Λόγια στο γραφείο του Πρύτανη

Ένας μεγαλοδαπίτης στη μία καρέκλα, ένας μεγαλοπασπίτης στην άλλη, τσουπ κι ο Αρενίτης ή (ανά σχολή) μπαλαντέρ αριστερός-κομμουνιστής. Αλαζονεία, Κενοδοξία, Βόλεμα
«Κάταληψη – Κά τα λη ψή – Κάαα τά λη ψη». Πως να ακουστούν γαμώτο οι φωνές μέσα σε τόσους ΔΑΠίτες; Πάλι καλά που πήραμε τον τηλεβόα. «Κά τα λη ψη»!! Φίλε δε διακρίνω ποιοι είναι οι δικοί μας, άμα πέσει ξύλο ποιον βαράμε; 'Όσους φοράν μπλε και πράσινα αυτοκόλλητα'. «Κα τά λη ψη»!!

«Αγαπητοί συνάδελφοι, συμπαραστεκόμαστε σήμερα στους συντρόφους διοικητικούς υπαλλήλους που εκδιώχνονται»... «Δε θα περάσει ο φασισμός»...

Κι η συνέλευση τελειώνει. Τα έδρανα σπάσαν, οι τοίχοι βαφτήκαν. Η ΔΑΠ νίκησε, συσπείρωσε κόσμο που δεν-ασχολείται-με-αυτά (!), η ΠΑΣΠ δε συμμετείχε σήμερα, οι αριστεροί αγωνίστηκαν και πήραν του δρόμου τη χαρά και 7 βδομάδες νίκες σε συνελεύσεις..!! ΑΡΕΝ εναντίων ΕΑΑΚ, ΕΑΑΚ εναντίων ΣΧΗΜΑΤΩΝ, ΕΚΟΝ εναντίων ΜΑΣ.. Ήταν άλλωστε ξεκάθαρο ότι ο δρόμος ήταν αριστερά, άλλοι όμως στρίβαν μπαίνοντας και άλλοι βγαίνοντας. «Ε ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΔΑΠ» Τι καμάρι! Και μετράν τα πιτσιρίκια τα κουκιά, 57%... και δώστου ξύλο και μαγκιές. Η σκηνή κλείνει, γύρισες σπίτι και ψάχνεις το ψυγείο, θλιμμένος αν ήσουν από δω – περήφανος αν ήσουν από ‘κεί.

Λίγους μήνες νωρίτερα στο γραφείο του Πρύτανη...

Ένας μεγαλοδαπίτης στη μία καρέκλα, ένας μεγαλοπασπίτης στην άλλη, τσουπ κι ο Αρενίτης ή (ανά σχολή) μπαλαντέρ αριστερός-κομμουνιστής. Αλαζονεία, Κενοδοξία, Βόλεμα. Κι οι τρεις εθεάθησαν τις προάλλες που ήρθαν για να λήξουν ένα καβγά.. μεταξύ των "παιδιών τους", να βοηθήσουν τους "μικρούς", 22άριδες, που πιάστηκαν στα χέρια για την ιδεολογία. Δήθεν μάλωσαν και μεταξύ τους - δεν είναι τέτοιοι όμως, είναι πια φτασμένοι, σακάκι αυστηρά. Έχουν ένα μέλλον να σκεφτούν. 28 και δεν πήραν πτυχίο.

«Κοιτάξτε πως έχει φέτος το παραμύθι» λέει ο Πρύτανης, χαχανιτά και «μάλιστα» οι αντιδράσεις. «Τον Μάιο έχουμε συνάντηση Πρυτάνεων με τον Υπουργό, έχω την χαρά να σας ανακοινώσω πως προορίζομαι για ψηλά.. Αυτό θα πει εξεταστικές στο δικό μου πανεπιστήμιο δε χάνονται, αλλά δε ξεχνώ και τη συνεργασία που συνεχίζω αγόγγυστα και καρποφόρα με τους εκπροσώπους της σπουδαστικής μας νεολαίας. Εσείς με εκλέξατε, τότε. Οι αριστεροί κατεβείτε σε όσες συνελεύσεις θέλετε, σωστά τα αιτήματα σας. Χάστε τον καιρό σας. Οι ΠΑΣΠίτες αγωνιστείτε με την αριστερά αλλά το νου σας μη πάρετε την ευθύνη πριν την εξεταστική να κλείσουμε! Οι Δεξιοί κατηγορήστε, αλλά μην αναλωθείτε σε συνελεύσεις και κουράσετε τον κόσμο σας. Εξάλλου.., δεν θα έρθουν πέντε-δέκα φορές για την ιδεολογία σας, δεν τους νοιάζει. Μαζέψτε τους όταν ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Τότε, εσύ πασπίτη λουφάζεις, εσύ αριστερέ τους έχεις κουράσει, εσύ δαπίτη που έλειπες νικάς»

«Μπορείτε να φύγετε, σας ευχαριστώ πολύ. Διονύση, πήρα τη λίστα με τους φοιτητές, δε χωρούν όλοι στο ΠΜΣ. Αναμόρφωσε τη. Χαρίλαε.. πτυχίο πήρες; Ακόμα αγόρι μου; Θα τα κανονίσουμε με σένα. Μη δω αποκλίσεις από ότι συζητήσαμε σήμερα για το καλό όλων, καλό απόγευμα κύριοι».

Το πανεπιστήμιο μια μέρα μετά τη συνέλευση έμοιαζε με εγκαταλελειμμένο κτήριο της Πανεπιστημίου. Καθαρίστριες και διοικητικοί ακόμα σε απεργία. Κοιτάει ο φοιτητής, κουνάει το κεφάλι και φεύγει για τον καφέ. Οι Δαπίτες βάλαν τραγούδια, οι αριστεροί οργανώνονται ξανά. Ο αγώνας.. συνεχίζεται. Οι τοίχοι θα μείνουν έτσι, γιατί τα χρήματα μοιράστηκαν και φαγώθηκαν. Οι καθηγητές που πληρώνονταν γιατί ήταν -υπό κατάληψη- οι αίθουσες, βαριούνται τώρα να μπουν για μάθημα. Αν στήσεις αυτί σε κάποιο γραφειάκι ακούς «Μου είπε ο Γιάννης ότι θα είμαι ο επόμενος... φίλε του χρόνου μεγαλεία!!», «Μπράβο ρε λαμόγιο, δικέ μου», «Κλείσε την πόρτα απ το καμαράκι μην ακούν οι απένταντι», «57%... δεν με νοιάζει τίποτ'άλλο..» .

Και συ, που σε άφησα να ψάχνεις στο ψυγείο. Στη συνέλευση πάλεψες, ΕΣΥ τους νίκησες!! και όταν έχασες ..ναι όταν έχασες ΕΣΥ αγωνίστηκες, αλλά ‘δεν ήταν οι συνθήκες ώριμες’. ΕΣΥ ήσουν που πέταξες πέτρες...., ο μέσος φοιτητής παραπονέθηκε για αυτές, ο αντίπαλος σε συκοφάντησε γι αυτές, οι 3 στο γραφείο του Πρύτανη σκαρφάλωσαν πάνω σε αυτές. Κανείς όμως ...δεν έχτισε μ’ αυτές. Κι ο τόπος έμειν' έτσι.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση