Οικονομία 05/04/2013

Τα της Κύπρου με εξυπνάδες

1. Καταρχήν πρέπει να γνωρίζουμε πως πλέον όλα συσχετίζονται. Την Τρίτη 26/3/2013 ο βιομηχανικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κατέγραψε το μέγιστο μέχρι στιγμής υψηλό ρεκόρ. Ακόμα και οι Standard and Poor’s κατέγραψαν άνοδο, αλλά όχι ιστορικά ρεκόρ κτλ. Και όλα αυτά γιατί σήμερα 26/3/2013 η Wall Street -μετά και από την συμφωνία που έγινε με την Κύπρο- θεωρεί την ευρωζώνη σταθερή ή τουλάχιστον σταθερότερη... 

2. Ο Ολάντ δηλώνει πως «η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, που υπονομεύθηκε στην Κύπρο, θα πρέπει να είναι μια απόλυτη και αμετάκλητη αρχή στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κύπρος ήταν μια ειδική, μοναδική και εξαιρετική περίπτωση».

Ο ίδιος Ολάντ που χαρακτήριζε απαράδεκτους του χειρισμούς του Eurogroup και της Τρόικας στην Ελλάδα όταν ήταν αντιπολίτευση! Με τις στρογγυλές απόψεις μεν, με φιλελληνικές δε. Κάποιος να πει στον Ολάντ πως Ελληνισμός είναι κάτι παρόμοιο. Ακόμα και εάν οι φίλοι μας Κύπριοι, ξέρουν τι έκαναν… Βέβαια, ο Ολάντ δεν είναι και να βασιστείς σήμερα.

3. Στην Αθήνα δεν έγινε και τίποτα. Με τέτοια χάλια, αυτά είναι πταίσματα. Στην Ελλάδα, του σήμερα τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που κρίσεις τύπου Κύπρου –εδώ έχουν αντιμετωπιστεί. Κάνεις αυτό που σου λένε εξαρχής με όποιο κόστος. Δεν θα διαπραγματευόταν ο Γ.Παπανδρέου και επίσης ποτέ δεν θα ερχόταν να ψηφίσει κάτι που δεν θα ψήφιζε η ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία. Για αυτό άλλωστε και ήρθε πρώτη η ελληνική κρίση από αυτήν της Κύπρου. Ήταν πολύ πιο εύκολη. Ο λαός άλλωστε την Κύπρο τα πήγαινε τότε πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Ο μετά βαΐων πρόεδρος Χριστόφιας απασχολούνταν με συμφωνίες για τα κοιτάσματα της Κύπρου και την εκμετάλλευση της γεω-στρατηγικής σχέσης της Κύπρου για την μεταφορά ενέργειας. Άρχισαν βέβαια και να αναπτύσσονται οι «Ελληνικές», «Λαϊκές» τράπεζες «Κύπρου» με το ξέπλυμα χρήματος. Μετά από έναν χρόνο σχεδόν πλάκωσαν και οι Ρώσοι. Το έλλειμμα ανέβαινε και ανέβαινε. Οι συμφωνίες με τους Ισραηλίτες δεν ήταν ακριβές. Σήμερα ο Νετανιάχου δίνει εξηγήσεις στον Νταβούτογλου για κάτι μικρο-επιδρομούλες…

Πάντως στην Ελλάδα του σήμερα ηρεμία! Ανεργία 30% και άνω σταθερά. Όλοι περιμένουν τις νέες θέσεις εργασίας. 5μηνες, 3 μηνες, μήνα…ότι να ‘ναι. 675, 500, 400, 300 άμα δεν έχω επίδομα ή θέλω να συμπληρώσω. Ο Σαμαράς-Ελληνική Κυβέρνση μένει αλώβητος και συνεχίζει τον δύσκολο αγώνα του να λύσει τα ελληνικά ανυπέρβλητα προβλήματα. Με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση όπως λέει και ο ίδιος. Ενημερώνει πως υπάρχουν, υπήρχαν και θα υπάρχουν και μετά αναζητά τρόπους να τα λύσει.

4. Η αντιπολίτευση στην Κύπρο ουσιαστικά δηλώνει ότι δήλωνε ο αντίστοιχος Σαμαράς αντιπολιτευόμενος τον Παπανδρέου και καταλήξαμε στον Άκη. Ο Λιλλήκας βέβαια δηλώνει πως πρέπει να γίνει δημοψήφισμα τώρα. Για να επικυρωθεί η δανειακή σύμβαση. Κάτι που περιέργως πως, τώρα πρόσφατα δήλωνε ο Γ.Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της Ελλάδος σε μια ανάλογη απόφαση. Και έτσι ήρθε η κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Αναρωτιέμαι που πήγε η εξυπνάδα του Κύπριου συμφοιτητή που πάντα είχε παραπάνω λεφτά από εσένα σήμερα; Το σπίτι στα κατεχόμενα δεν υποθηκεύεται πλέον; Παλιά είχε τρία παιδιά. Είχες τρεις υποθήκες από το κατεχόμενο.

Τώρα;

Μήπως τώρα που θα φύγουν και οι Ρώσοι, δεν έχει κανείς να πληρώνει 500€ το βράδυ για ένα δωμάτιο με θέα την θάλασσα της Πάφου; Μπά! Θα το ρίξουν στην ενέργεια τώρα…

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση