Οικονομία 30/12/2014

Οι εκλογές θα αναδείξουν υπεύθυνες ηγεσίες για τη πατρίδα μας

Το 95% των Ελλήνων και 88% των πολιτών στην Ε.Ε υποστηρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, ενώ 64% των Ελλήνων και 78% των Ευρωπαίων ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα για περιορισμό ελλειμμάτων και χρέους.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός  αριθμητικά, δημιουργούν αισιοδοξία, αλλά είμαστε πολύ μακριά από τη ποιοτική και οικονομική τους προσέγγιση  που θα θέλαμε για τη χώρα μας. Ο λαός μας έρχεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια και αδυνατεί να εκπληρώσει  τις υποχρεώσεις του. Η κυβέρνηση απέτυχε να αλλάξει το οικονομικό  περιβάλλον και η προσφυγή στις κάλπες ήταν η μόνη λύση, αφού τα κόμματα δε μπορούσαν να συνεννοηθούν.

  Ποσοστό 67% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν  πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους. Ικανοποιημένο με την επαγγελματική του κατάσταση μόνο  το 30%. Το 70% του λαού μας  θεωρεί ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο.

  Ποσοστό 56% των Ελλήνων και 32% των πολιτών στην ΕΕ αισθάνονται ότι διατρέχουν τον κίνδυνο φτώχειας, σύμφωνα έρευνα που διεξήγαγε το ευρωβαρόμετρο.

  Την ίδια ώρα ποσοστό 67% των Ελλήνων και 31% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους.

  Σε ότι αφορά στην απασχόληση, 98% των Ελλήνων  χαρακτηρίζουν την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 74% (-4%).

  Όταν  ρωτήθηκαν σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 70%  απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο 15%  από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στην Ε.Ε, 28% θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και 47% σε λάθος.

  Σε ερώτηση για το πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας το επόμενο 12 μήνο, 17%  θεωρούν ότι θα είναι καλύτερη, ενώ 49%  υποστηρίζουν το αντίθετο.

  Η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού  για  το επόμενο έτος υποστηρίζουν το 38%  ότι θα είναι χειρότερη .

  Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος, 16%  προβλέπουν βελτίωση και 51%  επιδείνωση της κατάστασης. 

  Βάζοντας σε προτεραιότητα τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 63% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 48% την οικονομία.

  Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση δηλώνουν 16% των ερωτηθέντων , ενώ 84% έχουν αρνητική άποψη.  Στην Ε.Ε, 27%  έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και 68%  διαφωνούν με τις επιλογές των κυβερνήσεων τους.

  Το 91%  των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα  και μόνο το  9%  απαντά  θετικά.

  Στη Βουλή, εμπιστοσύνη δηλώνουν ότι έχουν 16% των Ελλήνων και στις δημόσιες περιφερειακές και τοπικές αρχές 31% .

  Μόνο το 20%  των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα και 80%  είναι  δυσαρεστημένοι. Στην Ε.Ε τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 50%  και 48% .

  Καλή ποιότητα ζωής θεωρούν ότι έχουν το  26% των Ελλήνων, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στα κράτη-μέλη της Ε.Ε είναι  56% και κακή το  74% των συνανθρώπων μας, όταν στην Ε.Ε είναι 42%.

  Το 95% των Ελλήνων και 88% των πολιτών στην Ε.Ε υποστηρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, ενώ 64% των Ελλήνων και 78% των Ευρωπαίων ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα για περιορισμό ελλειμμάτων και χρέους.

  Τα πολιτικά κόμματα μπορούν να αντιληφθούν τι απαιτούν οι πολίτες για το μέλλον τους; Ας πάρουν τα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο και ας προχωρήσουν σε άλλες πολιτικές  πιο ευέλικτες και πιο ανθρώπινες. Τα δεδομένα αλλάζουν με ταχύτητα και οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιόν θα ψηφίσουν με βάση το ρεαλισμό και τη πραγματικότητα. Η ώρα της ευθύνης είναι μπροστά μας.

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος


  ***ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας ΄΄Αθανασίου Μπότση΄΄ και ο Πρόεδρος του κ.Πάνος Καραγιάννης, στη Φετινή τελετή απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων, βραβεύσαν το Δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Σ. Μαργαρίτη, για την πολυετή ενασχόληση του για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας.

  Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης διακρίθηκε για το ήθος και την εργατικότητα του και είναι υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχει ως σημείο αναφοράς τον Ευρωπαίο Πολίτη, μέσα από σειρά άρθρων του σε Πολιτικές και  οικονομικές εφημερίδες.

 Είναι Συγγραφέας δυο Πολιτικών Βιβλίων.


Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 30-12-2014 22:01
Όταν ρωτήθηκαν σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 70% απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο 15% από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στην Ε.Ε, 28% θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και 47% σε λάθος.

Νομιζω οτι αυτο συνοψιζει το νοημα και ολων των υπολοιπων μεγεθων.
Τωρα, θα πρεπει να αποφασισουμε.
Η οι πολιτες ειναι σχιζοφρενεις και κανουν επιλογες με τις οποιες, αυτοι που διαφωνουν ειναι διπλασιοι στην Ευρωπη και τριπλασιοι στην Ελλαδα, απο οσους συμφωνουν η οι πολιτες δεν εχουν κανει αυτες τις επιλογες, οποτε τα περι δημοκρατιας ειναι φουμαρα.
Νομιζω οτι και στην Β. Κορεα κατι τετοια αποτελεσματα θα εβγαζε το "Ευροβαρομετρο".
Ισως το πιο καταλληλο ονομα για αυτη την δημοσκοπηση θα ηταν "Ευρωβλακομετρο " γιατι αυτο το μεγεθος μπορει να μετρηθει απο την συγκριση της πιστης μας οτι εχουμε δημοκρατια με τα αποτελεσματα που μονο δημοκρατικα δεν μοιαζουν..
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση