Οικονομία 19/05/2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την οικονομία

Αυτό όλο το πολιτικομιντιακό σύμπλεγμα εφαρμόζει το διαίρει και βασίλευε. Μέχρι τώρα αρκετές φορές δεν πέσαμε στις παγίδες του;
Πέστε ότι αυτοί οι αλλοπρόσαλλοι που κυβερνούν,πως υπογράφουν τα μνημόνια και παίρνουν τα λεφτά που χρειάζονται για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για να μην πτωχεύσει.
Και μετά;

Του έχετε ικανούς να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ μέτρα ή θα τα νομοθετήσουν και θα τα παρακάμψουν με εγκυκλίους και πεζοδρομιακές τακτικές τύπου καθαριστριών;Η έως τώρα ιστορία τους και η τετράμηνη πρακτική τους δείχνει ότι θα συμβεί το δεύτερο,άλλωστε και οι ΣαμαροΒενιζέλοι σχεδόν ποτέ δεν εφάρμοσαν το μνημόνιο που έλεγε για μεταρρυθμίσεις,αλλά εφάρμοζαν τα ισοδύναμα που κατέστρεψαν την μεσαία και κάθε παραγωγική τάξη.Απλά ο Τσίπρας είναι η αριστερή άκρως πελατειακή και πεζοδρομιακή πρακτική της ίδιας οικονομικής πολιτικής.
Έχουμε μπλέξει άσχημα με αυτό το λαμογιακό πολιτικό σύστημα,ειδικά τώρα που έχουμε την εθνολαικιστική εκδοχή του.

Η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει μέσα της και τον χωροφύλακα και τον αστυφύλακα. Κάποιοι εξ αυτών εμφανίζονται σαν πιο φιλοευρωπαίοι και κάποιοι δείχνουν την ΕΕ σαν υπαίτιο των δεινών της Ελλάδας.Αυτή είναι κυβέρνηση που μπορεί να εμπιστευτεί ένας σοβαρός άνθρωπος;

Πως ζητάει την βοήθεια από την ΕΕ όταν παράλληλα αλληθωρίζει προς εξωευρωπαικούς παράγοντες από τους οποίους προσδοκεί οφέλη,για να μπορέσει μετά να κάνει την ζόρικη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους;
Επί τετράμηνο δεν καταλήγουν οι συζητήσεις,κάνει σκόπιμες καθυστερήσεις για να μπερδέψει το φιλοθεάμον της κοινό ότι δήθεν δεν υπογράφει μνημόνια,με την ελπίδα μήπως προκύψει καμία αναπάντεχη λύση του προβλήματος ρευστότητας για να μπορέσει να κάνει το λιοντάρι στις διαπραγματεύσεις και έτσι να δικαιωθεί στα μάτια των ψηφοφόρων της,οι οποίοι έτσι όπως πορώθηκαν από τον λαϊκισμό του Τσίπρα,του ζητάνε να στριμώξει τους δανειστές-''τοκογλύφους'', οι οποίοι βέβαια είναι τόσο ''τοκογλύφοι'' που μας έσωσαν από την χρεοκοπία με επιτόκια της τάξεως του 2%.Εν τω μεταξύ επί τρίμηνο χρηματοδοτείται εκτάκτως μέσω του ELA για να μην καταρρεύσει.Μιλάμε για την απόλυτη σχιζοφρένεια.

Η περίπτωση να νοικοκυρέψουνε το κράτος για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της χρηματοδότησής μας,ούτε που εξετάζεται από την κυβέρνηση των παραφρόνων, αφού από την ώρα που ανέλαβε δεν σταμάτησε να διορίζει τους υμετέρους και να δικαιώνει τον κάθε πικραμένο και το κάθε λαμογιοσυνδικαληστή.
Πελάτες είναι αυτοί.Ποίος ενδιαφέρεται για τους ανέργους;
Όσο αφορά στην ανθρωπιστική κρίση είναι φανερό ότι σκέφτεται,''αφού δώσαμε 200 εκατομμύρια ευρώ (τα έδωσαν;),ε όχι να ζητάνε και άλλα,δεν θα περισσέψει τίποτε για τους δικούς μας''.

Εν τω μεταξύ η οικονομία καταρρέει,μπήκαμε πάλι σε ύφεση,έχουμε εσωτερική στάση πληρωμών και όσο περνάει ο καιρός,χωρίς να καταλήγουμε με δική μας ευθύνη στις διαπραγματεύσεις,τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται ραγδαία.

Ακόμη και τα δισεκατομμύρια που διακινούνται στο ΧΑΑ τα διαχειρίζονται οι ξένες τράπεζες και χρηματιστηριακές,γιατί κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση,αφού είναι επίφοβη για πιστωτικό γεγονός και αυτό είναι το τραγικό πρόβλημα της γενικότερης δυσπραγίας της παραγωγικής οικονομίας.Οι ελληνικές τράπεζες στέγνωσαν.

Είναι λοιπόν δυνατόν αυτά τα μυαλά ν'ανατάξουν την οικονομία;Ούτε κατά διάνοια.Εάν είχαμε κάποια ελπίδα το 2014 να ψιλορολάρουμε,μ' αυτούς τους μπολσεβίκους την χάσαμε οριστικά.Θα ήμαστε συνέχεια σε ύφεση και σε συνεχή διαμάχη με την ΕΕ για την ψευτοεφαρμογή των μνημονιακών όρων.Θα παίρνουμε σταγόνες ρευστότητας,αλλά η οικονομία θα βουλιάζει αργά και σταθερά και έτσι θα πτωχαίνουμε όλοι αλλά με διαφορετική ταχύτητα,αφού η όποια ρευστότητα θα κατευθύνεται πρώτα προς τον δημόσιο τομέα,μέχρι να έρθει και η σειρά του.

Ο μόνος τρόπος για ν' αλλάξει το σκηνικό είναι οι φιλοευρωπαίοι μεταρρυθμιστές να ενωθούν για ν' αποκτήσουν μία σημαντική δύναμη που θ'αναγκάσει να εξορθολογιστούν ή να παραιτηθούν οι ''σχιζοφρενείς με τα υπουργεία'',οι οποίοι αλωνίζουν αφού η μείζονα αντιπολίτευση είναι απούσα και άλλωστε ήταν επί χρόνια η ρίζα του κακού.Πλέον οι ψεύτες του πολιτικού συστήματος αποκαλύφθηκαν όλοι.

Μέλλον θα υπάρξει μόνον εάν οι σοβαροί μεταρρυθμιστές σχεδιάσουμε με εθνική συνεννόηση και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό την επόμενη μέρα,θέτοντας το μιντιακό σύστημα προ των ευθυνών του,γιατί αυτό είναι που αποπροσανατολίζει τον κόσμο αφού συνεργάζεται με τα λαμόγια της πολιτικής προς ίδιον όφελος.

Αυτό όλο το πολιτικομιντιακό σύμπλεγμα εφαρμόζει το διαίρει και βασίλευε.
Μέχρι τώρα αρκετές φορές δεν πέσαμε στις παγίδες του;
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση