Το δάσος καίγεται απ τα ξύλα του

Τα παράσιτα της ανομίας θα καούν στο τέλος δίχως άλλο στην σφύζουσα πυρά της νομιμότητας
Αναρτήθηκαν (επιτέλους) οι πολυαναμενόμενοι δασικοί χάρτες τις προηγούμενες εβδομάδες, σε απόσταση δεκαετιών απ την πλειοψηφία των λοιπών πολιτισμένων ευρωπαϊκών κρατών και ο χορός των τραγελαφικών αντιδράσεων έκανε ήδη ντεμπούτο με πρωτοσέλιδα.
"Βαφτίζουν δασικές, αγροτικές εκτάσεις".
"Καλούμε τους κατοίκους της Πάτμου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας"  που φύτρωσαν δάση μες στα οικόπεδά μας, δάση που θίγουν (!) τα νησιά και τις περιουσίες μας.


Είναι γεγονός πως μεγάλο μέρος των χαρτών αυτών βασίζεται σε μεταπολεμικές αεροφωτογραφίες του '47 (και μεταγενέστερα στο Εθνικό Κτηματολόγιο του 2007), πράγμα που δημιουργεί κρίσιμη χρονική απόσταση πολλών δεκαετιών κατά την οποία πολλά ίσως συνέβησαν. Πυρκαγιές ελλείψει αναδασώσεων, χρησικτησία και πολλά άλλα πρακτικά και νομικά ζητήματα που μπορούν κατά περίπτωση να διευθετηθούν δια της συνταγματικής οδού.

Για να έρθει διευκρινιστικά ο Νομοθέτης να θυμίσει:
"Δεν ασκεί δε επιρροή στο πραγματικό γεγονός της δασικής μορφής μιας εκτάσεως ότι ορισμένα τμήματά της κατά καιρούς εμφανίζονται χωρίς βλάστηση."
Κι όπως συνεχίζει μια απ τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ:
"έκτακτη χρησικτησία χωρεί και επί δημοσίων κτημάτων, όπως τα εθνικά δάση, προς τούτο όμως έπρεπε η τριαντακονταετής νομή να είχε συμπληρωθεί μέχρι και την 11.9.1915 διότι μεταγενέστερα δεν ήταν δυνατή χρησικτησία στα κτήματα αυτά. "

Και τόσα πολλά άλλα βουλεύματα περί του τι είναι δάσος, τι υπάγεται σε νόμιμη τροποποίηση σε χρησικτησία και τι τελικά αποτελεί για μια ακόμη φορά την κακομαθημένη, αυθαίρετη, αντιδραστική φύση του Νεοέλληνα.

Του Νεοέλληνα που έφτασε σ αυτόν τον υπέροχο τόπο πολύ αργότερα απ τα ίδια τα δάση του, του Νεοέλληνα που καταπάτησε δάση και συνειδήσεις προς ίδιον όφελος, που δήλωνε επι δεκαετίες τα περισσότερα πλαστά στρέμματα στην Ευρώπη και παρήγαγε Famous Grouse. Τους "θιγόμενους απο τα δάση"(!) κατοίκους των Δωδεκανήσων που συγκαλούν φλογέρες συγκεντρώσεις αντίστασης , όχι κατά της θλιβερής πρωτιάς του ελληνικού καλοκαιριού σε προκλητική φοροδιαφυγή, μα γιατί φύτρωσαν αίφνης επικίνδυνα δάση στις ( βρίθουσες απο χίλιες όσες λοιπές παρανομίες ) περιουσίες τους.

Και δεν ισχυρίζεται ο διαμαρτυρόμενος σύλλογος πως θα προσβάλλει τις αποφάσεις αυτές στα πλαίσια της νομιμότητας ενός συνταγματικού κράτους που " τόλμησε" ν αναρτήσει δασικούς χάρτες σ έναν τόπο που χει πολλάκις ματώσει απ την απώλεια των όμορφων δασών του. Μα καλεί σε άναρχα μπουλούκια διαμαρτυρίας, παντοκρατορίας, ανομίας και "ετσιθελισμού" που επειδή έτσι γουστάρουν βαφτίζουν το κοινό μας έδαφος κτήμα τους. Μα μήπως δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που ατενίζουν το περιβάλλον ως ένα πελώριο τασάκι, δεν είναι μήπως οι ίδιοι που αλυσοδένονται προς αποφυγήν αιολικών πάρκων κατατάσσοντας τη χώρα σε ενεργειακό περίγελο της Ευρώπης; Μήπως δεν είναι αυτή η ίδια πάστα νοοτροπίας που έτρεψε την Ελλάδα σε πάρτυ εμπρησμών για να ξεπηδάνε σωρηδόν απίθανα οικόπεδα στη μέση του πουθενά; Μήπως δεν ήταν αυτοί και οι όμοιοί τους που περιέφραξαν ακτές και θάλασσες, ιδιωτικοποίησαν παραλίες και έβρεχαν τα ζέχνοντα πόδια τους στο κύμα; Τι απέγιναν οι εκκλήσεις νομιμοφροσύνης τότε;

Πόσο στ αλήθεια γλαφυρό είναι αυτή η αιμοβόρα γενιά Νεοελλήνων να επικαλείται την νομιμότητα μόνο κατα βούληση και μόνο ιδιοτελώς;

Πόσο στ αλήθεια αθεράπευτα ειρωνικό ο ίδιος ο εμπρηστής να καίγεται στην πυρά που άναψε εν πολλοίς απο δικό του χέρι;
Τελικά αυτή την λαϊκή κυριαρχία κι αυτόν τον σοφό λαό επιχειρούμε να διασώσουμε; Λαϊκή κυριαρχία κατά των δασών;
Μα μην ξεχνιέστε.
Τα παράσιτα της ανομίας θα καούν στο τέλος δίχως άλλο στην σφύζουσα πυρά της νομιμότητας.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση