Οικονομία 20/10/2014

Απόσυρση του χρέους για μια Ελλάδα ελκυστική

Προτείνω την απόσυρση του χρέους μας κατά 50%, με θεματοφύλακα-εγγυητή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε που μας έχουν δανείσει  και πάγωμα αυτού του χρέους για περίπου 30 χρόνια.
Με αυτή τη διαδικασία δε θα χάσουν τα λεφτά τους τα κράτη που μας έχουν στηρίξει,   αφού δε γίνεται κούρεμα, αλλά μεταφέρεται το χρέος μας στην ΕΚΤ. Παράλληλα η πατρίδα μας θα αποπληρώνει το χρέος της στην ΕΚΤ μετά τη πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος, κοντά στα 20 έτη.

Είναι η μοναδική λύση που θα μας επιτρέψει να ρίξουμε το ΑΕΠ μας από το 170% που είναι περίπου σήμερα , στο 90%. Αυτή η κίνηση θα μας δώσει τη δυναμική να βγούμε στις αγορές και να δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια και να γλιτώσουμε από τη βάσανο των μνημονίων.

Επιτήρηση θα υπάρχει από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που θα ελέγχουν τους προϋπολογισμούς μας, αλλά η χώρα μας θα δανείζεται άνετα από τις αγορές και θα μπορεί να ολοκληρώνει με ηρεμία και δίχως εκβιασμούς τις μεταρρυθμίσεις της.

Η απόσυρση του χρέους μας θα προκαλέσει επενδυτικό ενδιαφέρον δίχως να αναστατώσει την οικογένεια της Ευρώπης. Οι ξένοι επενδυτές θα αρχίσουν να σχεδιάζουν μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας, αφού θα έχουν διαπιστώσει ότι το ζήτημα της χρεοκοπίας θα έχει πάψει να υφίσταται.

Ο λαός μας δεν αντέχει άλλη ισοπέδωση, θέλει να πληρώσει τα χρέη του, αλλά απαιτεί κατανόηση και διευκόλυνση για να τα καταφέρει. Εκεί θα πρέπει να εστιαστεί η διαπραγμάτευση, όποια κυβέρνηση κι αν χειριστεί το θέμα του χρέους μας. Οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία θα επιφέρει προβλήματα και δυσκαμψίες.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να σωθεί η  Ελλάδα μας, αρκεί το πολιτικό προσωπικό να πιστέψει στη συγκεκριμένη  μεθοδολογία  ελάφρυνσης του χρέους μας, που είναι μονόδρομος κατά τη ταπεινή μου άποψη. Με σωστά επιχειρήματα και τις κατάλληλες συμμαχίες όλα  επιτυγχάνονται.Οι διαξιφισμοί των κομμάτων για το χρέος μας και κατ΄επέκταση για τη βιωσιμότητα της πατρίδας μας, έχουν αγανακτήσει τους Έλληνες πολίτες που βλέπουν τις θυσίες τους να πηγαίνουν χαμένες. Ο λαϊκισμός και τα συνθήματα έχουν επικρατήσει στη πολιτική σκηνή, αντί για τις σοβαρές συζητήσεις που θα δίνουν λύσεις και θα καταστήσουν το χρέος μας επιτέλους διαχειρίσιμο.

Προτείνω την απόσυρση του χρέους μας κατά 50%, με θεματοφύλακα-εγγυητή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε που μας έχουν δανείσει  και πάγωμα αυτού του χρέους για περίπου 30 χρόνια.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση