Βενιεράτος Διονύσης

Βενιεράτος Διονύσης

Τομείς ειδίκευσης : Φυσική, Βιοϕυσική, Γενική Ιατρική, Ανατομία
 
Γνωριμία με τον Συντάκτη : Γεννήθηκα το 1950 στην Αθήνα. Καταγωγή από Κεϕαλλονιά,  Άνδρο και Αμοργό.

Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιοϕυσική (DEA και Διδακτορικό) στο Παρίσι και στη συνέχεια απέκτησα πτυχίο Ιατρικής πάλι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκα ερευνητικά στο Βέλγιο (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών) το 1976-1977 και στην Αθήνα (ΚΦΕ «Δημόκριτος») το 1979-81.

Από το 1981 έως και σήμερα εργάζομαι στο Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τώρα είμαι Αναπληρωτής Καθηγητής. 

Παράλληλα διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο Γενικής Ιατρικής στο Πολύδροσο Αμαρουσίου.
 
Έχω δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα πολιτικού περιεχομένου σε εϕημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο. Από το 2012 είμαι μέλος του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!», του οποίου υπήρξα υποψήϕιος βουλευτής, καθώς και υποψήϕιος ευρωβουλευτής με το συνδυασμό «Γέϕυρες». 
 
Προσωπική ϕιλοσοϕία : «Η αλήθεια υπάρχει και μπορούμε να την ανακαλύψουμε. Το ψέμα πρέπει να επινοείται». Πρέπει να λέμε αυτά που πιστεύουμε, να ζούμε σύμϕωνα με αυτά και να είμαστε ο εαυτός μας. Αν αυτά που πιστεύουμε και λέμε δεν αρέσουν στους άλλους, είναι δικό τους πρόβλημα. Αν όμως δεν μας αρέσει ο εαυτός μας, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό μας.  
 
Πολιτική 23/02/2017

Η ψήφιση των νέων μέτρων και η στάση της Νέας Δημοκρατίας

Η στάση της ΝΔ για καταψήφιση συλλήβδην όλων των νέων μέτρων αποτελεί μικροκομματική και μυωπική πολιτική
Πολιτική 21/10/2016

Τσίπρας: «Αν δεν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε, υπάρχει θέμα…»

Ανικανότητα αντίληψης, Υπονόμευση, «Ρουτίνα», Αυταρχισμός;
Πολιτική 31/08/2016

Εξουσία και «αντιεξουσιαστές»: Όταν η κυβέρνηση «καταδικάζει» και... συνομιλεί!

Ποιός θα είναι το επόμενο θύμα του «κράτους των Εξαρχείων» και της νοοτροπίας που το συντηρεί, το εκτρέφει και του επιτρέπει να μετατρέπει σε κόλαση τη ζωή των πολιτών προσβάλλοντας βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας και ευνομίας;
Πολιτική 13/06/2016

Το «παραιτηθείτε», οι φίλοι, ο Φίλης και οι προφητείες

Η εκστρατεία παραπλάνησης, κατασυκοφάντησης έως και λάσπης για μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών – από τις πολλές άλλωστε που γίνονται – και μάλιστα με επιστράτευση τεχνασμάτων όπως διάδοση άλλης ημερομηνίας ή «απεργία» των μέσων μαζικής μεταφοράς, όχι μόνο δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία, αλλά με το αντίθετό της.
Πολιτική 26/05/2016

Αποχωρήσεις - παραιτήσεις βουλευτών από Ηθική και Συνταγματική άποψη

Η υπακοή στο κόμμα και η διάθεση να μην το βλάψει αποτελούν προφανώς δευτερεύουσες υποχρεώσεις του βουλευτή συγκρινόμενες με αυτές που έχει έναντι των πολιτών.
Πολιτική 03/03/2016

Οικουμενική κυβέρνηση ή εκλογές;

Πρόκειται για «κυβέρνηση» αποτελούμενη από ανίκανους έως αδίστακτους με ελάχιστους να αποτελούν εξαίρεση.
Πολιτική 14/01/2016

Ένας απολογισμός χωρίς …λογισμό! (Τους στείλαμε ένα μήνυμα που θά ’ναι ...όλο δικό μας!)

Ήταν λοιπόν μια πετυχημένη χρονιά για τον κ. Τσίπρα; Όχι βέβαια!
Κοινωνία 26/11/2015

Ο θάνατος, ο τρόμος, ο Θεός, οι «μάρτυρες» και η …λατρεία της εξουσίας

Αυτές λοιπόν τις κοινές και έμφυτες Αξίες και Αρχές πρέπει να διδάξουμε με σύστημα, επιμονή και υπομονή χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουμε: Πνευματικά, τεχνολογικά ακόμη και οικονομικά. Με βοήθεια που θα δώσουμε στους λαούς αυτούς. Καθόσον η δυστυχία αποτελεί πηγή και «έμπνευση» για τον επίδοξο τρομοκράτη, που ελπίζει να ευτυχήσει μόνο στον… Παράδεισο που του υπόσχεται η θρησκεία του. 

Πολιτική 28/09/2015

Σεβασμός των πολιτικών προς τους πολίτες-1: Η επιλογή των υπουργών και οι ετεροδημότες

Τα ίδια τα κόμματα συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην «απαξίωση της πολιτικής» (την οποία ξορκίζουν και για την οποία εκφράζουν …βαθιά ανησυχία!), αλλά η αδιαφορία για παρόμοια – τόσο θεμελιώδη όσο και πρακτικά - θέματα υποδηλώνει την ουσιαστική περιφρόνηση και «απαξίωση» των πολιτών ΑΠΟ τα πολιτικά κόμματα.
Πολιτική 24/08/2015

Λαϊκή νομιμοποίηση και εκλογές: Το «δέον γενέσθαι»

Πολιτικά τερτίπια και παιχνίδια εξουσίας και μάλιστα με αβέβαια έκβαση και με μόνη σίγουρη την περαιτέρω επιβάρυνση της διαλυμένης οικονομίας είναι το μόνο που δεν χρειαζόμαστε στη ϕάση που διανύουμε.  
Σελίδα 1 από 3