Σεϊτη Ευμορφία Χρυσοβαλάντου

Σεϊτη Ευμορφία Χρυσοβαλάντου

Τομέας Ειδίκευσης: Διεθνολόγος, ειδίκευση στον κλάδο των Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών

Γνωριμία με τον Συντάκτη: Ονομάζομαι Ευμορφία- Χρυσοβαλάντου Σεϊτη ( ή απλά Έφη), μεγάλωσα και σπούδασα στη Ρόδο. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και ειδικότερα του κλάδου Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από τον Οκτώβρη του 2013 είμαι φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος ''Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο'' που υπάγεται επίσης στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών. Η πρώτη μου επαφή με τις διεθνείς σχέσεις ήταν το 2009 με αφορμή την επίσκεψη μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η αγάπη μου όμως για τον κλάδο αυτό ξεκίνησε από τα πρώτα κιόλας μαθήματα στη σχολή μου. Αφότου αποφοίτησα ανακάλυψα τον κόσμο των μοντέλων Ηνωμένων Εθνών, ένα ''σπορ'' που αν ξεκινήσει κανείς δύσκολα σταματά. Μία αγαπημένη μου φράση, που δεν θα έλεγα ότι χρησιμοποιώ συχνά αλλά με αντιπροσωπεύει απόλυτα, ανήκει στο Νίκο Καζαντζάκη ''Να αγαπάς την ευθύνη να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης, άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω''. 
English Section 06/05/2016

What was the most important news about NATO over the last couple of months and why?

All in all, these developments are more than crucial not only for the establishment of peace and security in international level, but also for NATO’s future role in the international ‘chessboard’.
Ευρώπη 15/07/2015

Ελλάδα και Ε.E, το χάσμα προσδοκιών-πραγματικότητας

Μήπως τελικά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις οι ευρωπαίοι ηγέτες ‘’ξέχασαν’’ το αληθινό ευρωπαϊκό όραμα, του οποίου είναι υπερασπιστές;
Διεθνή 26/04/2015

Μεσόγειος, '' Ένα θέατρο όπου διεξάγεται καθημερινά η ίδια τραγωδία'

Σε μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν ο Αλτιέρο Σπινέλλι και ο Ερνέστο Ρόσσι, μια Ευρώπη αλληλεγγύης η τραγωδία που πραγματοποιείται στο μεσογειακό χώρο δεν είναι μια υπόθεση ούτε ελληνική ούτε ιταλική αλλά ευρωπαϊκή υπόθεση.
Ναυτιλία 11/04/2015

Θαλάσσια (Αν)ασφάλεια, Μύθοι και Αλήθειες για τις Κυριότερες Απειλές στο Θαλάσσιο Χώρο

Σε αυτόν τον άνισο αγώνα κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος!
Ναυτιλία 05/04/2015

Quo vadis? Το μέλλον του ΝΑΤΟ στην αφρικανική ήπειρο και η ολοκληρωμένη θαλάσσια στρατηγική της Αφρικής για το 2050

Είναι σαφές ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία κατέχει την απαραίτητη εμπειρία και τους πόρους για τη σύσταση τέτοιων αποστολών.
Ναυτιλία 22/02/2015

Ενεργειακή Ασφάλεια και Θαλάσσια Στρατηγική Ασφάλειας της Ε.Ε., Ανάγκες και Προοπτικές για το Μέλλον

Το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας της Ένωσης δεν είναι κάτι πρόσφατο, όμως αυτό που το κάνει αναγκαίο να αναδειχθεί περισσότερο είναι ο συγκερασμός κάποιων γεγονότων.
Ευρώπη 22/01/2015

Δυτικά Βαλκάνια, μία ‘’ταραγμένη γειτονιά’’ και οι στρατολογήσεις του ISIS στην περιοχή

Σήμερα όμως, τα Δυτικά Βαλκάνια αντιμετωπίζουν μια ακόμη σημαντική πρόκληση, το Ισλαμικό Κράτος, λόγω της εσωτερικής κατάστασης που επικρατεί στα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων τα καθιστά πιο τρωτά σε τέτοιες προκλήσεις, τα ίδια τα κράτη πρέπει να αναπτύξουν συντονισμένες πολιτικές αλλά και σε συνεργασία μεταξύ τους και με τη διεθνή κοινότητα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, του οποίου οι δραστηριότητες απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
Ασία 07/01/2015

‘’H Μεσόγειος φλέγεται’’- Απειλές ασφαλείας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου

Πέραν πάσης αμφιβολίας η ‘’ Μεσόγειος φλέγεται’’, το βασικό ερώτημα όμως είναι πώς και κατά πόσο τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν;
Βόρεια Αμερική 30/12/2014

Όταν η Μεγάλη Δύναμη προσπαθεί να κλείσει τις ''Μαύρες Τρύπες'' στο Παγκόσμιο Σύστημα

Φυσικά στο μέλλον κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν η εξομάλυνση αυτή καρποφορήσει το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αντιληφθεί ότι οι ‘’μαύρες τρύπες’’ είναι αρκετές και για να επιβιώσουν και για να διατηρήσουν τη θέση τους θα πρέπει να τις κλείσουν, ένα έργο αρκετά δύσκολο, αναλογιζόμενοι τον αναβρασμό που επικρατεί παγκοσμίως.
Ευρώπη 30/12/2014

Δυτικά Βαλκάνια μια ''Χαίνουσα Πληγή''- Προκλήσεις και Προοπτικές για το Μέλλον

Μπορεί αυτή η γειτονιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να αποτελεί μια ‘’χαίνουσα πληγή’’, μπορεί να μην έχει ανακάμψει πλήρως , μπορεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, που καθιστούν τις κρατικές δομές της εύθραυστες , όμως πρέπει να αναγνωριστεί ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, ας μην ξεχνάμε ότι ήρθε αντιμέτωπη η περιοχή αυτή με προκλήσεις που η υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετώπισε 2 αιώνες πριν.