Ευρώπη 22/10/2015

Το χέρι που σε ταίζει το δαγκώνεις;

Δυστυχώς δεν χρειαζεται να είσαι ούτε οικονομολόγος, ούτε επιστήμονας διάνοια για να δείς και να καταλάβεις γιατί κανένα από τα άλλα δυο συν ένα μνημόνια ήταν αποτυχημένα. Το Μνημόνιο που έφερε η Πρώτη φορά αριστερά με το άθρησκο Αλέξη Τσίπρα που έχεις για μέντορα του τον πωτοκαθήμενο της Ελληνικής εκκλησίας όσο και να το αγιάσει είναι καταδικασμένο να αποτύχει παταγωδώς.
Γιατί το μνημόνιο 3 θα αποτύχει και θα χρειαστεί και 4ο και 5ο και πολλά πολλά ακόμα. Δυστυχώς δεν χρειαζεται να είσαι ούτε οικονομολόγος, ούτε επιστήμονας διάνοια για να δείς και να καταλάβεις γιατί κανένα από τα άλλα δυο συν ένα μνημόνια ήταν αποτυχημένα. Το Μνημόνιο που έφερε η Πρώτη φορά αριστερά με το άθρησκο Αλέξη Τσίπρα που έχεις για μέντορα του τον πωτοκαθήμενο της Ελληνικής εκκλησίας όσο και να το αγιάσει είναι καταδικασμένο να αποτύχει παταγωδως.

Πριν τις εκλογές σε πολλά πηγαδάκια έλεγαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι να φέρεις κάτι , να σε στηρίξει η Ελληνική βουλή και να το περάσεις. Το ποιο δύσκολο είναι ποιος θα το κάνει πράξη και ποιος θα το εφαρμόσει. Προς το παρόν κανείς και κανείς δεν θα βρεθεί, διότι τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν ίσως το τέλος της Ελληνικής οικονομίας, της ελευθερίας του λόγου, του διαλόγου, το τέλος της Ελληνικής οικογένειας που κάθεται την Κυριακή στο τραπέζι, το τέλος της ισονομίας και δυστυχώς καρατομούν την Ισότητα και ισοδυναμία.

Ο λόγος απλός..το Μνημόνιο 3 βαδίζει στα πλάισια των άλλως δύο, έχοντας ως κύριους άξονες την περικοπή των δαπανών αλλά με την μορφή των μισθών δηλαδή την περικοπή των ανθρώπινων πόρων προς κάθε μορφή του και από την άλλη την άυξηση των μέσων και άμεσων φόρων. Δυστυχώς αν κάτσει κανείς και το δεί με μεγάλη ψυχραιμία θα δεί πως ξεκινήσαμε να χτίζουμε μια πολυκατοικία, χωρίς να έχουμε σκάψει και χωρίς θεμέλια. Μα είναι δυνατόν και ας τα πάρουμε ένα ένα για να καταλήξουμε εκεί που θέλουμε απλά και κατανοητά

Αύξηση άμεσων φόρων στα εισοδηματικά κριτήρια. Ποια εισοδηματικά κριτήρια; Αυτών που εργάζονται σε εταιρείες νομοταγής και οι οποίες δηλώνουν το πραγματικό μισθό των υπαλλήλων τους και αποδίδουν όλες τις εισφορές προς το κράτος. Άρα μιλάμε για μια άμεση φορολόγηση των ΝΟΜΙΜΩΝ νομικών και φυσικών προσώπων. Άραγε πόες είναι οι εταιρείες που δηλώνουν το πλήρη μισθό των υπαλλήλων τους; Προσωπική μου ταπεινή άποψη 15% το πολύ και αυτό πιάνει τις μεγάλες Πολυεθνικές και μεγάλες Ανώνυμες εταιρείες. Άν σε αυτό προσθέσουμε και τους συναξιούχους μιλάμε για ένα 20%-25% άρα το 30% με 35% του συνόλου των Ελλήνων επιβαρύνονται με τους άμεσους φόρους.Πώς ξεκινάς λοιπόν να θέσεις εισοδηματικά κριτήρια σε όλες τις κατηγόρίες, (Παιδικούς Σταθμούς,Προνόμια, Αύξηση έμεσων φόρων) όταν ήδη γνωρίζεις πως μόνο το 35% θα επιβαρυνθούν από αυτά;

Συνεχίζοντας την αναζήτηση μας παρατηρούμε πως το 35% των Ελλήνων όχι μόνο επιβαρύνονται οικονομικά αλλά στιγματίζονται και κοινωνικά λαμβάνοντας ένα είδος bulling από την ίδια την κοινωνία, και προσέξτε το οξύμωρο ένω είναι αυτοί που θα έπρεπε να έχουν τα περισσότερα προνόμια όντας νομοταγής και πληρώνοντας φόρους και όντας σωστοί στις υποχρεώσεις τους, αντιθέτως εκείνοι εισπράτουν όλη την κατακραυγή.

Χώρίς σχεδιασμό και χωρίς την αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος μας όσα μέτρα και να πάρει οποιαδήποτε κυβέρνηση πάντα θα αποτυγχάνουμε.

Δυστυχώς η φοροδιαφυγή είνια τεράστια και είναι οριζόντια και κάθετη και για να μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακούλι, θεωρώ πως υπάρχουν βαθμίδες κινδύνου (χαμηλός, μέτριος και υψηλός κίνδυνος). Ένα από τα πρώτα μέτρα ή ακόμα καλύτερα κίνητρο για την φοροδιαφυγη είναι η πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικών μέσων σε όλους τους είδους συναλλαγές τα οπαία θα συνοδεύονται όμως και από αντίστοιχα ‘’δωρα’’.

Στο τέλος όμως έρχεται η ποιο δύσκολή ερώτηση που δεν ξέρω αν έχει και απάντηση. Το χέρι που σε ταίζει το δαγκώνεις;
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση