Αθηναϊκής συμμαχίας, που σύντομα κατάντησε Αθηναίικη ηγεμονία αναγκάζοντας, τους υποτελείς πια συμμάχους, να ενταχθούν στην Σπαρτιάτικη συμμαχία που ήταν χειρότερη ακόμη, με αποτέλεσμα την δεύτερη Αθηναίικη συμμαχία που μετατράπηκε ακόμη γρηγορότερα σε Αθηναίικη Ηγεμονία.

Σήμερα κάποιοι “πέφτουν από τα σύννεφα” που η Ευρώπη μεταβάλλεται σε Γερμανική ηγεμονία, λες και υπήρξε ποτέ από την αρχαιότητα ανάλογο εγχείρημα με άλλη κατάληξη.

Εν αντιθέσει όμως με τους Αθηναίους που πλούτισαν ονομάζοντας εκείνη την εποχή “Χρυσό Αιώνα” οι Γερμανοί δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα από ότι όταν ήταν μόνοι τους.

Οι “εργατικοί” Γερμανοί (που σύμφωνα πάντως με τον ΟΟΣΑ δουλεύουν τις μισές περίπου ώρες από τους Ελληνες (1.388 ώρες τον χρόνο έναντι 2.037), κατάφεραν να χρωστάνε περίπου 11 φόρες παραπάνω από εμάς.

Τα πάνω από 5 τρις δολάρια του χρέους τους συνεχώς αυξάνουν άλλα θεωρείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσο αυξάνει και το ΑΕΠ. Ενώ όμως το χρέος μόνο αυξάνει το ΑΕΠ κάποτε αναγκαστικά μειώνεται. Ποια θα είναι η κατάληξη;

Εν τω μεταξύ ακόμη και με ένα επιτόκιο του 2% το χρέος 5 τρις θα αποφέρει σε κάποιους 100 δις τον χρόνο τόκους, που αφαιρούνται από τους Γερμανούς πολίτες που κατά τα άλλα φτώχυναν από την “βοήθεια” που μας δίνουν. Ο μόνος τρόπος για να σωθούν προσωρινά είναι να κανιβαλισουν τους υπολοίπους Ευρωπαίους. Αφού τελειώσουν την αποστολή τους ως μαντρόσκυλα των τοκογλύφων θα έρθει και η σειρά τους.

Τα χρέη των πολιτών και των κρατών δεν πρόκειται ποτέ να εξοφληθούν γιατί απλούστατα είναι το αντίκρυσμα για το χρήμα. Αν δεν υπάρχει χρέος δεν θα υπάρχει ούτε χρήμα.

Το παγκόσμιο τοκογλυφικό σύστημα έχει επιβληθεί και σφίγγει ολοένα και περισσότερο το λουρί στο σβέρκο των λαών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Woodrow Wilson υπέγραψε το 1913, το Νομοσχέδιο Ομοσπονδιακού Αποθέματος (Federal Reserve Act) θέτοντας το διεθνές τραπεζικό καρτέλ υπεύθυνο για την δημιουργία του αμερικάνικου χρήματος.
Μερικά χρόνια αργότερα έλεγε.

Είμαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος. Χωρίς να το θέλω, κατέστρεψα την χώρα μου. Ένα μεγάλο βιομηχανικό έθνος ελέγχεται από το πιστωτικό του σύστημα. Το πιστωτικό μας σύστημα είναι συγκεντρωμένο. Έτσι, η ανάπτυξη του έθνους και όλες μας οι δραστηριότητες βρίσκονται στο έλεος μερικών ανθρώπων.

Φτάσαμε να είμαστε μια από τις χειρότερες,μια από τις πιο πλήρως ελεγχόμενες και κυριαρχημένες κυβερνήσεις στον πολιτισμένο κόσμο. Όχι πλέον κυβέρνηση ελεύθερης άποψης, όχι πλέον κυβέρνηση από απόφαση και ψήφο της πλειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση από την θέληση και την βία μιας μικρής ομάδας κυρίαρχων ανθρώπων.
Woodrow Wilson - Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών 1913-1921

Όποιος πιστεύει ότι σήμερα η οικονομία βασίζεται σε κάποια ελεύθερη αγορά, ας ακούσει τα παραπάνω λόγια. Οι “αγορές” είναι ελεγχόμενες περισσότερο ακόμη και από την σοβιετική οικονομία

Όποιος πιστεύει ότι ολ αυτά είναι φαντασίες και συνωμοσιολογιες, ας προσπαθήσει να απαντήσει στην ερώτηση που έκανα εξ αρχής.
Πότε ακούσατε να συζητάνε γι αυτά τα θέματα;

Έχουμε δεκάδες κανάλια που εκπέμπουν νυχθημερόν επί 25 χρόνια.

Επί 25 χρόνια οι ίδιοι μαϊντανοί λένε τις ίδιες ανούσιες ανοησίες όχι γιατί είναι ανόητοι η γιατί δεν υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν άλλα γιατί όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα ο λαός μ αυτόν τον τρόπο αποχαυνώνεται.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΡΗΤΟΡΕΣ ΜΑΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΟΣΟ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΘΕΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Υπάρχει χρόνος ατελείωτος για συζήτηση.

Στα κανάλια όμως δεν γίνεται συζήτηση άλλα προπαγάνδα. Όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα είναι γεμάτα από οπαδούς της παγκοσμιοποίησης. Πράσινους κόκκινους, μπλε, πορτοκαλί, άλλα όλους πρόθυμους να βολευτούν με το ξεκοκκαλισμα των λουφέδων, αφήνοντας την εξουσία στους τραπεζίτες. Όποιος μιλάει ενάντια στην τραπεζοκρατία και την παγκοσμιοποίηση, δεν πρόκειται να βρει θέση σε παράθυρο και αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει η εξαγορά και η κατασυκοφάντηση.

Όποιος καταφέρει να βρει βήμα και επιμένει να καταφέρεται εναντίον αυτής της κατάστασης, είναι κατά διαβολική σύμπτωση, είτε γελοίος, είτε φασίστας και εγκληματίας και πάντως ανάξιος να συζητάς μαζί του. Πολύ βολικό.

Για τις βαρύτερες περιπτώσεις και όταν τα υπόλοιπα αποτύχουν ξεκινούν οι στημένοι δικαστές.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

Ως πολίτικο έγκλημα θεωρείται η αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση η οποία βασίζεται πάνω στον αμύθητο πλούτο που φέρνει η άπατη που ονομάζουμε χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ολόκληρες χώρες ισοπεδώθηκαν γιατί τόλμησαν να μην θέλουν να υποταχθούν στην νέα τάξη, ενώ ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι κοντύτερα από ποτέ.

Πάντα φυσικά, όλοι οι αντίπαλοι, ήταν εγκληματίες, δικτάτορες, σφαγείς και οπωσδήποτε φασίστες και ρατσιστές.

Η μαγική εικόνα ενός κόσμου προοδευτικού, ειρηνικού, δημοκρατικού και ευημερουντος που προβάλλεται από τα ΜΜΕ, ακόμη και στην περίπτωση την Ελλάδας που ο καθένας θα μπορούσε άνετα να καταλάβει ότι είναι ψεύτικη, δεν είναι εύκολο να πολεμηθεί.

Οι υποτιθέμενοι πολίτες που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά το ανθρώπινο κοπάδι από την εκμετάλλευση του οποίου ζούνε οι βοσκοί του, υφίσταται καθημερινώς ψυχολογική επίθεση από τα ΜΜΕ των οποίων οι ήχοι και οι εικόνες είναι αδύνατον να νικηθούν.

Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει κάποιος από την συναισθηματική αυτή πειθώ είναι δια της λογικής η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει κρίνοντας έναν διάλογο με λογικά επιχειρήματα, γι αυτό και ποτέ δεν πρόκειται να ακούσετε κανέναν τέτοιο. Θα ακούτε μόνο μαϊντανούς να συζητάνε χωρίς λογική, ανούσια ζητήματα και ενώ η χώρα βουλιάζει και ο πλανήτης κινδυνεύει, να μαλώνουν για το αν μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Μέχρι στιγμής το σύστημα κατάφερε να επιβιώσει και να κρατήσει κοιμισμένους τους ιθαγενείς.

Έτσι οι Ελληνες νεογενιτσαροι υποδουλώνουν την χώρα τους, θεωρώντας το φυσιολογικό να ενταχθούν σε μια παγκοσμιοποίηση που δεν ελέγχουν, σε μια τραπεζοκρατία που τους υποδουλώνει και σε μια Ευρώπη που κάνει ότι μπορεί για να εξαφανίσει τους λαούς της.

Υ.Γ. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες από πιο ειδικούς για το οικονομικό σύστημα, κυκλοφορούν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο.

Ένα που νομίζω ότι είναι αρκετά καλό
https://www.youtube.com/watch?t=2649&v=_vGEmIa-K5E

Και ένα μικρό άλλα πολύ κατατοπιστικό για όσους δεν θέλουν να “χάνουν το χρόνο τους”
https://www.youtube.com/watch?v=NxUrngOQicI&list=LLediC7T8BV92yBh0NQdJ4KA&index=1
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση