Οικονομία 22/10/2014

Μεταρρύθμιση τώρα!

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές (διοικητική-φορολογική) εκτός της οικονομικής βελτίωσης θα επιφέρουν και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.Όταν,όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς ''μέσα'' για να κάνεις την δουλειά σου,όταν δεν θα χρειάζεται να περνάς την ζωή σου στις ουρές των δημοσίων υπηρεσιών,γιατί όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά,όταν θα στήνεις επιχείρηση σε δύο-τρεις μέρες,τότε όλη η ενέργεια σου θα διοχετεύεται στην παραγωγή
Όλες οι δομές και οι λειτουργίες του Ελληνικού κράτους έχουν διαμορφωθεί πλέον έτσι ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Στην αρχή του Ελληνικού κράτους δημιουργήθηκε ένας βασικός ιστός για να καλύψει τις τότε ανάγκες του και με την πάροδο των χρόνων ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες προστίθονταν άναρχα διάφορες υπηρεσίες.

Στις αρχές της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 1981 οι υπάλληλοι ήταν 200000 και στο τέλος της θητείας της ΝΔ το 2009 οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα αριθμούσαν σε 1000000.Αντίστοιχη ήταν και η αύξηση των υπηρεσιών και έτσι δημιουργήθηκε ένα πλέγμα αλληλοκαλυπτομένων αρμοδιοτήτων,γι'αυτό κι'εάν μπλέξει κανένας χωρίς την χρήση των σωστικών ''μέσων'' δεν ξεμπλέκει.Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός και λόγω έλλειψης μηχανοργάνωσης το αποτέλεσμα είναι να έχουμε αποκτήσει ένα υδροκέφαλο,δαιδαλώδες και ως εκ τούτου αναποτελεσματικό γραφειοκρατικό δημόσιο.

Τώρα η κυβέρνηση κάνει ψεύτικες μεταρρυθμίσεις επιτείνοντας το κακό,γιατί αποσυντόνισε και τις δομές που λειτουργούσαν υποτυπωδώς. Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται τις αξιολογήσεις και θέλει να διορίσει και άλλους,που σε συνδυασμό με την έλλειψη παραγωγής θα βουλιάξει οριστικά το κράτος.
 
Αυτό το τέρας που δυσκολεύει ανυπόφορα την ζωή του κάθε πολίτη,αλλά βολεύει τα κόμματα και  την κρατικοδίαιτη πελατεία του,για να λειτουργήσει χρειάζεται 83 δις ετησίως.Η βασικότερη μεταρρύθμισή του κράτους αφορά στον εξορθολογισμό του δημοσίου,κάτι που θ' απέφερε κέρδος ίσον με το 15% του ΑΕΠ.

Έτσι δεν θα χρειαζόταν να γίνουν οι οριζόντιες περικοπές και να επιβληθούν δυσβάστακτοι φόροι.Μεταρρυθμίσεις και φοροδιαφυγή  ήταν οι όροι του πρώτου μνημονίου που δεν τηρήθηκαν,γιατί το πολιτικό σύστημα για να σώσει την πελατεία του έκοψε τα φτερά των πολιτών και καταδίκασε την οικονομία σε ύφεση και τον κόσμο σε ανεργία,δημιουργόντας εσωτερική υποτίμηση κάτι που βολεύει μόνο την ντόπια οικονομική ολιγαρχία.

Αυτή η βασική μεταρρύθμιση που καταργεί το ρουσφέτι σε συνδυασμό με την πλήρη μηχανοργάνωση θα απελευθέρωνε τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας,γιατί θα χτυπούσε την διαπλοκή και την διαφθορά (οι υπολογιστές δεν λαδώνονται) και έτσι θα εξοικονομούσε άλλο ένα 5% του ΑΕΠ,δίνοντας δουλειά στον κόσμο.Παράλληλα όμως καταργεί το πελατειακό κράτος.

Αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται νοικοκύρεμα,που δεν το θέλουν οι κρατιστές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ και όπως απέδειξε στην συγκυβέρνηση ούτε οι δήθεν προοδευτικοί της ΔΗΜΑΡ.Έτσι δημιούργησαν το ψευδοδίλημμα ''μνημόνιο-αντιμνημόνιο'' και έκτοτε επιδόθηκαν σ'ένα κυνήγι μαγισσών και ο ορθολογισμός πήγε περίπατο.
 
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές (διοικητική-φορολογική) εκτός της οικονομικής βελτίωσης θα επιφέρουν και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.Όταν,όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς ''μέσα'' για να κάνεις την δουλειά σου,όταν δεν θα χρειάζεται να περνάς την ζωή σου στις ουρές των δημοσίων υπηρεσιών,γιατί όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά,όταν θα στήνεις επιχείρηση σε δύο-τρεις μέρες,τότε όλη η ενέργεια σου θα διοχετεύεται στην παραγωγή.
 
Αυτό θα εξομαλύνει τις σχέσεις των ανθρώπων,γιατί θα ξέρουν ότι δεν θα χρειάζεται να καταφύγουν σε δόλια ''μέσα'',αλλά μόνο στις δυνάμεις,στις γνώσεις τους και να στηριχθούν στις ικανότητές τους.Έτσι θ' αποκτήσουμε μία κοινωνία άμιλλας,στην οποία θα ξεχωρίζουν οι άριστοι.Όταν σε μία κοινωνία δεν αναγνωρίζονται οι άριστοι δεν υπάρχει κίνητρο,γι'αυτό επικρατούν τα διασυνδεδεμένα λαμόγια,με αποτέλεσμα η κοινωνία να χρεοκοπεί οικονομικά,πολιτικά, πολιτιστικά και ηθικά,δηλαδή ότι ζούμε.
 
Τόσα χρόνια κυνηγούσαμε όνειρα με ανορθόδοξο τρόπο.Αυτό είχε τραγικά αποτελέσματα για την χώρα και κυρίως για την νέα γενιά.

Άρα δεν πρέπει να ψηφίσετε επ'ουδενί τα προαναφερόμενα κόμματα,γιατί είναι παρωχημένα, ανακυκλώνουν το κακό και με δεδομένες τις εξαρτήσεις τους με την πελατεία τους,αδυνατούν να γίνουν καινοτόμα και οραματικά.
 
Τολμήστε να ψηφίσετε κόμματα ενεργών πολιτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα,αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις,που θα μας απαλλάξουν από τ'αναχρονιστικά δεσμά του παρελθόντος και τότε θα έχουμε έκρηξη επιχειρηματικότητας που είναι η μόνη λύση για να καταπολεμηθεί η ανεργία και ν'αυξηθούν οι μισθοί.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι επίσης η συνταγή της αναγέννησης της χώρας και της ψυχικής ανάτασης των πολιτών,γιατί όταν θα ζούμε με αξιοπρέπεια μπορούμε να καυχιόμαστε ότι οι κατακτήσεις μίας ζωής είναι πραγματικές και όχι προϊόντα συναλλαγής και αυτό θα μας απελευθερώσει και θα συμβάλει στην βελτίωση της  ψυχικής υγείας μας.

Ας το δοκιμάσουμε για ν'αποκτήσει καθαρότητα η ματιά και ο λόγος μας.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

+1 #1 Σαββας 22-10-2014 16:42
...Αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται νοικοκύρεμα,που δεν το θέλουν οι κρατιστές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ -ΚΚΕ-ΑΝΕΛ και όπως απέδειξε στην συγκυβέρνηση ούτε οι δήθεν προοδευτικοί της ΔΗΜΑΡ.Έτσι δημιούργησαν το ψευδοδίλημμα ''μνημόνιο-αντι μνημόνιο'' και έκτοτε επιδόθηκαν σ'ένα κυνήγι μαγισσών και ο ορθολογισμός πήγε περίπατο.
Παράθεση
-1 #2 ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 22-10-2014 20:25
Φαινεται οτι το προβλημα εντοπιστηκε.
Αν μετονομασουμε την ΝΔ σε ΔΞ, αυτοματως η κυβερνηση θα παψει να ελεγχεται απο την ντοπια και ξενη ολιγαρχια.
Οι πολιτες ως εκ θαυματος θα αγνοουν στο εξης τον Μπομπολα και τον Αλαφουζο και θα ψηφιζουν σωστα με βαση τα πραγματικα συμφεροντα τους.
Οι πολιτικοι θα παψουν να γλυφουν για μια εμφανιση στα ΜΜΕ, εστω και στο τοπικο καναλι της Κωλοπετεινιτσας και θα αγνοουν επιδεικτικα τις μιζες και την προβολη που τους παρεχονται απο τις τραπεζες και τις πολυεθνικες.
Γιατι; Μα γιατι ο πρωθυπουργος θα λεγεται Τζημερος και οχι Σαμαρας.
Εχω βαρεθει ν ακουω για τον δημοσιο τομεα που εκανε το εγκλημα να προσφερει καλοπληρωμενη εργασια με καλες συνθηκες σε πολλους πολιτες.
Δεν θια διαφωνησω σε τιποτε με τον αρθρογραφο για την αναποτελεσματικ οτητα και το ρουσφετι και τις αργομισθιες, αλλα γιατι κολλαμε σ αυτα;
Τα υπολοιπα δουλευαν καλυτερα;
Το παρτυ των μιζων απο τις πολυεθνικες και ντοπιες επιχειρησεις, οι υπερακτιες, οι μαυρη εργασια των αλλοδαπων, το λαθρεμποριο, οι ρεμουλες, οι ανεξελεγκτες καταθεσεις μαυρου χρηματος, οι διαπλεκομενοι και οι νταβατζηδες, που πηγαν;
Δεν τους βλεπετε; η δεν σας ενοχλουν αυτοι, αλλα μονο οποιος Ελληνας ετρωγε ψωμι απο το δημοσιο;
Εγω ειδα οτι η μειωση των δημοσιων υπαλληλων ειτε υποβαμισε τις παρεχομενες υπηρεσιες ειτε αντικατεστησε τους σχετικα καλοπληρωμενους μονιμους εργαζομενους με εποχιακους για να εχουμε συνεχεια δυνατοτητα ρουσφετιων ειτε εβαλε στο δημοσιο εργολαβους συνηθως "ημετερους" να κονομανε πληρωνοντας (προαιρετικα) εξευτελιστικους μισθους σε αλλοδαπους στην συντριπτικη πλειοψηφια και ανασφαλιστους συνηθως εργατες.
Σε αλλες περιπτωσεις οπως της εφοριας, οι πολιτες επωμιζονται το κοστος πληρωνοντας λογιστες για να τους κανουν ηλεκτρονικα την δηλωση.
Οσο για τις "μεταρρυθμισεις " εγω το μονο που ακουσα τοσο σαν προταση οσο και σαν εφαρμογη ειναι περικοπες.
Η μηχανοργανωση που θα βοηθησει να πιασουμε τους "κακους" μεχρι στιγμης καταφερε να με εχουν φακελωσει και να ειμαι υποχρεωμενος να δηλωνω και που κατουρησα χθες, ενω τα αρπακτικα του κρατους που ειναι ανικανα να εισπραξουν ενα ευρω απο την λιστα Λαγκαρντ μπαινουν οποτε θελουν στους λογαριασμους μου και τους αδειαζουν.
Τουλαχιστον τις πουτανες τις βαρανε για να τους τα παρουνε. Εμας ουτε αυτο καταδεχονται να κανουν.
Να εχετε δε υπ οψιν σας οτι αυτα ειναι σεναρια κυριολεκτικα Αποκαλυψεως, με το χαραγμα του Θηριου. που οποιος δεν το διαθετει δεν θα μπορει να αγοραζει και να πουλαει τιποτε.
Δεν χρειαζεται ομως να εισαι προφητης, ουτε να πιστευεις σε προφητειες, για να μαντεψεις τι θα γινει οταν η εξουσια αποκτησει τετοιον ελεγχο πανω στον πολιτη.
Θα σας πω ενα μυστικο.
ΑΝ (μεγαλο αν) ειχαμε καλους ηγετες δεν θα χρειαζομαστε τιποτε αλλο.
Το θεμα ειναι πως τους αποκτας.
Παντως οχι με το να αφηνεις να αλωνιζουν στην χωρα σου πολυεθνικες και τραπεζιτες που εχουν μεγαλυτερη περιουσια απο το κρατος.
Ενας υπουργος η δικαστης, λαδωνεται με μερικες χιλιαδες ευρω και ενας εκτελεστης με ακομη λιγότερα.
Αφησα για το τελος την παρατηρηση της δευτερης παραγραφου σχετικα με τη αναρχη δομηση του κρατους σε παλιοτερες εποχες.
Επειδη το 1968 πηγα δημοτικο και το 1974 γυμνασιο, δεν εχω αυτη την αποψη.
Χωρις μηχανοργανωση και υπολογιστες, οι λεξεις δημοσιο χρεος, ελλειμα, ανεργια, πληθωρισμος, φοροδιαφυγη, εγκληματικοτητα , κοκκινα δανεια, κατασχεση, ηταν αγνωστες
Τα προβληματα αυτα δεν δημιουργηθηκαν σαν αποτελεσμα κακοδιαχειρησης , αλλα σαν αποτελεσμα σχεδιασμου της υποδουλωσης της χωρας μας αλλα και ολοκληρης της Ευρωπης στις αγορες.
Οι προθυμοι υπηρετες της παγκοσμιοποιηση ς επιβληθηκαν σαν ηγετες στην χωρα με την βοηθεια των μεσων προπαγανδας που διαθετει η ολιγαρχια και εκαναν αυτο που επρεπε να κανουν.
Μεχρι το 1985 περιπου εγινε η ετοιμασια και μετα η Ελλαδα μπηκε σε μονοδρομο.
Μονοδρομος η ΕΟΚ.
Μονοδρομος το ΝΑΤΟ.
Μονοδρομος η παγκοσμιοποιηση.
Μονοδρομος το Ευρω.
Μονοδρομος ο φιλελευθερισμος.
Μονοδρομος το ΔΝΤ.
Μονοδρομος το μνημονιο.
Το προβλημα δεν ειναι λοιπον να αλλαξουμε ηγετη στο ιδιο συστημα, γιατι ειναι αδυνατον να αφεθει η εξουσια σε καποιον που δεν ελεγχει.
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση