Οικονομία 05/03/2015

Φιλελευθερισμός & ανθρωπιστική κρίση

Αυτά όμως είναι μέτρα άσκησης φιλελεύθερης πολιτικής που είναι η μόνη που παρέχει κοινωνική προστασία,γιατί παράγει πλούτο άρα και χρήματα για κοινωνική πολιτική για τους πραγματικά αναξιοπαθούντες.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει ν' αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση.
Αλλά πρέπει αυτό να γίνει αποτελεσματικά και όχι με ημίμετρα προσωρινού χαρακτήρα.
 
Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε αυτή την πληγή ανοικτή και έτρεξε να την εκμεταλλευτεί. Εξηγούμαι.
Η ανθρωπιστική κρίση που ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης του 2009,προέκυψε από την μονόπλευρη αντιμετώπισής αυτής.
 
Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά προστάτεψαν με νύχια και με δόντια την κομματική τους πελατεία και φόρτωσαν όλο το βάρος της κρίσης στον απροστάτευτο ιδιωτικό τομέα.Εξ αιτίας των μέτρων λιτότητας και της μεγάλης φορολογικής επιβάρυνσης εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ,με αποτέλεσμα 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι να μείνουν άνεργοι και να ζουν πλέον χωρίς πόρους ή με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι αδικημένοι της κρίσης γιατί ο δημόσιος τομέας χαίρει της προστασίας του κράτους,αφού οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα,το ποσοστό των ιδιόκτητων κατοικιών είναι πολύ υψηλό,κυκλοφορούν αρκετά εκατομμύρια αυτοκίνητα και όλο αυτό το βιωτικό επίπεδο δεν προκύπτει από παραγωγή,αφού η χώρα εισάγει το 80% των αναγκαίων αγαθών της.

Άρα ο δημόσιος τομέας ζει σε βάρος του ιδιωτικού και δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.
 
Η σημερινή κυβέρνηση αυξάνει αυτήν την ανισότητα δηλαδή την αδικία,αφού πρόκειται να διορίσει 30000 στους ΟΤΑ,ανοίγει την ΕΡΤ για λόγους προπαγάνδας επιβαρύνοντας τους πολίτες, αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΗ και έπεται συνέχεια.

Με περίσσεια υποκρισία και για να δικαιολογήσει την κρατικίστικη αντίληψή της δίνει 200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,κάτι που είναι σταγόνα στον ωκεανό,αφού δεν αναλογεί παραπάνω από 2 ευρώ ημερησίως ανά άτομο. Είναι γνωστή η κουτοπονηριά του δημοσίου,όπου αναγγέλλει με μεγαλόστομες δηλώσεις ευεργητικά μέτρα τα οποία αναιρεί ένας ανάλγητος γραφειοκρατικός μηχανισμός,όταν βάζει αξεπέραστα εμπόδια στην εφαρμογή,όπως την συλλογή χαρτιών για δεκάδες πιστοποιητικά από αρτιοσκληρωτικές υπηρεσίες.Επίσης λένε ότι θα παράσχουν δωρεάν 300 κιλοβάτ ανά άπορη οικογένεια.Είναι γνωστό ότι στα 100 ευρώ λογαριασμό ΔΕΗ τα 25 ευρώ αφορούν στο ρεύμα και τα 75 ευρώ σε τέλη-φέσια.Θ' απαλλαγεί ο υπόχρεος απ' αυτά τα τέλη;Δεν νομίζω Τάκη.
 
Εάν ρωτήσεις όλους αυτούς του ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση το τι θέλουν,δηλαδή τα 2 ευρώ την ημέρα ή δουλειά και αξιοπρέπεια,όλοι θα διαλέξουν την δουλειά.

Κανονικά η μέριμνα της κυβέρνησης έπρεπε να είναι η αύξηση της παραγωγής για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μεγαλώσει το ΑΕΠ,γιατί μόνο τότε θα μπορεί να εξυπηρετηθεί το χρέος και θα εξοικονομηθούν χρήματα για κοινωνικές παροχές.
 
Όταν όμως η επιδίωξη αυτής της κυβέρνησης είναι οι διορισμοί,τότε το ενδιαφέρον της για τους ανέργους είναι απόλυτα υποκριτικό και χρησιμοποιείται για επικοινωνιακούς σκοπούς.
 
Για να δημιουργηθούν δουλειές χρειάζεται να:

-Να μην δίνονται συντάξεις κάτω των 62 ετών.
-Να δίνεται σε κάθε συνταξιούχο,μία μόνο σύνταξη ανάλογη των συνολικών του εισφορών.
-Οι μισθοί του δημοσίου να εξομοιωθούν με αυτές του ιδιωτικού τομέα
-Να μηχανοργανωθεί το δημόσιο και ν' αξιολογηθούν οι υπάλληλοί του.
-Να έχουμε ένα απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα με συντελεστή 15%,για να έρθουν επιτέλους επενδύσεις και ν' απελευθερωθεί το επιχειρείν.
-Να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων.
-Να παταχθεί η γραφειοκρατία και να δεσμεύεται κατ' ευθείαν το ΦΠΑ,κάτι που θα καταργήσει την διαφθορά και τη φοροδιαφυγή καπ.
 
Αυτά όμως είναι μέτρα άσκησης φιλελεύθερης πολιτικής που είναι η μόνη που παρέχει κοινωνική προστασία,γιατί παράγει πλούτο άρα και χρήματα για κοινωνική πολιτική για τους πραγματικά αναξιοπαθούντες και όχι για τους 'τυφλούς' ανοιχτομάτηδες του συστήματος.
 
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που ευημερούν εφαρμόζουν αυτό το σύστημα,ενώ όσες χώρες έχουν κρατισμό τα λαμόγια του συστήματος τρέφονται από τους αυξανόμενους και μη ανταποδοτικούς φόρους των πολιτών,αφού οι οικονομίες αυτές δεν παράγουν πλούτο. Όταν η Ελλάδα έχει έσοδα 50 δις ευρώ τον χρόνο και το 70% πάει σε μισθούς και συντάξεις υπάρχει πιθανότητα να δει προκοπή η χώρα;Η σημερινή κυβέρνηση ήδη επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες.
 
Ο κόσμος θέλει δουλειές που να διαρκούν και όχι φιλοδωρήματα που του χρόνου δεν θα ισχύουν.Οι υπόλοιποι δε πολίτες δεν θέλουν η κυβέρνηση να παριστάνει την πονόψυχη διορίζοντας στο δημόσιο,γιατί τους μισθούς θα τους επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.
Είναι εύκολο να παριστάνεις τον φιλεύσπλαχνο με τα λεφτά των άλλων και παράλληλα ν' αποκτάς εξαρτώμενο κομματικό στρατό.

Αιδώς Αργείοι,γιατί παίζετε με τον ανθρώπινο πόνο.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση