Οικονομία 27/05/2015

Ρεαλιστικές αλήθειες και βολικά ψέμματα

Τα λεφτά όμως τελειώνουν και μαζί μ' αυτά και τα μέχρι τώρα βολικά τους ψέμματα.
Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει πολυδιάστατη εξωτερική ως την δική της οικονομική πολιτική,αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα ν' αλλάξει κεκτημένους και αδιαπραγμάτευτους από δεκαετίες κεντρικούς εθνικούς σχεδιασμούς,όπως είναι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ,η οποία έχει ανοικτά σύνορα και σαν νόμισμα το ευρώ.

Κατανοητό;

Εάν μερικοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πονηρές προθέσεις,έπρεπε αυτές να είχαν διατυπωθεί κεντρικά και καθαρά από τον Τσίπρα πριν τις εκλογές. Εάν τις έχει ο ίδιος,αλλά δεν τις λέει και ψάχνει δικαιολογίες για να τις επιβάλει,τότε να πάει σε δημοψήφισμα με καθαρό ερώτημα,
''μέσα ή έξω από το ευρώ;''

Εάν βγει το μέσα στο ευρώ,τότε πρέπει να διαλύσει το τσίρκο του και να σοβαρευτεί.
'Ότι διευκρινιστικό χρειάζεται να ειπωθεί,θα ειπωθεί από τους ειδικούς πριν το δημοψήφισμα.
Κατανοητό;

Δεν νομιμοποιείται κανένας Λαφαζάνης να επιβάλει άλλες πρακτικές,επειδή κατά καιρούς έλεγε κάτι σχετικά μισόλογα που έδειχναν το τι είχε κρυμμένο στο μυαλό του.Τώρα να τα καταπιεί,γιατί δεν ενδιαφέρουν σχεδόν κανένα.

Οφείλει ο πρωθυπουργός να είναι ξεκάθαρος σ' αυτά τα ζητήματα και να μην ανέχεται την τρέλα του καθενός υπουργού του,που όποτε ανοίγει το στόμα του καταστρέφει την οικονομία.

Πως μιλάει το ΚΚΕ και έχει απήχηση 5%;Έτσι οφείλανε κεντρικά και προεκλογικά να μιλάνε φανερά και όχι στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν κόμματα που οι πολιτικοί των έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για διάφορα θέματα πολιτικής,αλλά πουθενά δεν υπάρχει κόμμα που οι πολιτικοί του να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες θεωρήσεις για τα βασικά θέματα.

Αυτό είναι ελληνική ιδιαιτερότητα,λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από ετερόκλητα γκρουπούσκουλα που παριστάνανε το κόμμα μέχρι το τελικό ρεσάλτο προς την εξουσία.

Τώρα βλέπουμε τα χάλια τους,που δυστυχώς επηρεάζουν πλέον την ζωή μας.  

Η πλειοψηφία δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να μας βγάλει από το ευρώ,αλλά επειδή σιχάθηκε τα προηγούμενα λαμόγια,επειδή τους γονάτισε στην φορολογία ο Σαμαράς και επειδή ο Τσίπρας έλεγε ότι θα σχίσει τα μνημόνια και ότι έχει λύσεις και χωρίς δανεικά από την ΕΕ.

Μετά τις εκλογές δεν έσχισε τα μνημόνια και μπήκε σε πολύμηνη διαπραγμάτευση με την ΕΕ από την οποία ζητάει δανεικά.

Ο κόσμος όμως τον ψήφισε επειδή πίστεψε ότι έχει μαγικές λύσεις για να μείνουμε στο ευρώ, χωρίς τα δανεικά που συνοδεύονται από δημοσιονομικά μέτρα.

Άρα πριν τις εκλογές κορόιδευε τον κόσμο,αφού του έλεγε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν όλοι και η ΕΕ και οι αγορές,αλλά κατέληξε να χορεύει ο ίδιος και να ζητάει προστασία από τον θείο Σαμ.

Τώρα φάνηκαν οι μεγάλες μπούρδες του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ στις διαπραγματεύσεις έχει αποδεχτεί τα πάντα,λόγω της απειρίας και των ιδεοληψιών του καθυστερεί την συμφωνία με αποτέλεσμα να μπούμε σε ύφεση και να πλέον να δυσκολεύεται να πληρώσει τα ομόλογα προς ΔΝΤ και ΕΕ και σε λίγο μισθούς και συντάξεις,αφού ξύνει τον πάτο των αποθεματικών και σπάει με χασούρα 30% τα ομόλογα.

Πάλι καλά που η ''κακή'' ΕΚΤ μέσω ELA μας έχει δώσει παραπάνω από 12 δις ευρώ,αλλιώς πάπαλα.

Τα λεφτά όμως τελειώνουν και μαζί μ' αυτά και τα μέχρι τώρα βολικά τους ψέμματα.

Τελευταίο οχυρό τους οι έωλες κόκκινες γραμμές σε εργασιακά και ασφαλιστικό,για τα οποία θα  γράψω αύριο,γιατί δεν τα ''παίρνουν'' και εύκολα.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση