Ευρώπη 07/09/2015

Η ευκαιρία της Δύσης και του Χριστιανισμού να γίνουν οι αδιαμφισβήτητοι Ηγεμόνες της Γής

Τότε και μόνο τότε θα δικαιούμαστε όλοι εμείς οι τυχεροί που γεννηθήκαμε σε χώρες της Δύσης να χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους και δημοκράτες. Τότε η Δύση θα δικαιούται το όνομα που τόσα χρόνια έχει καπηλευτεί.
Μέχρι το 1990 και τη κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Δύση και αυτά τα οποία πρέσβευε, φαινόταν να είναι η μόνος δρόμος για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πολλοί αναλυτές πίστεψαν και δήλωσαν οτι ο φιλελευθερισμός είναι πια μονόδρομος για όλα τα κράτη. Δυστυχώς όμως, αν και αρχικά πιστευόταν απο πολλούς ότι ο δυτικός πολιτισμός, η σύγχρονη δημοκρατία(και κεκαλυμμένα και ο Χριστιανισμός ως η επικρατούσα θρησκεία σε ΗΠΑ και ΕΕ) και η ελεύθερη αγορά, θα αποτελούσαν μονόδρομο, αυτό δεν επαληθεύθηκε. Πόλεμοι ξέσπασαν σε δεκάδες κράτη που προσπάθησαν να αντιγράψουν το δυτικό πετυχημένο μοντέλο. Μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου άρχισε να κατηγορεί τη κραταιά Δύση για εκμετάλλευση των χωρών τους και προσπάθεια επέμβασης στα εσωτερικά τους.

Ήταν λίγο μετά το 2000 όταν η Μέση Ανατολή άρχισε να φλέγεται. Ο αντιαμερικανισμός άρχισε να φουντώνει. Η στρατιωτική επέμβαση και της ΕΕ στην αποτυχημένη αραβική άνοιξη, οδήγησε στην γέννηση του μίσους και για την γηραιά Ήπειρο. Ταυτόχρονα η Ρωσία άρχισε να επανακάμπτει και η Κίνα να μετατρέπεται σε παγκόσμια δύναμη. Η εμφάνιση τέλος του ISIS και η φονταμενταλιστική δράση του κατά όλων των απίστων ντόπιων και ξένων(Χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων που δεν ασπάζονται τη δική τους ερμηνεία του Ισλάμ) χτυπούσε και τη θρησκευτική πρωτοκαθεδρία του Χριστιανισμού στον αναπτυγμένο κόσμο. Πλέον η απομάκρυνση των δυτικών απο την Χριστιανική πίστη είναι ραγδαία με μεγάλη ευθύνη βέβαια και αρκετών διεφθαρμένων κληρικών. Μικρός αριθμός υπηκόων των ΗΠΑ και της ΕΕ πέραν στην απέναντι όχθη και πλέον στρέφονται εκ των έσο με τρομοκρατικές ενέργειες στον δυτικό κόσμο.    

Που έγκειται όμως η ευκαιρία της Δύσης και του Χριστιανισμού να επανακάμψει και να εδραιωθεί παγκόσμια;

Η διαλυμένη Συρία απο τον εμφύλιο πόλεμο. Ο μικρός τρίχρονος Σύριος που πνίγηκε στα νερά της Μεσογείου, προσπαθώντας με την οικογένειά του, να ζήσει μια ήρεμη και ασφαλή ζωή σε μια χώρα της Ευρώπης. Αυτή η μοιραία πραγματικότητα είναι η ευκαιρία της Δύσης.

Το ότι όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι έχουν απογοητευτεί και εκδιωχθεί απο τους ομόθρησκούς τους  απο τα γειτονικά πλούσια κράτη της Συρίας και προσβλέπουν μόνο στη σωτηρία απο τη Χριστιανική Δύση, είναι η ευκαιρία της Δύσης να αποδείξει την ανθρώπινη πλευρά της και να εδραιωθεί έτσι στις συνειδήσεις όλων των κατοίκων της Γης ανεξαρτήτως θρησκείας.

Σίγουρα πρέπει εσπευσμένα να αντιμετωπίσουν συλλογικά ως ΕΕ και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ροή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών απο χώρες της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι κατάσταση αυτή στα ελληνικά νησιά και στα σύνορα των Ευρωπαϊκών χωρών. Δεν τιμά κανέναν και δεν επιβεβαιώνει την πίστη πολλών(αρκετά υπερβολική και μονόπλευρη βέβαια) ότι η δύση είναι πολιτισμένη και οι λοιποί, ειδικά στη ΜΑ, είναι βάρβαροι.

Πολλοί Ευρωπαίοι έδειξαν την ανθρώπινη πλευρά τους και είτε ατομικά, είτε οργανωμένοι μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και μέσω κρατικών δομών βοήθησαν αυτούς τους απεγνωσμένους  ανθρώπους. Κάποιοι βέβαια έδειξαν και δείχνουν το πόσο άγρια ζώα είναι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως της χώρας που γεννήθηκαν και έλαβαν τη παιδεία της. Δεν θα αντέξω και θα ρωτήσω ευθέως. Ποίος σας επέτρεψε ρε ζώα(ορισμένοι λίγοι) στη Μυτιλήνη να κλέβεται ξυλοκοπώντας τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες; Ποιός σας επέτρεψε να παίρνεται απο 1-5 ευρώ για να τους αφήσετε να φορτίσουν τα κινητά τους στα πολύπριζα που έχετε βγάλει έξω απο τα μαγαζιά σας; Ποιός σας επέτρεψε να πουλάτε τη τυρόπιτα 6 ευρώ σε αυτούς τους ανθρώπους; Ποιός σας επέτρεψε να περιμένετε στη παραλία όχι για να τους βοηθήσετε να μη πνιγούν αλλά για να κλέψετε την εξωλέμβια και τη βάρκα τους; Αυτά τα λίγα μόνο απο τη θλιβερή πραγματικότητα σε ένα ελληνικό νησί. Συνολικά αυτή η εικόνα παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα είναι περιορισμένη. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να εξαφανιστεί.

Τότε και μόνο τότε θα δικαιούμαστε όλοι εμείς οι τυχεροί που γεννηθήκαμε σε χώρες της Δύσης να χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους και δημοκράτες. Τότε η Δύση θα δικαιούται το όνομα που τόσα χρόνια έχει καπηλευτεί. Πολλοί ξεχνούν ή δε θέλουν να παραδεχθούν οτι για τη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στη Νότια Αμερική  φταίμε σε μεγάλο βαθμό εμείς οι δυτικοί και οι πρόγονοί μας οι αποικιοκράτες που ξεζούμισαν και αποσταθεροποίησαν αυτές τις χώρες και συνεχίζουν να το κάνουν με τη παγκόσμια οικονομία.      

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση